Заливний пиріг з куркою та картоплею
Найпопулярнішими і поживними вважаються заливні м'ясні пироги, і якщо фарш з яловичини або свинини вам не до смаку, то замініть м'ясо в начинці птахом. Легкий фарш з курятини, в поєднанні з картоплею, є класичним ситним обідом, який ми приготуємо в новому форматі, скориставшись рецептами нижче.
В якості м'ясної основи, ви можете використовувати як готовий покупної фарш, так і продукт, приготований в домашніх умовах, або той, що продається в форматі натуральних м'ясних сосисок – вже приправлений.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
борошно - 45 г;
курячий фарш - 165 г;
сметана - 35 мл;
картопля - 440 г;
часникові зубки - 3 шт.;
томати черрі - 6-8 шт.;
білокачанна капуста - 145 р.
Приготування
Спершу займіться інгредієнтами для начинки. Очистіть бульби і тонко наріжте їх. За аналогією поступите і з листям капусти. Розріжте помідори черрі на четвертинки і змішайте всі інгредієнти разом з курячим фаршем, пучкою морської солі і розтертими в пасту зубками часнику. Приготуйте просте тісто з суміші сметани, борошна та яєць. Залийте рідким тістом начинку, переконавшись у тому, що вона рівномірно розподілилася по всій формі. Готовий курячий заливний пиріг залиште випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
Трохи більш соковитою виходить начинка з цілих шматочків курятини, а не курячого фаршу. Ви можете використовувати як біле м'ясо філе, так і червоне м'ясо з стегон і гомілок, попередньо зрізавши з останнього шкіру.
Інгредієнти:
сметана - 245 мл;
борошно - 145 г;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.;
картопля - 280 м;
курятина - 340 г;
печериці - 110 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
сушений чебрець - 1 ч. ложка.
Приготування
Наріжте картопляні бульби кубиками і з'єднайте з шматочками курки. Приправте начинку пучкою солі і чебрецем. Спасеруйте цибульні півкільця з грибами, поки вся волога з останніх не випарується. Додайте грибну засмажку до картоплі.
З'єднайте разом першу четвірку інгредієнтів, поки не отримаєте однорідне тісто. Третину тесту вилийте на дно форми, зверху розподіліть начинку і залити рештою тестом. Випікайте заливний пиріг з куркою та картоплею при 180 градусів не менше півгодини. Вийняти з форми і нарізати готову страву бажано після охолодження не менше 15 хвилин.
Заливний пиріг з курячим фаршем і картоплею
В якості м'ясної основи, ви можете використовувати як готовий покупної фарш, так і продукт, приготований в домашніх умовах, або той, що продається в форматі натуральних м'ясних сосисок – вже приправлений.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу займіться інгредієнтами для начинки. Очистіть бульби і тонко наріжте їх. За аналогією поступите і з листям капусти. Розріжте помідори черрі на четвертинки і змішайте всі інгредієнти разом з курячим фаршем, пучкою морської солі і розтертими в пасту зубками часнику. Приготуйте просте тісто з суміші сметани, борошна та яєць. Залийте рідким тістом начинку, переконавшись у тому, що вона рівномірно розподілилася по всій формі. Готовий курячий заливний пиріг залиште випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
Рецепт холодцю пирога з куркою та картоплею
Трохи більш соковитою виходить начинка з цілих шматочків курятини, а не курячого фаршу. Ви можете використовувати як біле м'ясо філе, так і червоне м'ясо з стегон і гомілок, попередньо зрізавши з останнього шкіру.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте картопляні бульби кубиками і з'єднайте з шматочками курки. Приправте начинку пучкою солі і чебрецем. Спасеруйте цибульні півкільця з грибами, поки вся волога з останніх не випарується. Додайте грибну засмажку до картоплі.
З'єднайте разом першу четвірку інгредієнтів, поки не отримаєте однорідне тісто. Третину тесту вилийте на дно форми, зверху розподіліть начинку і залити рештою тестом. Випікайте заливний пиріг з куркою та картоплею при 180 градусів не менше півгодини. Вийняти з форми і нарізати готову страву бажано після охолодження не менше 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливний пиріг з картоплею
Популярність несолодкої випічки значно зростає з настанням холодів, коли хочеться чогось теплого і абсолютно домашнього. Пропонуємо кілька рецептів
Заливний пиріг з фаршем
Несолодкі заливні пироги - це знахідка для тих, у кого ідеї з приготування чогось оригінального вичерпалися. Пропонуємо три вельми незвичайних
Як приготувати курник - простий рецепт?
Приготування класичного курника не відрізняється простотою приготування, в силу своєї багатокомпонентності. Однак винахідливі господині вийшли з
Заливний пиріг на кефірі з капустою
Популярність швидкої несолодкої випічки стрімко набирає обертів. І це не випадково, адже таким способом можна, ситно і швидко нагодувати голодну
Пиріг з капустою і фаршем
Пиріг з капустою і фаршем виходить дуже ситним, він може стати повноцінним обідом або вечерею. І тісто і начинка готується досить просто, тому