Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
Пропонуємо вам рецепти приготування смачних осетинських пирогів і розповімо докладно, як правильно зробити тісто для цього чудового блюда.
Інгредієнти:
молоко – 190 мл;
вода – 310 мл;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
борошно пшеничне вищого сорту – 600-700 г;
масло рослинне – 55 мл;
цукровий пісок - 25 г;
сіль - 10 р.
Приготування
Приготування тіста для осетинських пирогів в домашніх умовах справа важлива і підходити до нього слід тільки з хорошим настроєм. Це один із секретів успішного результату.
В половині склянки теплої водички розпускаємо дріжджі розчиняємо цукровий пісок і шістдесят грамів пшеничного борошна. Залишаємо в теплі до появи пухирців. Потім вливаємо залишилася теплу воду і підігріте молоко, додаємо сіль і, підсипаючи малими порціями просіяне борошно, замішуємо руками тісто. Вимішуємо більше десяти хвилин, і додаємо до завершення рослинне масло без запаху. Консистенція тіста повинна залишитися м'якою і липкою, не варто доводити її великою кількістю борошна до більш щільного виду, інакше вироби вийдуть менш ніжними або навіть «гумовими» на смак. Залишаємо масу в теплі і спокої до збільшення в об'ємі щонайменше вдвічі.
По готовності тіста поділяємо його на непарну кількість частин (це культова страва в парнім кількості печуть тільки на поминки), викладаємо на щедро присипану борошном поверхню і приступаємо до формування осетинських пирогів.
Інгредієнти:
тісто для осетинських пирогів;
бринза - 280 м;
сир - 250 г;
сир моцарелла - 250 г;
свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Пропускаємо бринзу через тертку, змішуємо з размятым за допомогою вилки сиром і моцарелою, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і дрібно нашатковану зелень петрушки і укропчика, а також пір'я зеленої цибулі. Тісто розділяємо на непарну кількість частин. На присипаній борошном поверхні руками надаємо кожному борошняному кому форму коржі, по центру розподіляємо начинку, її має бути досить багато, збираємо краю коржі догори і защипуємо мішечком. Потім перевертаємо пиріг швом донизу, робимо по центру отвір для виходу пари і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо осетинські пироги у температурному режимі на рівні 200 градусів протягом приблизно півгодини або до рум'яності. По готовності рясно промазуємо поверхню пирогів вершковим маслом і можемо подавати до столу.
Інгредієнти:
тісто для осетинських пирогів;
м'ясний фарш - 950 г;
цибуля ріпчаста - 200 г;
часник - 4 зубчики;
пекучий перець (за бажанням) - за смаком;
перець чорний мелений – за смаком;
бульйон м'ясний – 75 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Дрібно нарубаний цибулю і часник змішуємо з фаршем, вливаємо бульйон, додаємо за смаком сіль, пекучий і чорний мелений перець і перемішуємо. Формуємо, випікаємо і подаємо осетинські пироги аналогічно рецептом страви з сиром, запропонованим вище.
Як приготувати тісто для осетинських пирогів?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування тіста для осетинських пирогів в домашніх умовах справа важлива і підходити до нього слід тільки з хорошим настроєм. Це один із секретів успішного результату.
В половині склянки теплої водички розпускаємо дріжджі розчиняємо цукровий пісок і шістдесят грамів пшеничного борошна. Залишаємо в теплі до появи пухирців. Потім вливаємо залишилася теплу воду і підігріте молоко, додаємо сіль і, підсипаючи малими порціями просіяне борошно, замішуємо руками тісто. Вимішуємо більше десяти хвилин, і додаємо до завершення рослинне масло без запаху. Консистенція тіста повинна залишитися м'якою і липкою, не варто доводити її великою кількістю борошна до більш щільного виду, інакше вироби вийдуть менш ніжними або навіть «гумовими» на смак. Залишаємо масу в теплі і спокої до збільшення в об'ємі щонайменше вдвічі.
По готовності тіста поділяємо його на непарну кількість частин (це культова страва в парнім кількості печуть тільки на поминки), викладаємо на щедро присипану борошном поверхню і приступаємо до формування осетинських пирогів.
Як правильно приготувати осетинський пиріг з сиром?
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо бринзу через тертку, змішуємо з размятым за допомогою вилки сиром і моцарелою, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і дрібно нашатковану зелень петрушки і укропчика, а також пір'я зеленої цибулі. Тісто розділяємо на непарну кількість частин. На присипаній борошном поверхні руками надаємо кожному борошняному кому форму коржі, по центру розподіляємо начинку, її має бути досить багато, збираємо краю коржі догори і защипуємо мішечком. Потім перевертаємо пиріг швом донизу, робимо по центру отвір для виходу пари і визначаємо на промаслений лист. Випікаємо осетинські пироги у температурному режимі на рівні 200 градусів протягом приблизно півгодини або до рум'яності. По готовності рясно промазуємо поверхню пирогів вершковим маслом і можемо подавати до столу.
Як приготувати осетинський пиріг з м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарубаний цибулю і часник змішуємо з фаршем, вливаємо бульйон, додаємо за смаком сіль, пекучий і чорний мелений перець і перемішуємо. Формуємо, випікаємо і подаємо осетинські пироги аналогічно рецептом страви з сиром, запропонованим вище.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
Осетинські пироги - це особливий вид випічки, який останнім часом поширений в наших краях. І зовсім не даремно, адже зробити його не особливо
Осетинський пиріг з сиром - рецепт
Сьогодні досить часто зустрічаються рецепти осетинських пирогів із різними наповненнями. Одним з традиційних і найбільш смачних варіантів такої
Тісто на сметані для курника
Курник - це особливий вид російської випічки, який приготувати не дуже складно, хоч і клопітно, так як страва, що складається з декількох шарів
Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і
Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
Пиріг на кефірі - рецепт
Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте