Картопля з грибами в сметані
Щодня всі господині ламають собі голову з приводу приготування вечері для сім'ї. Адже завжди хочеться, щоб було швидко, смачно, ситно і всім догодити. Ми пропонуємо вам безпрограшне ситну страву з картоплі з грибами, та ще й зі сметаною, і розповімо, як швидко і смачно її приготувати. Отже, підібравши для вас відповідну вашим вимогам блюдо, залишилося тільки догодити їм всім домашнім, ніж ми навіть не сумніваємося!
Інгредієнти:
картопля (лимонка) – 12 кг;
лісові гриби (опеньки) – 600 г;
цибуля – 2 шт.;
рослинна олія – 30 мл;
перець, сіль – за смаком;
сметана (25%) – 220 мл;
свіжа зелень кропу – 5-10 р.
Приготування
Принесені з лісу гриби очищаємо і обов'язково відварюємо в добре підсоленій воді, не менше півгодини. Потім викладаємо їх на друшляк і даємо їм стекти і охолонути.
Сковороду, підбираємо велику, широку і з високими бортами. Наливши в неї масло ставимо на вогонь, до повного розігріву, а після викладаємо в неї нарізану довільними шматочками очищений картопля. Обсмажуємо його до напівготовності, не сильно часто заважаючи, так як тоді він швидко розвариться. Остиглі опеньки розрізаємо навпіл, але якщо вони дуже дрібні, то залишаємо цілими і разом з дрібно нарізаною цибулею викладаємо на картоплю. Присипаємо всі перцем, за смаком солимо, перемішуємо дерев'яною лопаткою і смажимо, поки не приготується картоплю. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо і обсмажуємо все це, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо газ, присипаємо дрібно нарубаним свіжим кропом, накриваємо кришкою і даємо трохи постояти.
Інгредієнти:
картопля – 900 г;
печериці (дрібні) – 400 г;
рослинне масло – 20 мл;
оливкова олія – 20 мл;
соєвий соус – 4 ч. ложки;
ріпчаста цибуля – 120 г;
сіль, перець – по 05 ч. ложки;
сметана домашня – 180 р.
Приготування
Очищаємо картоплю й нарізаємо великими кубиками. Рослинне масло розігріваємо на сковороді і трохи обсмажуємо на ньому картоплю, не давши йому повністю просмажиться, відставляємо з вогню.
В чавунну жаровню наливаємо оливкову олію і добре прожарюємо. Сюди викладаємо розрізають на 2-3 частини печериці, нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю, наливаємо соєвий соус і смажимо все до золотавості грибів. Після викладаємо до них картопля, домашню сметану і перемішуємо всі інгредієнти, не забувши додати сіль і перець. Доливаємо до нашої страви склянку теплої води і ставимо його тушкуватися, в режимі ледь тліючого вогню, близько 35 хвилин після закипання.
Інгредієнти:
картопля – 7-8 шт;
гриби (глива) – 500-600 г;
сметана (20%) – 450 г;
цибуля ріпчаста – 150 г;
сир гауда – 180-200 г;
перець і сіль – за смаком;
вершкове масло – 80 р.
Приготування
Гливи відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкидаємо гриби на друшляк, а після остигання трошки віджимаємо їх від зайвої вологи і довільно, але не дрібно нарізаємо.
Очистити картоплю від шкірки, нарізаємо її тоненькими кружальцями. Форму трошки нагріваємо на вогні і викладаємо в неї шматочок вершкового масла. Після того як масло повністю розтане, викладаємо картоплю і, рівномірно розподіливши його по всій формі, трохи присипаємо сіллю. Наступним шаром розподіляємо гриби, а потім цибулю, тонко нарізаний на півкільця і притрушиваем всі перцем. Заливаємо нашу картопельку з грибами сметаною і ставимо в нагріту до 180 градусів, духова шафа. Запікаємо страву 45 хвилин, дістаємо форму, притрушиваем всі натертим твердим сиром і ставимо назад до його розплавлення на 5-7 хвилин.
Скориставшись будь-яким з представлених рецептів, приготоване блюдо подайте гарячим і зі склянкою томатного соку.
Рецепт смаженої картоплі з грибами і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Принесені з лісу гриби очищаємо і обов'язково відварюємо в добре підсоленій воді, не менше півгодини. Потім викладаємо їх на друшляк і даємо їм стекти і охолонути.
Сковороду, підбираємо велику, широку і з високими бортами. Наливши в неї масло ставимо на вогонь, до повного розігріву, а після викладаємо в неї нарізану довільними шматочками очищений картопля. Обсмажуємо його до напівготовності, не сильно часто заважаючи, так як тоді він швидко розвариться. Остиглі опеньки розрізаємо навпіл, але якщо вони дуже дрібні, то залишаємо цілими і разом з дрібно нарізаною цибулею викладаємо на картоплю. Присипаємо всі перцем, за смаком солимо, перемішуємо дерев'яною лопаткою і смажимо, поки не приготується картоплю. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо і обсмажуємо все це, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо газ, присипаємо дрібно нарубаним свіжим кропом, накриваємо кришкою і даємо трохи постояти.
Тушкована картопля з грибами і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо картоплю й нарізаємо великими кубиками. Рослинне масло розігріваємо на сковороді і трохи обсмажуємо на ньому картоплю, не давши йому повністю просмажиться, відставляємо з вогню.
В чавунну жаровню наливаємо оливкову олію і добре прожарюємо. Сюди викладаємо розрізають на 2-3 частини печериці, нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю, наливаємо соєвий соус і смажимо все до золотавості грибів. Після викладаємо до них картопля, домашню сметану і перемішуємо всі інгредієнти, не забувши додати сіль і перець. Доливаємо до нашої страви склянку теплої води і ставимо його тушкуватися, в режимі ледь тліючого вогню, близько 35 хвилин після закипання.
Картопля, запечена з грибами і сметаною в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Гливи відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкидаємо гриби на друшляк, а після остигання трошки віджимаємо їх від зайвої вологи і довільно, але не дрібно нарізаємо.
Очистити картоплю від шкірки, нарізаємо її тоненькими кружальцями. Форму трошки нагріваємо на вогні і викладаємо в неї шматочок вершкового масла. Після того як масло повністю розтане, викладаємо картоплю і, рівномірно розподіливши його по всій формі, трохи присипаємо сіллю. Наступним шаром розподіляємо гриби, а потім цибулю, тонко нарізаний на півкільця і притрушиваем всі перцем. Заливаємо нашу картопельку з грибами сметаною і ставимо в нагріту до 180 градусів, духова шафа. Запікаємо страву 45 хвилин, дістаємо форму, притрушиваем всі натертим твердим сиром і ставимо назад до його розплавлення на 5-7 хвилин.
Скориставшись будь-яким з представлених рецептів, приготоване блюдо подайте гарячим і зі склянкою томатного соку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити картоплю з грибами?
Дуже гармонійне поєднання картоплі і грибів можна зробити ще більш смачним, використовуючи запропоновані далі рецепти. Розповімо, як оригінально
Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
Картопля з грибами на сковорідці
Гриби завжди вважаються делікатесом не тільки на святковому столі, але і за простим сімейним обідом. І зараз ми розповімо, як посмажити їх з
Білі гриби з картоплею
З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
Картопля з грибами в мультиварці
Останнім часом мультиварки стали дуже популярні у наших господинь, так як з їх допомогою можна значно швидше приготувати будь-яку страву. І сьогодні