Тушкована свинина з підливою
Здається, страва, простіше, ніж тушковане м'ясо, складно уявити собі, однак приготувати його можна кількома різними способами. Спосіб буде залежати і від сорту м'яса, і від його якості, і від супутніх інгредієнтів. Найчастіше готують все ж свинину, оскільки м'ясо це недороге, продається практично всюди, воно досить м'яке і не дуже довго готується. Дуже гідний варіант – тушкована свинина з підливою. Густа, смачна підлива чудово підходить до будь-якого гарніру: каша, макарони , картоплю – все стане смачнішим, якщо додати м'ясо.
Свинина з білої підливою
Для початку розповімо, як приготувати підливу до гуляшу з свинини. Біла підлива зазвичай готується зі сметаною або вершками, проте пам'ятайте, що цей інгредієнт додається в самому кінці процесу.
Інгредієнти:
гуляш свинячий – 1 кг;
соняшникова олія не дезодорована – 30 мл;
великий ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
борошно пшеничне біле – 2 ст. ложки;
йодована сіль – 1/2 ст. ложки;
свіжозмелену перець запашний – 12-15 горошин;
бульйон м'ясний – 04 л;
сметана 20% жирності – 1 стакан.
Приготування
Свинину промиваємо й обсушуємо серветкою, опускаємо на сковороду або в казан, де масло прогріте до легкого димку. Швидко на сильному вогні обсмажуємо шматочки м'яса, вони повинні змінити колір, потім зменшуємо вогонь. Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими чверть кільцями, додаємо до м'яса. Всі разом гаситься приблизно 4-5 хвилин, після цього додаємо борошно, сіль, перець, потроху зливаємо бульйон і розмішуємо все, щоб соус загус. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Готується свинина з підливою на сковороді або в казані близько півгодини, після чого додаємо сметану і даємо потомитися ще 2-3 хвилини. Щоб відтінити смак м'яса, можна використовувати спеції, додати трохи часнику. Сервіруємо свинину з підливкою з великою кількістю дрібно нарубаної зелені, маринованими овочами.
Свинина з червоною підливою
Більш пікантна і гостра свинина готується з червоною підливою. Гостроту соусу надає перець, а пікантність – томат і червоне вино. Є два способи, як приготувати таку піджарку з свинини з підливою.
Інгредієнти:
окіст свинячий – 08 кг;
ріпчаста цибуля середнього розміру– 3 шт.;
жир свинячий топлений – 3 ст. ложки;
борошно пшеничне цільнозернові – 2 ст. ложки;
вино червоне сухе «Каберне» або «Мерло» – 1/3 склянки;
паприка сушена – 1 ст. ложка;
паста томатна без консервантів – 4 ст. ложки;
бульйон м'ясний – 1 склянка;
перець чорний, білий розмелений крупно – 1/4 ч. ложки;
перець гострий сорту «Вогник» – 1 шт.;
сіль йодована – 1 ч. ложка;
часник – 4-5 зубчиків невеликого розміру;
петрушка – 1 невеликий пучок.
Приготування
Шинку нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Кладемо в розплавлений жир і швидко обсмажуємо на максимальному вогні близько хвилини. Лук очистимо й наріжемо тонкими смужками поперек цибулин, додамо до м'яса і протушкуйте пару хвилин під кришкою. Як тільки цибуля став м'яким, вливаємо вино і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин. Додаємо борошно і розведений бульйоном томат. Добре перемішуємо і тушкуємо ще близько чверті години на малому вогні, помішуючи час від часу. Коли м'ясо майже готове, додати паприку, дрібно нарізаний часник, солимо і перчимо. Даємо м'яса з підливою потомитися ще кілька хвилин і подаємо, посипавши дрібно нарубаної петрушкою.
Це ж блюдо можна приготувати інакше – свинина з підливою в мультиварці готується просто, і уваги вимагає менше. На сковороді швидко обсмажуємо м'ясо. Цибулю тушкуємо в режимі «Смаження» близько 12 хвилин, долив олії. Далі кладемо до цибулі м'ясо, спеції, томат і вливаємо бульйон. У режимі «Гасіння» свинина з підливою готується хвилин 40-45. Часник і зелень додаємо при сервіровці.
Свинина з білої підливою
Для початку розповімо, як приготувати підливу до гуляшу з свинини. Біла підлива зазвичай готується зі сметаною або вершками, проте пам'ятайте, що цей інгредієнт додається в самому кінці процесу.
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо й обсушуємо серветкою, опускаємо на сковороду або в казан, де масло прогріте до легкого димку. Швидко на сильному вогні обсмажуємо шматочки м'яса, вони повинні змінити колір, потім зменшуємо вогонь. Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими чверть кільцями, додаємо до м'яса. Всі разом гаситься приблизно 4-5 хвилин, після цього додаємо борошно, сіль, перець, потроху зливаємо бульйон і розмішуємо все, щоб соус загус. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Готується свинина з підливою на сковороді або в казані близько півгодини, після чого додаємо сметану і даємо потомитися ще 2-3 хвилини. Щоб відтінити смак м'яса, можна використовувати спеції, додати трохи часнику. Сервіруємо свинину з підливкою з великою кількістю дрібно нарубаної зелені, маринованими овочами.
Свинина з червоною підливою
Більш пікантна і гостра свинина готується з червоною підливою. Гостроту соусу надає перець, а пікантність – томат і червоне вино. Є два способи, як приготувати таку піджарку з свинини з підливою.
Інгредієнти:
Приготування
Шинку нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Кладемо в розплавлений жир і швидко обсмажуємо на максимальному вогні близько хвилини. Лук очистимо й наріжемо тонкими смужками поперек цибулин, додамо до м'яса і протушкуйте пару хвилин під кришкою. Як тільки цибуля став м'яким, вливаємо вино і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин. Додаємо борошно і розведений бульйоном томат. Добре перемішуємо і тушкуємо ще близько чверті години на малому вогні, помішуючи час від часу. Коли м'ясо майже готове, додати паприку, дрібно нарізаний часник, солимо і перчимо. Даємо м'яса з підливою потомитися ще кілька хвилин і подаємо, посипавши дрібно нарубаної петрушкою.
Це ж блюдо можна приготувати інакше – свинина з підливою в мультиварці готується просто, і уваги вимагає менше. На сковороді швидко обсмажуємо м'ясо. Цибулю тушкуємо в режимі «Смаження» близько 12 хвилин, долив олії. Далі кладемо до цибулі м'ясо, спеції, томат і вливаємо бульйон. У режимі «Гасіння» свинина з підливою готується хвилин 40-45. Часник і зелень додаємо при сервіровці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковане м'ясо з підливою
Тушковане м'ясо - це чудова гаряча страва підходить до будь-якого гарніру, яке подають на домашній сімейний обід і включають у святкове меню.
Як приготувати фрикадельки з підливою на сковороді?
Приготувати фрикадельки - зовсім не хитре заняття. Це нехитре блюдо сподобається всій родині, особливо діткам. Пропонуємо урізноманітнити його і
Рецепт гуляшу з яловичини з підливою
Традиційно гуляш роблять з телятини чи яловичини. Це страва з великою кількістю м'яса і густий ароматною підливи. Пропонуємо класичний рецепт гуляшу
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально