Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати тушковані овочі?

Як приготувати тушковані овочі?

20-09-2015, 12:03
282
Як приготувати тушковані овочі?
Овочі можна тушкувати самостійно або додати в блюдо м'ясні продукти або сир. Звичайно, у другому варіанті страви виходять більш ситні, ароматні і смачні. Причому готувати їх можна як на сковороді, так і в мультиварці.
Ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як приготувати тушковані овочі з куркою або адигейський сиром.

Як гасити овочі в мультиварці з сиром?


Інгредієнти:

  • сир адигейський – 175 г;

  • картопля – 300 г;

  • молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.;

  • цвітна капуста або брокколі – 220 г;

  • помідори середнього розміру – 2 шт.;

  • морква середнього розміру – 1 шт.;

  • свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком;

  • сметана – 110 г;

  • вода – 110 мл;

  • куркума мелена – 5 г;

  • мелена асафетіда – 5 г;

  • мелений чорний перець – 5 р;

  • насіння шамбали (або куміна) – 5 г;

  • чорна гірчиця – 5 г;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Морква, бульби картоплі і кабачок очищаємо і рубаємо великими кубиками. Таким же чином нарізаємо адигейський сир. Цвітну капусту або броколі розбираємо на суцвіття.
    У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на десять хвилин. Кидаємо в каструлю всі спеції крім асафетиди і чорного перцю і обсмажуємо дві хвилини. Потім закладаємо кубики моркви і сиру, перемішуємо і смажимо до сигналу, закривши кришку пристрою. За цей час ще один або два рази перемішуємо.
    Тепер кидаємо кабачок, картоплю, капусту і вливаємо воду. Перемикаємо на режим «Гасіння» і витримуємо блюдо сорок хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця процесу кидаємо нарізані помідори і сіль.
    Після сигналу про завершення приготування додаємо сметану, чорний мелений перець, асафетіду, нарубану зелень і перемішуємо.

    Як правильно гасити м'ясо курки з овочами на сковороді?


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 950 г;

  • морква велика – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 3 шт.;

  • помідори середнього розміру – 2-3 шт.;

  • сушений базилік – 20 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 100 мл


  • Приготування
    Куряче м'ясо промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Прогріваємо глибоку сковороду або сотейник з рослинним маслом і викладаємо підготовлене м'ясо. Обсмажуємо його на сильному
    Як приготувати тушковані овочі?
    вогні з усіх боків до рум'яності.
    Тим часом на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі моркву, попередньо очищену і нарізану полукружками, і півкільця цибулі. Через десять хвилин закладаємо нарізані помідори, а ще через п'ять хвилин солодкий перець, подрібнений великими кубиками. Витримуємо овочі на вогні ще сім хвилин, і перекладаємо до курки.
    Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, сушеним базиліком, пряними травами і готуємо під кришкою на помірному вогні двадцять п'ять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковані патисони
    Тушковані патисони
    Не кожен знає, як правильно приготувати патисони. Ці чудернацькі овочі можна зварити, посмажити або оригінально запекти. Ми ж їх будемо гасити.
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
    Овочеве рагу з картоплею
    Овочеве рагу з картоплею
    По суті, рагу може бути і гарніром до гарячого, і самостійною стравою. Готується воно дуже просто, багато часу на приготування не потрібно. У статті
    Овочеве рагу з кабачками і картоплею
    Овочеве рагу з кабачками і картоплею
    Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
    Тушковані баклажани з помідорами
    Тушковані баклажани з помідорами
    Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані