Як приготувати вареники з картоплею?
![Як приготувати вареники з картоплею? Як приготувати вареники з картоплею?](/uploads/posts/2015-11/yak-prigotuvati-vareniki-z-kartopleyu_341.jpeg)
Крім смакових характеристик вареники з картоплею мають ще одну незаперечну перевагу за порівняно з багатьма іншими стравами - порівняно низьку собівартість. Мінімум витрат, а результат просто приголомшливий.
Тісто для вареників можна використовувати як просте прісне, так і з додаванням розпушувача, соди або дріжджів для отримання більш пишного результату.
Нижче ми розповімо, як приготувати пишне тісто для вареників і запропонуємо традиційний варіант картопляного наповнення, який ви зможете підкоригувати за своїм уподобанням, додавши інші компоненти.
Як приготувати тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо, змішуємо з погашеної оцтом содою, з дрібкою солі, вливаємо кефір і заводимо м'яке і пластичне тісто. Поділяємо його на кілька частин, обсипаємо їх борошном, і формуємо з кожної подобу ковбаски. Розрізаємо її на брусочки, пальцями розпластуємо їх у коржі, які і є основою майбутніх вареників.
Соду в такому варіанті можна успішно замінити розпушувачем.
Як приготувати дріжджове тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо воду до п'ятдесяти градусів, розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, кефір і оливкове масло. Перемішуємо все, додаємо таку кількість муки, щоб вийшла консистенція негустий сметани. Визначаємо посуд з тестом в тепленьке місце на тридцять хвилин, прикривши тканиною або рушником.
Коли опара спіниться і візьметься шапкою, додаємо борошно з пророслої пшениці і пшеничне борошно, попередньо просіяти її, і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але добре відлипати від рук.
Далі формуємо з тіста коржика. Можна розкачати його в тонкий пласт і вирізати їх склянкою або вчинити так, як у попередньому запропонованому рецепті - розділити ком тесту на ковбаски, розрізати їх на брусочки і руками сформувати коржики.
Як приготувати смачні вареники з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Приготуємо тісто по одному із запропонованих вище варіантів, очистимо бульби картоплі, заллємо підсоленій за смаком водою і відваримо до повної готовності. Потім воду зливаємо і перетворюємо картоплю в пюре за допомогою товкачика.
Дрібно шаткуємо попередньо очищений ріпчасту цибулю, підрум'янюємо половину порції в рослинній олії і викладаємо в картопляне пюре. Додаємо за смаком чорний мелений перець і перемішуємо.
Накладаємо ложкою потроху приготовленої начинки на коржі з тіста, складаємо навпіл і
![Як приготувати вареники з картоплею? Як приготувати вареники з картоплею?](/uploads/posts/2015-11/yak-prigotuvati-vareniki-z-kartopleyu_862.jpeg)
Бекон нарізаємо соломкою або тонкими пластинами, підрум'янюємо на сковороді з рештою цибулею і заправляємо по готовності отриманої піджаркою вареники з картоплею.
А, якщо ви не знаєте, як приготувати вареники з картоплею і грибами, то тут все дуже просто. Для цього обсмажуємо чотириста грам попередньо вимитих і нарізаних грибів до готовності, приправляємо сіллю, перцем і вмішуємо в картопляне пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Вареники на кефірі на пару](/uploads/posts/2015-11/vareniki-na-kefr-na-paru_601.jpeg)
Вареники на кефірі на пару
Не секрет, що вдале тісто для будь-яких вареників готується на кефірі. А щоб вони вийшли ще ніжніше, м'якше і пишніше пропонуємо зробити їх на пару.
![Вареники з сирою картоплею](/uploads/posts/2015-11/vareniki-z-siroyu-kartopleyu_161.jpeg)
Вареники з сирою картоплею
Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В
![Тісто на вареники з картоплею](/uploads/posts/2015-10/tsto-na-vareniki-z-kartopleyu_161.jpeg)
Тісто на вареники з картоплею
Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
![Як приготувати ліниві вареники?](/uploads/posts/2015-10/yak-prigotuvati-lniv-vareniki_921.jpeg)
Як приготувати ліниві вареники?
Одного разу винахідливі господині, уникнувши стомлюючої процедури ліплення вареників, придумали чудову страву - ліниві вареники, від якого в захваті
![Як варити вареники з вишнею?](/uploads/posts/2015-07/yak-variti-vareniki-z-vishneyu_991.jpeg)
Як варити вареники з вишнею?
Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
![Вареники на кефірі](/uploads/posts/2015-03/vareniki-na-kefr_261.jpeg)
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники