Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована свинина з підливою

Тушкована свинина з підливою

2-11-2015, 18:35
511
Тушкована свинина з підливою
Здається, страва, простіше, ніж тушковане м'ясо, складно уявити собі, однак приготувати його можна кількома різними способами. Спосіб буде залежати і від сорту м'яса, і від його якості, і від супутніх інгредієнтів. Найчастіше готують все ж свинину, оскільки м'ясо це недороге, продається практично всюди, воно досить м'яке і не дуже довго готується. Дуже гідний варіант – тушкована свинина з підливою. Густа, смачна підлива чудово підходить до будь-якого гарніру: каша, макарони , картоплю – все стане смачнішим, якщо додати м'ясо.
Свинина з білої підливою
Для початку розповімо, як приготувати підливу до гуляшу з свинини. Біла підлива зазвичай готується зі сметаною або вершками, проте пам'ятайте, що цей інгредієнт додається в самому кінці процесу.
Інгредієнти:

  • гуляш свинячий – 1 кг;

  • соняшникова олія не дезодорована – 30 мл;

  • великий ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне біле – 2 ст. ложки;

  • йодована сіль – 1/2 ст. ложки;

  • свіжозмелену перець запашний – 12-15 горошин;

  • бульйон м'ясний – 04 л;

  • сметана 20% жирності – 1 стакан.


  • Приготування
    Свинину промиваємо й обсушуємо серветкою, опускаємо на сковороду або в казан, де масло прогріте до легкого димку. Швидко на сильному вогні обсмажуємо шматочки м'яса, вони повинні змінити колір, потім зменшуємо вогонь. Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими чверть кільцями, додаємо до м'яса. Всі разом гаситься приблизно 4-5 хвилин, після цього додаємо борошно, сіль, перець, потроху зливаємо бульйон і розмішуємо все, щоб соус загус. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Готується свинина з підливою на сковороді або в казані близько півгодини, після чого додаємо сметану і даємо потомитися ще 2-3 хвилини. Щоб відтінити смак м'яса, можна використовувати спеції, додати трохи часнику. Сервіруємо свинину з підливкою з великою кількістю дрібно нарубаної зелені, маринованими овочами.
    Свинина з червоною підливою
    Більш пікантна і гостра свинина готується з червоною підливою. Гостроту соусу надає перець, а пікантність – томат і червоне вино. Є два способи, як приготувати таку піджарку з свинини з підливою.
    Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 08 кг;

  • ріпчаста цибуля середнього розміру– 3 шт.;

  • жир свинячий топлений – 3 ст. ложки;

  • борошно пшеничне цільнозернові – 2 ст. ложки;

  • вино червоне сухе «Каберне» або «Мерло» – 1/3 склянки;

  • паприка сушена – 1 ст. ложка;

  • паста томатна без консервантів – 4 ст. ложки;

  • бульйон м'ясний – 1 склянка;

  • перець чорний, білий розмелений крупно – 1/4 ч. ложки;

  • перець гострий сорту «Вогник» – 1 шт.;

  • сіль йодована – 1 ч. ложка;

  • часник – 4-5 зубчиків невеликого розміру;

  • петрушка – 1 невеликий пучок.


  • Приготування
    Шинку нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Кладемо в розплавлений жир і швидко обсмажуємо на максимальному вогні близько хвилини. Лук очистимо й наріжемо тонкими смужками поперек цибулин, додамо до м'яса і протушкуйте пару хвилин під кришкою. Як тільки цибуля став м'яким, вливаємо вино і тушкуємо на середньому
    Тушкована свинина з підливою
    вогні 10-12 хвилин. Додаємо борошно і розведений бульйоном томат. Добре перемішуємо і тушкуємо ще близько чверті години на малому вогні, помішуючи час від часу. Коли м'ясо майже готове, додати паприку, дрібно нарізаний часник, солимо і перчимо. Даємо м'яса з підливою потомитися ще кілька хвилин і подаємо, посипавши дрібно нарубаної петрушкою.
    Це ж блюдо можна приготувати інакше – свинина з підливою в мультиварці готується просто, і уваги вимагає менше. На сковороді швидко обсмажуємо м'ясо. Цибулю тушкуємо в режимі «Смаження» близько 12 хвилин, долив олії. Далі кладемо до цибулі м'ясо, спеції, томат і вливаємо бульйон. У режимі «Гасіння» свинина з підливою готується хвилин 40-45. Часник і зелень додаємо при сервіровці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковане м'ясо з підливою
    Тушковане м'ясо з підливою
    Тушковане м'ясо - це чудова гаряча страва підходить до будь-якого гарніру, яке подають на домашній сімейний обід і включають у святкове меню.
    Як приготувати фрикадельки з підливою на сковороді?
    Як приготувати фрикадельки з підливою на сковороді?
    Приготувати фрикадельки - зовсім не хитре заняття. Це нехитре блюдо сподобається всій родині, особливо діткам. Пропонуємо урізноманітнити його і
    Рецепт гуляшу з яловичини з підливою
    Рецепт гуляшу з яловичини з підливою
    Традиційно гуляш роблять з телятини чи яловичини. Це страва з великою кількістю м'яса і густий ароматною підливи. Пропонуємо класичний рецепт гуляшу
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально