Вернуться назад Распечатать

Картопляна запіканка з м'ясом

Картопляна запіканка з м'ясом
Овочеві страви з м'ясними наповнювачами — це одночасно і смачно, і корисно. Способів створення таких безліч кулінарних шедеврів. Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати картопляну запіканку з м'ясом.
Щоб кожна господиня знайшла свій улюблений варіант, ми надаємо декілька рецептів - вибирайте і балуйте своїх рідних смачними стравами!

Картопляна запіканка з м'ясом в духовці


Інгредієнти:

  • картопляне пюре — 550-600 г;

  • цибуля-порей — 75-80 г;

  • масло рослинне — 30-35 мл;

  • морква — 75-80 г;

  • сухарі — 25 ст. ложки;

  • помідори — 110-120 г;

  • сметана — 60-80 мл;

  • м'ясний фарш — 380-400 м;

  • сіль;

  • масло вершкове — 20-30 г;

  • базилік сушений.


  • Приготування
    Фарш підсмажуємо разом з подрібненою цибулею, морквою і помідорами хвилин 10-12. Солимо, додаємо пряного смаку завдяки базиліку.
    Готуємо форму для запікання, використовуючи для змащення вершкове масло. Посипаємо сухарями (домашніми або покупними).
    По дну форми розподіляємо половину пюре з картоплі. Далі розкладаємо рівномірно весь фарш. Завершуємо половиною пюре. Зверху поливаємо сметаною і малюємо ложкою ребристий малюнок. Запікаємо 50 хвилин.

    Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина — 400 г;

  • картопля — 360-400 г;

  • вершкове масло — 65-70 г;

  • ананас консервований — 100 г;

  • молоко — 1 стакан;

  • мускатний горіх;

  • яйця — 2 шт.;

  • соєвий соус — 7-8 ст. ложок;

  • сир твердий — 45-50 р.


  • Приготування
    Свинину дрібно ріжемо. Картоплю нарізаємо середнім кубиком. Якщо ананаси у вигляді кілець, то ріжемо їх, як і картоплю. Якщо ж їх форма нарізки — кубики, то не подрібнюємо їх додатково.
    Молоко з'єднуємо з соєвим соусом, яйцем, мускатним горіхом і перемішуємо вручну або ж за допомогою кухонної техніки.
    На дні чаші мультиварки розкладаємо невеликі шматочки масла, потім свинину, ананаси і картоплю. Заливаємо все пряно-молочною сумішшю і завершуємо тертим сиром. Готуємо 1 годину — режим «Випічка».

    Картопляна запіканка з м'ясом і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля — 7-8 шт;

  • м'ясний фарш — 270-300 г;

  • гриби — 170-200 г;

  • цибуля — 120-130 г;

  • часник — 3 зубчики;

  • соєвий соус — 4 ст. ложки;

  • зіра, каррі сушені;

  • сметана — 150-170 мл;

  • рослинне масло — 35-40 мл;

  • яйця — 3 шт.


  • Приготування
    М'ясний фарш обсмажуємо хвилин 10 разом з подрібненими цибулею і грибами. Яйця відварюємо круто і пускаємо на крупну тертку. Збиваємо сметану, соєвий соус, спеції (карі, зіру), часник. Натираємо картоплю і виливаємо в нього пряну сметанную суміш. Перемішуємо.
    У силіконову форму викладаємо половину картопляної маси. Зверху — терті яйця, а за ними м'ясо з грибами. Закінчуємо збірку другою половиною картоплі.

    Картопляна запіканка з м'ясом і сиром


    Інгредієнти:

  • картопля — 500-520 г;

  • цибуля зелена;

  • майонез — 4 ст. ложки;

  • олія соняшникова — 35-40 мл;

  • свинячий фарш — 330-350 м;

  • сметана — 3 ст. ложки;

  • часник — 3 зубчики;

  • базилік сушений;

  • сир твердий — 65-70 г;

  • сіль;

  • яйце — 1 шт.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і подрібнюємо до тонких кружечків, простіше всього це зробити терткою для шинкування. Фарш підсмажуємо з маслом хвилин 7-10. Змішуємо його з порізаною зеленою цибулею, сіллю.
    Картопляна запіканка з м'ясом

    Готуємо заливку. Для неї з'єднуємо в одній мисці сметану, майонез, сіль, яйце, товчений часник, перемішуємо.
    Половину картопляних гуртків укладаємо в форму, посипаємо базиліком, вкриваємо шаром м'ясного фаршу і закінчуємо другий половиною картоплі, яку також приправляємо базиліком. Заливаємо продукти сметанно-майонезній сумішшю, прикриваємо фольгою, відправляємо в духовку.
    Через 40 хвилин знімаємо фольгу, присипаємо продукти тертим сиром. Даємо запектися в духовці ще 10 хвилин.