Картопляна запіканка з м'ясом
Овочеві страви з м'ясними наповнювачами — це одночасно і смачно, і корисно. Способів створення таких безліч кулінарних шедеврів. Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати картопляну запіканку з м'ясом.
Щоб кожна господиня знайшла свій улюблений варіант, ми надаємо декілька рецептів - вибирайте і балуйте своїх рідних смачними стравами!
Інгредієнти:
картопляне пюре — 550-600 г;
цибуля-порей — 75-80 г;
масло рослинне — 30-35 мл;
морква — 75-80 г;
сухарі — 25 ст. ложки;
помідори — 110-120 г;
сметана — 60-80 мл;
м'ясний фарш — 380-400 м;
сіль;
масло вершкове — 20-30 г;
базилік сушений.
Приготування
Фарш підсмажуємо разом з подрібненою цибулею, морквою і помідорами хвилин 10-12. Солимо, додаємо пряного смаку завдяки базиліку.
Готуємо форму для запікання, використовуючи для змащення вершкове масло. Посипаємо сухарями (домашніми або покупними).
По дну форми розподіляємо половину пюре з картоплі. Далі розкладаємо рівномірно весь фарш. Завершуємо половиною пюре. Зверху поливаємо сметаною і малюємо ложкою ребристий малюнок. Запікаємо 50 хвилин.
Інгредієнти:
свинина — 400 г;
картопля — 360-400 г;
вершкове масло — 65-70 г;
ананас консервований — 100 г;
молоко — 1 стакан;
мускатний горіх;
яйця — 2 шт.;
соєвий соус — 7-8 ст. ложок;
сир твердий — 45-50 р.
Приготування
Свинину дрібно ріжемо. Картоплю нарізаємо середнім кубиком. Якщо ананаси у вигляді кілець, то ріжемо їх, як і картоплю. Якщо ж їх форма нарізки — кубики, то не подрібнюємо їх додатково.
Молоко з'єднуємо з соєвим соусом, яйцем, мускатним горіхом і перемішуємо вручну або ж за допомогою кухонної техніки.
На дні чаші мультиварки розкладаємо невеликі шматочки масла, потім свинину, ананаси і картоплю. Заливаємо все пряно-молочною сумішшю і завершуємо тертим сиром. Готуємо 1 годину — режим «Випічка».
Інгредієнти:
картопля — 7-8 шт;
м'ясний фарш — 270-300 г;
гриби — 170-200 г;
цибуля — 120-130 г;
часник — 3 зубчики;
соєвий соус — 4 ст. ложки;
зіра, каррі сушені;
сметана — 150-170 мл;
рослинне масло — 35-40 мл;
яйця — 3 шт.
Приготування
М'ясний фарш обсмажуємо хвилин 10 разом з подрібненими цибулею і грибами. Яйця відварюємо круто і пускаємо на крупну тертку. Збиваємо сметану, соєвий соус, спеції (карі, зіру), часник. Натираємо картоплю і виливаємо в нього пряну сметанную суміш. Перемішуємо.
У силіконову форму викладаємо половину картопляної маси. Зверху — терті яйця, а за ними м'ясо з грибами. Закінчуємо збірку другою половиною картоплі.
Інгредієнти:
картопля — 500-520 г;
цибуля зелена;
майонез — 4 ст. ложки;
олія соняшникова — 35-40 мл;
свинячий фарш — 330-350 м;
сметана — 3 ст. ложки;
часник — 3 зубчики;
базилік сушений;
сир твердий — 65-70 г;
сіль;
яйце — 1 шт.
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо до тонких кружечків, простіше всього це зробити терткою для шинкування. Фарш підсмажуємо з маслом хвилин 7-10. Змішуємо його з порізаною зеленою цибулею, сіллю.
Готуємо заливку. Для неї з'єднуємо в одній мисці сметану, майонез, сіль, яйце, товчений часник, перемішуємо.
Половину картопляних гуртків укладаємо в форму, посипаємо базиліком, вкриваємо шаром м'ясного фаршу і закінчуємо другий половиною картоплі, яку також приправляємо базиліком. Заливаємо продукти сметанно-майонезній сумішшю, прикриваємо фольгою, відправляємо в духовку.
Через 40 хвилин знімаємо фольгу, присипаємо продукти тертим сиром. Даємо запектися в духовці ще 10 хвилин.
Щоб кожна господиня знайшла свій улюблений варіант, ми надаємо декілька рецептів - вибирайте і балуйте своїх рідних смачними стравами!
Картопляна запіканка з м'ясом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Фарш підсмажуємо разом з подрібненою цибулею, морквою і помідорами хвилин 10-12. Солимо, додаємо пряного смаку завдяки базиліку.
Готуємо форму для запікання, використовуючи для змащення вершкове масло. Посипаємо сухарями (домашніми або покупними).
По дну форми розподіляємо половину пюре з картоплі. Далі розкладаємо рівномірно весь фарш. Завершуємо половиною пюре. Зверху поливаємо сметаною і малюємо ложкою ребристий малюнок. Запікаємо 50 хвилин.
Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Свинину дрібно ріжемо. Картоплю нарізаємо середнім кубиком. Якщо ананаси у вигляді кілець, то ріжемо їх, як і картоплю. Якщо ж їх форма нарізки — кубики, то не подрібнюємо їх додатково.
Молоко з'єднуємо з соєвим соусом, яйцем, мускатним горіхом і перемішуємо вручну або ж за допомогою кухонної техніки.
На дні чаші мультиварки розкладаємо невеликі шматочки масла, потім свинину, ананаси і картоплю. Заливаємо все пряно-молочною сумішшю і завершуємо тертим сиром. Готуємо 1 годину — режим «Випічка».
Картопляна запіканка з м'ясом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш обсмажуємо хвилин 10 разом з подрібненими цибулею і грибами. Яйця відварюємо круто і пускаємо на крупну тертку. Збиваємо сметану, соєвий соус, спеції (карі, зіру), часник. Натираємо картоплю і виливаємо в нього пряну сметанную суміш. Перемішуємо.
У силіконову форму викладаємо половину картопляної маси. Зверху — терті яйця, а за ними м'ясо з грибами. Закінчуємо збірку другою половиною картоплі.
Картопляна запіканка з м'ясом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо до тонких кружечків, простіше всього це зробити терткою для шинкування. Фарш підсмажуємо з маслом хвилин 7-10. Змішуємо його з порізаною зеленою цибулею, сіллю.
Готуємо заливку. Для неї з'єднуємо в одній мисці сметану, майонез, сіль, яйце, товчений часник, перемішуємо.
Половину картопляних гуртків укладаємо в форму, посипаємо базиліком, вкриваємо шаром м'ясного фаршу і закінчуємо другий половиною картоплі, яку також приправляємо базиліком. Заливаємо продукти сметанно-майонезній сумішшю, прикриваємо фольгою, відправляємо в духовку.
Через 40 хвилин знімаємо фольгу, присипаємо продукти тертим сиром. Даємо запектися в духовці ще 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Макаронна запіканка - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього вечері, не викидаючи його. Доповнивши блюдо м'ясними компонентами у вас
Картопляна запіканка в мультиварці
Картопляна запіканка - паличка-виручалочка на всі випадки життя. Не знаєте, що приготувати на вечерю або для зустрічей гостей? Запіканка з картоплі -
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його