Тісто для вареників на кефірі
Вареники – одна з найулюбленіших страв слов'янських народів. Вважається, що вареники родом з України, але люблять і вміють готувати їх і в Росії і в Білорусії. Є безліч рецептів їх приготування. Вареники роблять і картоплею, і з капустою, і з грибами, сиром, ягодами і фруктами. Тобто начинка може бути самою різною. Точно так само є й різні способи приготування тіста для даної страви. Хтось готує його на воді, інші використовують молоко. А ми вам зараз розповімо рецепти приготування тіста для вареників на кефірі. Саме на кефірі тісто виходить самим м'яким, ніжним і смачним.
Інгредієнти:
борошно – 4 склянки;
яйця – 2 шт.;
сіль – 10 г;
кефір – 230 мл
Приготування
У велику миску просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо кефір і вбиваємо яйця. Перемішуємо спочатку дерев'яною лопаткою, а пізніше, коли тісто вже вбере в себе рідину, продовжуємо вимішувати його руками. Якщо тісто вже вийшло досить щільним, а борошно в мисці ще залишилася, викладаємо тісто на стіл і місимо його ще пару хвилин. Після цього накриваємо його і залишаємо відпочивати на півгодинки. Після закінчення даного часу ділимо тісто на 5 рівних частин і кожну з них розкачуємо ковбаскою. Ріжемо їх на шматочки шириною близько 2 див. Перетворюємо їх в коржики і на кожну з них в центр кладемо начинку з вареної картоплі . Краї тіста з'єднайте і щільно защипуємо. Опускаємо вареники в окріп і після того, як вони спливуть, варимо ще хвилин 5.
Інгредієнти:
кефір – 1 склянка;
сіль – 1 ч. ложка;
цукор – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
борошно – 2 склянки;
сода – 1 ч. ложка.
Приготування
У велику миску просіваємо 2 склянки борошна. Можна цього і не робити, але з просіяного борошна тісто виходить більш ніжним. В центрі робимо поглиблення, вливаємо в нього кефір, рослинне масло, додаємо цукор, сіль. Вимішуємо тісто. А потім найцікавіше – содою посипаємо робочу поверхню викладаємо на неї наше тісто і ще гарненько вимішуємо приблизно протягом 10 хвилин. Далі ділимо його на шматочки, скачуємо ковбаски діаметром близько 3 см, а потім вже нарізаємо на шматочки. Кожен з них розкачуємо до товщини 5 мм і приступаємо до формування вареників зі своєю улюбленою начинкою. Далі викладаємо їх в пароварочную кошик, змащену маслом, на деякій відстані один від одного і відправляємо в пароварку або ж мультиварку.
Інгредієнти:
кефір 25% жирності – 1 стакан;
яйця – 1 шт.;
борошно – 25 склянки;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – щіпка;
сода – 1/3 ч. ложки.
Приготування
У глибоку миску вливаємо кефір, вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і соду. Добре розмішуємо і даємо постояти хвилин 5 щоб сода вступила в реакцію з кефіром. Після цього поступово починаємо підсипати борошно, паралельно вимішуючи тісто. Всю відразу її сипати не варто, краще додавати частинами до тих пір, поки тісто вже повністю почне відставати від рук. Залежно від сорту борошна може піти трохи більше або менше. Після цього вже накриваємо тісто і залишаємо прямо на столі хвилин на 15-20. Далі ділимо його на кілька частин. З однією з них починаємо працювати, а решту нехай лежить під серветкою, щоб воно не обвітрилося. З тіста розкачуємо джгут і ріжемо його на шматочки. Руками кожен шматочок злегка розплющуємо, а потім розкачуємо. Або ж можна розкачати все тісто відразу і вирізати з нього кружечки за допомогою склянки. Але при такому способі залишається багато відходів. Але в будь-якому випадку, вибір за вами. Далі на кожен кружечок кладемо сирну начинку і скріплюємо краю.
Тісто на вареники з картоплею на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У велику миску просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо кефір і вбиваємо яйця. Перемішуємо спочатку дерев'яною лопаткою, а пізніше, коли тісто вже вбере в себе рідину, продовжуємо вимішувати його руками. Якщо тісто вже вийшло досить щільним, а борошно в мисці ще залишилася, викладаємо тісто на стіл і місимо його ще пару хвилин. Після цього накриваємо його і залишаємо відпочивати на півгодинки. Після закінчення даного часу ділимо тісто на 5 рівних частин і кожну з них розкачуємо ковбаскою. Ріжемо їх на шматочки шириною близько 2 див. Перетворюємо їх в коржики і на кожну з них в центр кладемо начинку з вареної картоплі . Краї тіста з'єднайте і щільно защипуємо. Опускаємо вареники в окріп і після того, як вони спливуть, варимо ще хвилин 5.
Тісто для вареників на пару на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У велику миску просіваємо 2 склянки борошна. Можна цього і не робити, але з просіяного борошна тісто виходить більш ніжним. В центрі робимо поглиблення, вливаємо в нього кефір, рослинне масло, додаємо цукор, сіль. Вимішуємо тісто. А потім найцікавіше – содою посипаємо робочу поверхню викладаємо на неї наше тісто і ще гарненько вимішуємо приблизно протягом 10 хвилин. Далі ділимо його на шматочки, скачуємо ковбаски діаметром близько 3 см, а потім вже нарізаємо на шматочки. Кожен з них розкачуємо до товщини 5 мм і приступаємо до формування вареників зі своєю улюбленою начинкою. Далі викладаємо їх в пароварочную кошик, змащену маслом, на деякій відстані один від одного і відправляємо в пароварку або ж мультиварку.
Тісто на кефірі для вареників з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску вливаємо кефір, вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і соду. Добре розмішуємо і даємо постояти хвилин 5 щоб сода вступила в реакцію з кефіром. Після цього поступово починаємо підсипати борошно, паралельно вимішуючи тісто. Всю відразу її сипати не варто, краще додавати частинами до тих пір, поки тісто вже повністю почне відставати від рук. Залежно від сорту борошна може піти трохи більше або менше. Після цього вже накриваємо тісто і залишаємо прямо на столі хвилин на 15-20. Далі ділимо його на кілька частин. З однією з них починаємо працювати, а решту нехай лежить під серветкою, щоб воно не обвітрилося. З тіста розкачуємо джгут і ріжемо його на шматочки. Руками кожен шматочок злегка розплющуємо, а потім розкачуємо. Або ж можна розкачати все тісто відразу і вирізати з нього кружечки за допомогою склянки. Але при такому способі залишається багато відходів. Але в будь-якому випадку, вибір за вами. Далі на кожен кружечок кладемо сирну начинку і скріплюємо краю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники на кефірі на пару
Не секрет, що вдале тісто для будь-яких вареників готується на кефірі. А щоб вони вийшли ще ніжніше, м'якше і пишніше пропонуємо зробити їх на пару.
Вареники з сирою картоплею
Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В
Вареники на пару
Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з чорницею - рецепт
Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,