Овочі можна тушкувати самостійно або додати в блюдо м'ясні продукти або сир. Звичайно, у другому варіанті страви виходять більш ситні, ароматні і смачні. Причому готувати їх можна як на сковороді, так і в мультиварці.
Ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як приготувати тушковані овочі з куркою або адигейський сиром.
Як гасити овочі в мультиварці з сиром?
Інгредієнти: сир адигейський – 175 г; картопля – 300 г; молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.; цвітна капуста або брокколі – 220 г; помідори середнього розміру – 2 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком; сметана – 110 г; вода – 110 мл; куркума мелена – 5 г; мелена асафетіда – 5 г; мелений чорний перець – 5 р; насіння шамбали (або куміна) – 5 г; чорна гірчиця – 5 г; сіль – за смаком; рослинне масло. Приготування Морква, бульби картоплі і кабачок очищаємо і рубаємо великими кубиками. Таким же чином нарізаємо адигейський сир. Цвітну капусту або броколі розбираємо на суцвіття.
У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на десять хвилин. Кидаємо в каструлю всі спеції крім асафетиди і чорного перцю і обсмажуємо дві хвилини. Потім закладаємо кубики моркви і сиру, перемішуємо і смажимо до сигналу, закривши кришку пристрою. За цей час ще один або два рази перемішуємо.
Тепер кидаємо кабачок, картоплю, капусту і вливаємо воду. Перемикаємо на режим «Гасіння» і витримуємо блюдо сорок хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця процесу кидаємо нарізані помідори і сіль.
Після сигналу про завершення приготування додаємо сметану, чорний мелений перець, асафетіду, нарубану зелень і перемішуємо.
Як правильно гасити м'ясо курки з овочами на сковороді?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 950 г; морква велика – 1 шт.; цибуля ріпчаста великий – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 3 шт.; помідори середнього розміру – 2-3 шт.; сушений базилік – 20 г; мелений чорний перець – за смаком; пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; рослинне масло – 100 мл Приготування Куряче м'ясо промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Прогріваємо глибоку сковороду або сотейник з рослинним маслом і викладаємо підготовлене м'ясо. Обсмажуємо його на сильному
вогні з усіх боків до рум'яності.
Тим часом на іншій сковороді підрум'янюємо на рослинному маслі моркву, попередньо очищену і нарізану полукружками, і півкільця цибулі. Через десять хвилин закладаємо нарізані помідори, а ще через п'ять хвилин солодкий перець, подрібнений великими кубиками. Витримуємо овочі на вогні ще сім хвилин, і перекладаємо до курки.
Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, сушеним базиліком, пряними травами і готуємо під кришкою на помірному вогні двадцять п'ять хвилин.