Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати курячі ніжки?

Як приготувати курячі ніжки?

2-11-2015, 00:07
662
Як приготувати курячі ніжки?
Сьогодні ми розглянемо в наших рецептах, як можна смачно і оригінально приготувати звичайні курячі ніжки, щоб це банальне блюдо заграло новими фарбами і порадувало незвичайним смаком.

Як смачно приготувати курячі ніжки в духовці?


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 750 г;

  • майонез – 145 г;

  • часник – 5-6 зубчиків;

  • мелена солодка паприка – 10 г;

  • куркума – 10 г;

  • каррі – 10 г;

  • чилі мелений – за смаком;

  • сушений лук – за смаком;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Вимиті холодною водою курячі ніжки промаківающімі серветками або паперовими рушниками. У мисочці змішуємо сіль, мелену паприку, куркума, карі, чилі сушений лук і натираємо отриманої пряною сумішшю курку. Залишаємо при кімнатній температурі на двадцять хвилин.
    Потім очищаємо і дрібно рубаємо зубці часнику, змішуємо їх з майонезом і покриваємо отриманою сумішшю поверхню ніжок. Визначаємо їх в прохолодне місце для маринування як мінімум на одну годину.
    Промариновані курячі ніжки розміщуємо тісно один до одного в попередньо промасленим формі і ставимо в прогріту до 175 градусів духовку на сорок п'ять хвилин.
    По готовності ніжки перекладаємо на блюдо і відразу ж подаємо до столу.

    Як приготувати курячі ніжки на сковороді?


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 750 г;

  • вино сухе, біле – 90 мл;

  • вершкове масло – 60 г;

  • рослинна рафінована олія – 55 мл;

  • борошно пшеничне – 90 г;

  • мелена солодка паприка – за смаком;

  • мускатний горіх – за смаком;

  • прованські трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;


  • Приготування
    Вимиті курячі ніжки натираємо сіллю, меленим чорним перцем, сумішшю сухих прованських трав, визначаємо в глибоку миску і заливаємо білим сухим вином. Даємо їм промаринуватися протягом однієї години, один раз за цей час перемішавши.
    Змішуємо борошно з меленим чорним перцем, солодкою паприкою і мускатним горіхом, паніруємо в отриманій суміші промариновані ніжки, попередньо обсушивши їх від вологи рушником, і тут же розміщуємо на сковороді в прогрітому рослинному маслі. Підрум'янюємо гомілки з двох сторін на сильному вогні, потім прикриваємо сковороду кришкою і витримуємо страву до готовності, збавивши вогонь.

    Як смачно приготувати фаршировані курячі ніжки - рецепт?


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 8 шт.;

  • печериці середнього розміру – 8 шт.;

  • часник -3 зубця;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • твердий сир – 60 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Промиваємо курячі ніжки, обсушуємо і приступаємо до заготівлі основи під фаршировку. Відвертаємо акуратно шкіру панчохою, підрізаючи ножицями сухожилля, де знадобиться, і виймаємо м'якоть з кісточкою, відокремивши її від суглоба і залишивши з шкірою один хрящик. Потім зрізаємо м'ясо з кістки і подрібнюємо невеликими скибочками. Також миємо, обсушуємо і досить дрібно шаткуємо печериці, попередньо очищений часник і вимиту свіжу зелень. Змішуємо в мисці курячі шматочки, гриби, часник і зелень, приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців, додаємо пропущений через тертку сир і перемішуємо. Наповнюємо отриманою сумішшю шкіру від гомілки,
    Як приготувати курячі ніжки?
    надаємо виробу красиву форму, прикриваємо довгим краєм шкіри, як конверт і притискаємо небагато. Для вірності можна сколоти шкіру зубочисткою.
    Наливаємо в сотейник з товстим дном або в сковороду олію. Його має бути стільки, щоб фаршировані ніжки були на половину в нього занурені при смаженні. Визначаємо посуд з маслом на вогонь і трохи прогріваємо. Закладаємо гомілки в масло швом донизу і даємо підрум'яниться з усіх боків, періодично перевертаючи.
    По готовності витягаємо фаршировані ніжки з олії на серветки і подаємо до столу зі свіжими овочами або будь-яким гарніром на ваш смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
    Курячі ніжки в духовці
    Курячі ніжки в духовці
    Напевно, кожна господиня раз у житті запікала курячі ніжки в духовці і точно знає, що це зовсім не складне блюдо, яке люблять усі домочадці.
    Смажені курячі ніжки
    Смажені курячі ніжки
    Щоб просто посмажити курячі ніжки не потрібно бути віртуозним кулінаром, а от зробити блюдо ще й оригінальним - тут звичайно потрібно підключити
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо