Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп на курячому бульйоні – просто і смачно

Суп на курячому бульйоні – просто і смачно

17-09-2015, 21:10
314
Суп на курячому бульйоні – просто і смачно
Всім, хто піклується про власне здоров'я, можна сміливо рекомендувати легкі супи на курячому бульйоні . Овочеві супчики не тільки джерело білка і вітамінів, вони допомагають налагодити роботу шлунка і кишечника, особливо після хвороб. Ну, і просто поїсти супу, коли хочеться відпочити від важкої їжі – теж чудово.
Балтійський суп
Один з найпростіших варіантів – сирний суп на курячому бульйоні. Він навіть не вариться (знадобиться готовий бульйон), так що приготувати це чудове блюдо – пара дрібниць.
Інгредієнти:

  • хліб житній – 2 скибочки;

  • часник – 1 великий зубчик;

  • міцний бульйон курячий – 15 склянки;

  • петрушка, кінза або інша зелень за бажанням – по 3-4 гілочки;

  • сир «Естонський» – 50 р.


  • Приготування
    Хліб ріжемо маленькими шматочками («на раз») і злегка підсушує в духовій шафі, сухарики акуратно натираємо часником і перекладаємо в супову миску. Моєму і дрібно ріжемо зелень, сир ріжемо дрібно або тремо на тертці. Теж кладемо в миску і заливаємо все киплячим бульйоном. Як бачите, сирний суп на курячому бульйоні – це просто і смачно. А головне –кількість тих інгредієнтів, які ви кладете в індивідуальну тарілку можна міняти, як більше подобається: трохи більше сиру або зелені – і смак страви зміниться.
    Суп з вермішеллю
    Якщо завдання – нагодувати не тільки корисно, але і більш-менш ситно, варимо швидкий суп на курячому бульйоні з вермішеллю або локшиною і овочами.
    Інгредієнти:

  • бульйон курячий – 10-12 склянок;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вермішель – 1 склянка;

  • дрібний картопля неразваристый – 3-4 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • перець чорний горошком – 5-6 шт.;

  • капуста цвітна – 1/3 невеликої головки;

  • стиглі томати – 2 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • лист лавра – 2 шт.;

  • петрушка – 1 невеликий пучок.


  • Приготування
    Поки бульйон гріється, підготуємо овочі: цибуля почистимо, але різати не будемо. Морква почистимо і нашинкуем тонкою соломкою. Картопля і томати наріжемо кубиками. Капусту промиємо і акуратно наріжемо дрібними кубиками, намагаючись зберігати суцвіття цілими. Вимиємо і наріжемо зелень. У киплячий бульйон опустити цибулину і моркву, проваримо хвилин 7 потім додамо картоплю. Ще через 10 хвилин час закладати томати і капусту, додати сіль, перець, лаврушку. Коли овочі зварилися (чекаємо ще хвилин 10), всипаємо вермішель і зелень. Хвилини через 2 вимикаємо вогонь і даємо супчику настоятися. Гарний такий курячий суп зі сметаною.
    Грибний суп
    Якщо суп виходить, на ваш погляд, не досить ситним і щільним, можна додати грибну пасеровку. Варимо грибний суп на курячому бульйоні.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 /3 склянки;

  • міцний курячий бульйон – 14-15 склянок;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт. великих;

  • гриби (краще шампіньйони) – близько 300 м;

  • молода морква – 1 шт.;

  • часник – 2 часточки середнього розміру;

  • петрушка – 1 середній пучок;

  • олія без запаху соняшникова рафінована – 30 мл;

  • середнього розміру картопля – 4-5 шт.;

  • сіль – 1/2 ст. ложки;

  • свіжий зелений горошок – 1/2 склянки;

  • перець мелений чорний – за смаком.
  • Суп на курячому бульйоні – просто і смачно


    Приготування
    Спочатку підготуємо гриби. Дрібно нашинкуем цибулю, гриби вимиємо і крупно наріжемо, обсмажимо їх разом з цибулею на як слід прогрітому олії. Рідина з печериць повинна повністю випаруватися, тоді пассеровка готова. У бульйон закладаємо терту моркву, різаний скибочками картоплю і варимо приблизно 8-10 хвилин, після цього додаємо промитий рис, промитий горошок. Ще хвилин через 7 додаємо гриби, часник, пропущений в ступці з сіллю і перцем, нарізану петрушку. Хвилини через 4 вимикаємо вогонь, а через півгодини готуємо суп з грінками або пампушками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячий суп з яйцем
    Курячий суп з яйцем
    Курячий суп - це легке перше блюдо, яке можна приготувати без праці і клопоту. Для ситності і більш густої консистенції додамо в основний склад сире
    Суп з гречкою на курячому бульйоні
    Суп з гречкою на курячому бульйоні
    Гречаним супом сьогодні нікого не здивувати. Це перше блюдо вміє готувати, напевно, кожна господиня. Пропонуємо урізноманітнити його і зварити на
    Суп на курячому бульйоні
    Суп на курячому бульйоні
    Багато господинь, побачивши в магазині або на ринку хорошу бульйонну курку, обов'язково придбають її і при нагоді приготують відмінний курячий
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
    Овочевий суп на курячому бульйоні
    Овочевий суп на курячому бульйоні
    Овочевий суп на курячому бульйоні - легке дієтичне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І