Овочеві страви з м'ясними наповнювачами — це одночасно і смачно, і корисно. Способів створення таких безліч кулінарних шедеврів. Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати картопляну запіканку з м'ясом.
Щоб кожна господиня знайшла свій улюблений варіант, ми надаємо декілька рецептів - вибирайте і балуйте своїх рідних смачними стравами!
Картопляна запіканка з м'ясом в духовці
Інгредієнти: картопляне пюре — 550-600 г; цибуля-порей — 75-80 г; масло рослинне — 30-35 мл; морква — 75-80 г; сухарі — 25 ст. ложки; помідори — 110-120 г; сметана — 60-80 мл; м'ясний фарш — 380-400 м; сіль; масло вершкове — 20-30 г; базилік сушений. Приготування Фарш підсмажуємо разом з подрібненою цибулею, морквою і помідорами хвилин 10-12. Солимо, додаємо пряного смаку завдяки базиліку.
Готуємо форму для запікання, використовуючи для змащення вершкове масло. Посипаємо сухарями (домашніми або покупними).
По дну форми розподіляємо половину пюре з картоплі. Далі розкладаємо рівномірно весь фарш. Завершуємо половиною пюре. Зверху поливаємо сметаною і малюємо ложкою ребристий малюнок. Запікаємо 50 хвилин.
Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: свинина — 400 г; картопля — 360-400 г; вершкове масло — 65-70 г; ананас консервований — 100 г; молоко — 1 стакан; мускатний горіх; яйця — 2 шт.; соєвий соус — 7-8 ст. ложок; сир твердий — 45-50 р. Приготування Свинину дрібно ріжемо. Картоплю нарізаємо середнім кубиком. Якщо ананаси у вигляді кілець, то ріжемо їх, як і картоплю. Якщо ж їх форма нарізки — кубики, то не подрібнюємо їх додатково.
Молоко з'єднуємо з соєвим соусом, яйцем, мускатним горіхом і перемішуємо вручну або ж за допомогою кухонної техніки.
На дні чаші мультиварки розкладаємо невеликі шматочки масла, потім свинину, ананаси і картоплю. Заливаємо все пряно-молочною сумішшю і завершуємо тертим сиром. Готуємо 1 годину — режим «Випічка».
Картопляна запіканка з м'ясом і грибами
Інгредієнти: картопля — 7-8 шт; м'ясний фарш — 270-300 г; гриби — 170-200 г; цибуля — 120-130 г; часник — 3 зубчики; соєвий соус — 4 ст. ложки; зіра, каррі сушені; сметана — 150-170 мл; рослинне масло — 35-40 мл; яйця — 3 шт. Приготування М'ясний фарш обсмажуємо хвилин 10 разом з подрібненими цибулею і грибами. Яйця відварюємо круто і пускаємо на крупну тертку. Збиваємо сметану, соєвий соус, спеції (карі, зіру), часник. Натираємо картоплю і виливаємо в нього пряну сметанную суміш. Перемішуємо.
У силіконову форму викладаємо половину картопляної маси. Зверху — терті яйця, а за ними м'ясо з грибами. Закінчуємо збірку другою половиною картоплі.
Картопляна запіканка з м'ясом і сиром
Інгредієнти: картопля — 500-520 г; цибуля зелена; майонез — 4 ст. ложки; олія соняшникова — 35-40 мл; свинячий фарш — 330-350 м; сметана — 3 ст. ложки; часник — 3 зубчики; базилік сушений; сир твердий — 65-70 г; сіль; яйце — 1 шт. Приготування Картоплю чистимо і подрібнюємо до тонких кружечків, простіше всього це зробити терткою для шинкування. Фарш підсмажуємо з маслом хвилин 7-10. Змішуємо його з порізаною зеленою цибулею, сіллю.
Готуємо заливку. Для неї з'єднуємо в одній мисці сметану, майонез, сіль, яйце, товчений часник, перемішуємо.
Половину картопляних гуртків укладаємо в форму, посипаємо базиліком, вкриваємо шаром м'ясного фаршу і закінчуємо другий половиною картоплі, яку також приправляємо базиліком. Заливаємо продукти сметанно-майонезній сумішшю, прикриваємо фольгою, відправляємо в духовку.
Через 40 хвилин знімаємо фольгу, присипаємо продукти тертим сиром. Даємо запектися в духовці ще 10 хвилин.