Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати вареники з картоплею?

Як приготувати вареники з картоплею?

2-11-2015, 18:35
500
Як приготувати вареники з картоплею?
Вареники з картоплею є одним з тих небагатьох страв, які зберігають свою популярність, не дивлячись ні на що. Їм присвячені цілі розділи у багатьох кулінарних виданнях, пропонуючи безліч варіантів приготування тіста і картопляного наповнення. Прекрасну компанію картоплі становлять гриби, бекон, шкварки, сири, свіжа зелень, часник і багато інші компоненти, створюючи нові смакові характеристики звичного страви і вносячи різноманітність.
Крім смакових характеристик вареники з картоплею мають ще одну незаперечну перевагу за порівняно з багатьма іншими стравами - порівняно низьку собівартість. Мінімум витрат, а результат просто приголомшливий.
Тісто для вареників можна використовувати як просте прісне, так і з додаванням розпушувача, соди або дріжджів для отримання більш пишного результату.
Нижче ми розповімо, як приготувати пишне тісто для вареників і запропонуємо традиційний варіант картопляного наповнення, який ви зможете підкоригувати за своїм уподобанням, додавши інші компоненти.

Як приготувати тісто для вареників з картоплею?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 07-1 кг;

  • кефір 25-32 % – 05 л;

  • сода харчова, погашена оцтом – 1 ч. ложка з гіркою;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Пшеничне борошно просіваємо, змішуємо з погашеної оцтом содою, з дрібкою солі, вливаємо кефір і заводимо м'яке і пластичне тісто. Поділяємо його на кілька частин, обсипаємо їх борошном, і формуємо з кожної подобу ковбаски. Розрізаємо її на брусочки, пальцями розпластуємо їх у коржі, які і є основою майбутніх вареників.
    Соду в такому варіанті можна успішно замінити розпушувачем.

    Як приготувати дріжджове тісто для вареників з картоплею?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – скільки візьме тісто;

  • борошно з пророслої пшениці – 90 г;

  • кефір 25-32 % – 125 мл;

  • вода – 250 мл;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • пресовані або сухі дріжджі – 25 г або 1 ч. ложка з гіркою;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Підігріваємо воду до п'ятдесяти градусів, розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, кефір і оливкове масло. Перемішуємо все, додаємо таку кількість муки, щоб вийшла консистенція негустий сметани. Визначаємо посуд з тестом в тепленьке місце на тридцять хвилин, прикривши тканиною або рушником.
    Коли опара спіниться і візьметься шапкою, додаємо борошно з пророслої пшениці і пшеничне борошно, попередньо просіяти її, і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але добре відлипати від рук.
    Далі формуємо з тіста коржика. Можна розкачати його в тонкий пласт і вирізати їх склянкою або вчинити так, як у попередньому запропонованому рецепті - розділити ком тесту на ковбаски, розрізати їх на брусочки і руками сформувати коржики.

    Як приготувати смачні вареники з картоплею?


    Інгредієнти:

  • тісто для вареників;

  • бульби картоплі – 15 кг;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • сіль – за смаком;

  • бекон – 100 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • рослинна рафінована олія – 50 мл


  • Приготування
    Приготуємо тісто по одному із запропонованих вище варіантів, очистимо бульби картоплі, заллємо підсоленій за смаком водою і відваримо до повної готовності. Потім воду зливаємо і перетворюємо картоплю в пюре за допомогою товкачика.
    Дрібно шаткуємо попередньо очищений ріпчасту цибулю, підрум'янюємо половину порції в рослинній олії і викладаємо в картопляне пюре. Додаємо за смаком чорний мелений перець і перемішуємо.
    Накладаємо ложкою потроху приготовленої начинки на коржі з тіста, складаємо навпіл і
    Як приготувати вареники з картоплею?
    запечатуємо добряче краю. Вареники можна приготувати на пару протягом п'яти хвилин або відварити у підсоленій воді протягом двох хвилин після закипання.
    Бекон нарізаємо соломкою або тонкими пластинами, підрум'янюємо на сковороді з рештою цибулею і заправляємо по готовності отриманої піджаркою вареники з картоплею.
    А, якщо ви не знаєте, як приготувати вареники з картоплею і грибами, то тут все дуже просто. Для цього обсмажуємо чотириста грам попередньо вимитих і нарізаних грибів до готовності, приправляємо сіллю, перцем і вмішуємо в картопляне пюре.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники на кефірі на пару
    Вареники на кефірі на пару
    Не секрет, що вдале тісто для будь-яких вареників готується на кефірі. А щоб вони вийшли ще ніжніше, м'якше і пишніше пропонуємо зробити їх на пару.
    Вареники з сирою картоплею
    Вареники з сирою картоплею
    Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В
    Тісто на вареники з картоплею
    Тісто на вареники з картоплею
    Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
    Як приготувати ліниві вареники?
    Як приготувати ліниві вареники?
    Одного разу винахідливі господині, уникнувши стомлюючої процедури ліплення вареників, придумали чудову страву - ліниві вареники, від якого в захваті
    Як варити вареники з вишнею?
    Як варити вареники з вишнею?
    Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники