Як приготувати вареники з картоплею?
Вареники з картоплею є одним з тих небагатьох страв, які зберігають свою популярність, не дивлячись ні на що. Їм присвячені цілі розділи у багатьох кулінарних виданнях, пропонуючи безліч варіантів приготування тіста і картопляного наповнення. Прекрасну компанію картоплі становлять гриби, бекон, шкварки, сири, свіжа зелень, часник і багато інші компоненти, створюючи нові смакові характеристики звичного страви і вносячи різноманітність.
Крім смакових характеристик вареники з картоплею мають ще одну незаперечну перевагу за порівняно з багатьма іншими стравами - порівняно низьку собівартість. Мінімум витрат, а результат просто приголомшливий.
Тісто для вареників можна використовувати як просте прісне, так і з додаванням розпушувача, соди або дріжджів для отримання більш пишного результату.
Нижче ми розповімо, як приготувати пишне тісто для вареників і запропонуємо традиційний варіант картопляного наповнення, який ви зможете підкоригувати за своїм уподобанням, додавши інші компоненти.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 07-1 кг;
кефір 25-32 % – 05 л;
сода харчова, погашена оцтом – 1 ч. ложка з гіркою;
сіль – щіпка.
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо, змішуємо з погашеної оцтом содою, з дрібкою солі, вливаємо кефір і заводимо м'яке і пластичне тісто. Поділяємо його на кілька частин, обсипаємо їх борошном, і формуємо з кожної подобу ковбаски. Розрізаємо її на брусочки, пальцями розпластуємо їх у коржі, які і є основою майбутніх вареників.
Соду в такому варіанті можна успішно замінити розпушувачем.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
борошно з пророслої пшениці – 90 г;
кефір 25-32 % – 125 мл;
вода – 250 мл;
олія оливкова – 35 мл;
пресовані або сухі дріжджі – 25 г або 1 ч. ложка з гіркою;
цукровий пісок – 25 г;
сіль – 5 р.
Приготування
Підігріваємо воду до п'ятдесяти градусів, розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, кефір і оливкове масло. Перемішуємо все, додаємо таку кількість муки, щоб вийшла консистенція негустий сметани. Визначаємо посуд з тестом в тепленьке місце на тридцять хвилин, прикривши тканиною або рушником.
Коли опара спіниться і візьметься шапкою, додаємо борошно з пророслої пшениці і пшеничне борошно, попередньо просіяти її, і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але добре відлипати від рук.
Далі формуємо з тіста коржика. Можна розкачати його в тонкий пласт і вирізати їх склянкою або вчинити так, як у попередньому запропонованому рецепті - розділити ком тесту на ковбаски, розрізати їх на брусочки і руками сформувати коржики.
Інгредієнти:
тісто для вареників;
бульби картоплі – 15 кг;
цибуля ріпчаста – 250 г;
сіль – за смаком;
бекон – 100 г;
мелений чорний перець – за смаком;
рослинна рафінована олія – 50 мл
Приготування
Приготуємо тісто по одному із запропонованих вище варіантів, очистимо бульби картоплі, заллємо підсоленій за смаком водою і відваримо до повної готовності. Потім воду зливаємо і перетворюємо картоплю в пюре за допомогою товкачика.
Дрібно шаткуємо попередньо очищений ріпчасту цибулю, підрум'янюємо половину порції в рослинній олії і викладаємо в картопляне пюре. Додаємо за смаком чорний мелений перець і перемішуємо.
Накладаємо ложкою потроху приготовленої начинки на коржі з тіста, складаємо навпіл і запечатуємо добряче краю. Вареники можна приготувати на пару протягом п'яти хвилин або відварити у підсоленій воді протягом двох хвилин після закипання.
Бекон нарізаємо соломкою або тонкими пластинами, підрум'янюємо на сковороді з рештою цибулею і заправляємо по готовності отриманої піджаркою вареники з картоплею.
А, якщо ви не знаєте, як приготувати вареники з картоплею і грибами, то тут все дуже просто. Для цього обсмажуємо чотириста грам попередньо вимитих і нарізаних грибів до готовності, приправляємо сіллю, перцем і вмішуємо в картопляне пюре.
Крім смакових характеристик вареники з картоплею мають ще одну незаперечну перевагу за порівняно з багатьма іншими стравами - порівняно низьку собівартість. Мінімум витрат, а результат просто приголомшливий.
Тісто для вареників можна використовувати як просте прісне, так і з додаванням розпушувача, соди або дріжджів для отримання більш пишного результату.
Нижче ми розповімо, як приготувати пишне тісто для вареників і запропонуємо традиційний варіант картопляного наповнення, який ви зможете підкоригувати за своїм уподобанням, додавши інші компоненти.
Як приготувати тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо, змішуємо з погашеної оцтом содою, з дрібкою солі, вливаємо кефір і заводимо м'яке і пластичне тісто. Поділяємо його на кілька частин, обсипаємо їх борошном, і формуємо з кожної подобу ковбаски. Розрізаємо її на брусочки, пальцями розпластуємо їх у коржі, які і є основою майбутніх вареників.
Соду в такому варіанті можна успішно замінити розпушувачем.
Як приготувати дріжджове тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо воду до п'ятдесяти градусів, розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, кефір і оливкове масло. Перемішуємо все, додаємо таку кількість муки, щоб вийшла консистенція негустий сметани. Визначаємо посуд з тестом в тепленьке місце на тридцять хвилин, прикривши тканиною або рушником.
Коли опара спіниться і візьметься шапкою, додаємо борошно з пророслої пшениці і пшеничне борошно, попередньо просіяти її, і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але добре відлипати від рук.
Далі формуємо з тіста коржика. Можна розкачати його в тонкий пласт і вирізати їх склянкою або вчинити так, як у попередньому запропонованому рецепті - розділити ком тесту на ковбаски, розрізати їх на брусочки і руками сформувати коржики.
Як приготувати смачні вареники з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Приготуємо тісто по одному із запропонованих вище варіантів, очистимо бульби картоплі, заллємо підсоленій за смаком водою і відваримо до повної готовності. Потім воду зливаємо і перетворюємо картоплю в пюре за допомогою товкачика.
Дрібно шаткуємо попередньо очищений ріпчасту цибулю, підрум'янюємо половину порції в рослинній олії і викладаємо в картопляне пюре. Додаємо за смаком чорний мелений перець і перемішуємо.
Накладаємо ложкою потроху приготовленої начинки на коржі з тіста, складаємо навпіл і запечатуємо добряче краю. Вареники можна приготувати на пару протягом п'яти хвилин або відварити у підсоленій воді протягом двох хвилин після закипання.
Бекон нарізаємо соломкою або тонкими пластинами, підрум'янюємо на сковороді з рештою цибулею і заправляємо по готовності отриманої піджаркою вареники з картоплею.
А, якщо ви не знаєте, як приготувати вареники з картоплею і грибами, то тут все дуже просто. Для цього обсмажуємо чотириста грам попередньо вимитих і нарізаних грибів до готовності, приправляємо сіллю, перцем і вмішуємо в картопляне пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники на кефірі на пару
Не секрет, що вдале тісто для будь-яких вареників готується на кефірі. А щоб вони вийшли ще ніжніше, м'якше і пишніше пропонуємо зробити їх на пару.
Вареники з сирою картоплею
Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В
Тісто на вареники з картоплею
Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
Як приготувати ліниві вареники?
Одного разу винахідливі господині, уникнувши стомлюючої процедури ліплення вареників, придумали чудову страву - ліниві вареники, від якого в захваті
Як варити вареники з вишнею?
Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники