Стейк з сьомги в духовці
![Стейк з сьомги в духовці Стейк з сьомги в духовці](/uploads/posts/2015-11/steyk-z-somgi-v-duhovc_121.jpeg)
Сьомга – риба з рожево-помаранчевої м'якоттю і щільною шкірою, відноситься до сімейства цінних промислових (лососевих) риб. Зрозуміло, хочеться зберегти максимум користі при приготуванні, тому намагаємося готувати сьомгу як можна швидше. Найпоширеніші способи – маринування і запікання. Розповімо, як приготувати стейк з сьомги в духовці.
Простіше простого
Щоб не перебивати смак риби і не знижувати її корисності, використовуємо мінімум компонентів і готуємо дуже швидко.
Інгредієнти:
Приготування
Уважно вибираємо рибу – забарвлення м'якоті повинен бути не яскравим: червоним, темно-червоним або малиновим, це означає, що сьомгу підфарбували. Ніжний рожево-оранжевий відтінок буде в самий раз. Чистимо тушку від луски і нарізаємо стейками (якщо риба вже нарізана, просто акуратно соскабливаем лусочки з поверхні). Моєму і злегка обсушуємо серветками стейки. Змішуємо столову ложку масла з такою ж кількістю соку лимона, сіллю і орегано. Деко змащуємо залишилися олією, викладаємо на нього стейки і змащуємо їх підготовленою сумішшю, використовуючи пензлик. Готуємо рибу недовго – 15 хвилин в прогрітому духовій шафі при температурі 180 градусів цілком достатньо. Стейки сьомги, запечені в духовці, виходять ніжними і ароматними. Сервіруємо їх з зеленню і скибочками лимона. Звичайно, краще всього до риби подати сухе несульфитированное біле вино.
Використовуємо фольгу
Щоб рибка пропеклась рівномірно і залишилася максимально соковитою і ароматною, готуємо стейк з сьомги в духовці у фользі. Компонентів знову візьмемо мінімум.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, миємо, особливо ретельно – всередині і трохи підсушуємо, після чого нарізаємо на стейки з кроком близько 2 див. В невеликій піалі змішуємо сметану, сіль, перець, вино. Кожен стейк занурюємо в цю суміш і розподіляємо її по всій поверхні, потім запаковуємо їх окремо в
![Стейк з сьомги в духовці Стейк з сьомги в духовці](/uploads/posts/2015-11/steyk-z-somgi-v-duhovc_912.jpeg)
Також дуже смачно виходить стейк сьомги в духовці вершковому соусі . Просто замість сметани використовуємо жирні вершки. Хоча можна і по-іншому: подаємо запечену в духовці рибку з вершковим соусом, приготованим за вашим смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Стейки з риби](/uploads/posts/2015-11/steyki-z-ribi_661.jpeg)
Стейки з риби
Сьогодні рибні відділи великих магазинів максимально заповнені різними видами вже обробленої риби. Купивши готовий стейк, можна приготувати його
![Стейк зі свинини в духовці](/uploads/posts/2015-11/steyk-z-svinini-v-duhovc_101.jpeg)
Стейк зі свинини в духовці
Традиційно прийнято готувати стейки з яловичини, однак сьогодні це блюдо роблять з різноманітного м'яса, в тому числі і зі свинини. Подають блюдо з
![Стейк – рецепт](/uploads/posts/2015-10/steyk-recept_651.jpeg)
Стейк – рецепт
Стейк - чудове м'ясне блюдо, яке гармонійно вписується в повсякденне меню сімейного вечері і займає почесне місце на святковому столі. Докладно
![Як приготувати стейк з сьомги?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-steyk-z-somgi_241.jpeg)
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
![Стейк тріски в духовці](/uploads/posts/2015-03/steyk-trski-v-duhovc_941.jpeg)
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
![Стейк в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/steyk-v-multivarc_771.jpeg)
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,