Вернуться назад Распечатать

Як приготувати тушковані овочі?

Як приготувати тушковані овочі?
Овочі можна тушкувати самостійно або додати в блюдо м'ясні продукти або сир. Звичайно, у другому варіанті страви виходять більш ситні, ароматні і смачні. Причому готувати їх можна як на сковороді, так і в мультиварці.
Ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як приготувати тушковані овочі з куркою або адигейський сиром.

Як гасити овочі в мультиварці з сиром?


Інгредієнти:

  • сир адигейський – 175 г;

  • картопля – 300 г;

  • молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.;

  • цвітна капуста або брокколі – 220 г;

  • помідори середнього розміру – 2 шт.;

  • морква середнього розміру – 1 шт.;

  • свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком;

  • сметана – 110 г;

  • вода – 110 мл;

  • куркума мелена – 5 г;

  • мелена асафетіда – 5 г;

  • мелений чорний перець – 5 р;

  • насіння шамбали (або куміна) – 5 г;

  • чорна гірчиця – 5 г;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Морква, бульби картоплі і кабачок очищаємо і рубаємо великими кубиками. Таким же чином нарізаємо адигейський сир. Цвітну капусту або броколі розбираємо на суцвіття.
    У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на десять хвилин. Кидаємо в каструлю всі спеції крім асафетиди і чорного перцю і обсмажуємо дві хвилини. Потім закладаємо кубики моркви і сиру, перемішуємо і смажимо до сигналу, закривши кришку пристрою. За цей час ще один або два рази перемішуємо.
    Тепер кидаємо кабачок, картоплю, капусту і вливаємо воду. Перемикаємо на режим «Гасіння» і витримуємо блюдо сорок хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця процесу кидаємо нарізані помідори і сіль.
    Після сигналу про завершення приготування додаємо сметану, чорний мелений перець, асафетіду, нарубану зелень і перемішуємо.

    Як правильно гасити м'ясо курки з овочами на сковороді?


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 950 г;

  • морква велика – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 3 шт.;

  • помідори середнього розміру – 2-3 шт.;

  • сушений базилік – 20 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 100 мл


  • Приготування
    Куряче м'ясо промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Прогріваємо глибоку сковороду або сотейник з рослинним маслом і викладаємо підготовлене м'ясо. Обсмажуємо його на сильному
    Як приготувати тушковані овочі?
    вогні з усіх боків до рум'яності.
    Тим часом на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі моркву, попередньо очищену і нарізану полукружками, і півкільця цибулі. Через десять хвилин закладаємо нарізані помідори, а ще через п'ять хвилин солодкий перець, подрібнений великими кубиками. Витримуємо овочі на вогні ще сім хвилин, і перекладаємо до курки.
    Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, сушеним базиліком, пряними травами і готуємо під кришкою на помірному вогні двадцять п'ять хвилин.