Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біфштекс – рецепт

Біфштекс – рецепт

2-11-2015, 00:07
352
Біфштекс – рецепт
Біфштекс – це м'ясний стейк, тобто плоский зріз яловичини, обжарюваний на вугіллі, сковороді або в духовій шафі. Крім цільного шматка яловичини також можна зустріти і рубаний біфштекс, який за своїм виглядом нагадує котлету. Обидва м'ясних гарячих страв часто сервіруються з легкими соусами і ароматним маслом, доповнюються овочевими гарнірами і випічкою начебто йоркширських пудингів. Рецепти біфштекса ми розглянемо в цьому матеріалі.

Біфштекс з яловичини – рецепт


В залежності від того, який ступінь готовності ви віддаєте перевагу, м'ясо можна прожарювати повністю, середньо або залишати шматок з кров'ю. Необхідне для прожарювання час розраховується індивідуально, оскільки неодмінно необхідно враховувати товщину шматка і його зріз. Визначати готовність можна за допомогою спеціального кулінарного термометра або на дотик.
Інгредієнти:
Для стейка:

  • бурбон - 55 мл;

  • кленовий сироп - 55 мл;

  • соєвий соус - 55 мл;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • розчинна кава - 2 ч. ложки;

  • яловичий стейк - 980 р.


  • Для грибів:

  • очищені печериці - 375 г;

  • свіжий чебрець - 2 ч. ложки;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • вершкове масло - 5 р.


  • Приготування
    М'ясо перед обсмаженням бажано витримати при кімнатній температурі, рівно як і інгредієнти для маринаду. З'єднавши всі складові маринаду разом, занурте в суміш стейк і залиште на 20 хвилин. По закінченні часу обсмажте м'ясо на добре розпеченій сковороді протягом 10-12 хвилин. Обсмажене м'ясо викладіть на блюдо і ледь прикрийте фольгою. У випадку якщо ви використовуєте товстий зріз м'яса, начебто філе міньйон, рецепт біфштекса слід продовжити і в духовці, після обжарювання шматка до золотистого кольору, протягом 5-7 хвилин при 190 градусах.
    Залишився маринад налити в сотейник і проварити на середньому вогні до загусання.
    Наріжте грибні капелюшки на пластини і обсмажте в розігрітому маслі з чебрецем і пропущеним через прес часником.
    Подавайте готовий біфштекс, полив її соусом і покривши подушкою з грибів.

    Біфштекс з кров'ю – рецепт


    Шанувальники тане в роті м'яса неодмінно закохається в цей рецепт біфштекса: ледь просмажений шматок зовні покритий привабливою засмаженою скоринкою, а всередині ніжний і соковитий. Готується він куди швидше своїх добре просмажених побратимів, але для маринування йому знадобиться кілька годин.
    Інгредієнти:

  • зріз пашини - 680 г;

  • міцно заварений кава - 240 мл;

  • мед - 35 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гілочки розмарину - 3 шт.


  • Приготування
    Рецепт м'яса в домашніх умовах неймовірно простий. З'єднайте інгредієнти для маринаду: остиглий міцно заварена кава, мед, пюрированный часник і подрібнені розмаринові гілочки. Покладіть в маринад зріз пашини і залиште все на пару годин. По закінченні часу дайте надлишків маринаду стекти, а сам біфштекс обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку на добре розігрітій поверхні. Після обжарювання м'яса неодмінно треба постояти при кімнатній температурі.

    Рецепт рубленого м'яса з фаршу


    Класичний британський біфштекс готується з рубленого вручну м'яса або фаршу звичайного і подається з грибами.
    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 540 г;

  • часник сушений - 3/4 ч. ложки;
  • Біфштекс – рецепт

  • вершкове масло - 45 г;

  • печериці - 165 г;

  • портвейн - 35 мл


  • Приготування
    З'єднайте яловичий фарш з сушеним часником, пучкою солі й свежесмолотым перцем, а потім розділіть суміш на 4 частини і сформуйте кожну котлетку. Обсмажте шматки на сильному вогні по парі хвилин з кожного з боків, потім додайте гриби, дайте вологи з них випаруватися і влийте портвейн. Коли і портвейн випарується, біфштекс можна перекладати на блюдо і тут же сервірувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рубаний біфштекс з яловичини
    Рубаний біфштекс з яловичини
    Якщо вам ніяк не вдається приготувати правильний біфштекс - не впадайте у відчай, адже є кілька рецептів його приготування з рубленого м'яса.
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - істинно англійське блюдо. Зробити його можна до абсолютно будь-якого гарніру, так що не сумнівайтеся і беріться за готування.
    Біфштекс зі свинини
    Біфштекс зі свинини
    Коли хочеться чого-то не зовсім звичайного, згадайте про бифштексе. Це не зовсім звичне для нас страва має яскравим смаком, який точно припаде до
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або
    Біфштекс з фаршу
    Біфштекс з фаршу
    Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте