Всім, хто піклується про власне здоров'я, можна сміливо рекомендувати легкі супи на курячому бульйоні . Овочеві супчики не тільки джерело білка і вітамінів, вони допомагають налагодити роботу шлунка і кишечника, особливо після хвороб. Ну, і просто поїсти супу, коли хочеться відпочити від важкої їжі – теж чудово.
Балтійський суп Один з найпростіших варіантів – сирний суп на курячому бульйоні. Він навіть не вариться (знадобиться готовий бульйон), так що приготувати це чудове блюдо – пара дрібниць.
Інгредієнти: хліб житній – 2 скибочки; часник – 1 великий зубчик; міцний бульйон курячий – 15 склянки; петрушка, кінза або інша зелень за бажанням – по 3-4 гілочки; сир «Естонський» – 50 р. Приготування Хліб ріжемо маленькими шматочками («на раз») і злегка підсушує в духовій шафі, сухарики акуратно натираємо часником і перекладаємо в супову миску. Моєму і дрібно ріжемо зелень, сир ріжемо дрібно або тремо на тертці. Теж кладемо в миску і заливаємо все киплячим бульйоном. Як бачите, сирний суп на курячому бульйоні – це просто і смачно. А головне –кількість тих інгредієнтів, які ви кладете в індивідуальну тарілку можна міняти, як більше подобається: трохи більше сиру або зелені – і смак страви зміниться.
Суп з вермішеллю Якщо завдання – нагодувати не тільки корисно, але і більш-менш ситно, варимо швидкий суп на курячому бульйоні з вермішеллю або локшиною і овочами.
Інгредієнти: бульйон курячий – 10-12 склянок; цибуля – 1 шт.; вермішель – 1 склянка; дрібний картопля неразваристый – 3-4 шт.; морква – 1 шт.; перець чорний горошком – 5-6 шт.; капуста цвітна – 1/3 невеликої головки; стиглі томати – 2 шт.; сіль – 1 ч. ложка; лист лавра – 2 шт.; петрушка – 1 невеликий пучок. Приготування Поки бульйон гріється, підготуємо овочі: цибуля почистимо, але різати не будемо. Морква почистимо і нашинкуем тонкою соломкою. Картопля і томати наріжемо кубиками. Капусту промиємо і акуратно наріжемо дрібними кубиками, намагаючись зберігати суцвіття цілими. Вимиємо і наріжемо зелень. У киплячий бульйон опустити цибулину і моркву, проваримо хвилин 7 потім додамо картоплю. Ще через 10 хвилин час закладати томати і капусту, додати сіль, перець, лаврушку. Коли овочі зварилися (чекаємо ще хвилин 10), всипаємо вермішель і зелень. Хвилини через 2 вимикаємо вогонь і даємо супчику настоятися. Гарний такий курячий суп зі сметаною.
Грибний суп Якщо суп виходить, на ваш погляд, не досить ситним і щільним, можна додати грибну пасеровку. Варимо грибний суп на курячому бульйоні.
Інгредієнти: рис – 1 /3 склянки; міцний курячий бульйон – 14-15 склянок; цибуля ріпчаста – 2 шт. великих; гриби (краще шампіньйони) – близько 300 м; молода морква – 1 шт.; часник – 2 часточки середнього розміру; петрушка – 1 середній пучок; олія без запаху соняшникова рафінована – 30 мл; середнього розміру картопля – 4-5 шт.; сіль – 1/2 ст. ложки; свіжий зелений горошок – 1/2 склянки; перець мелений чорний – за смаком. Приготування Спочатку підготуємо гриби. Дрібно нашинкуем цибулю, гриби вимиємо і крупно наріжемо, обсмажимо їх разом з цибулею на як слід прогрітому олії. Рідина з печериць повинна повністю випаруватися, тоді пассеровка готова. У бульйон закладаємо терту моркву, різаний скибочками картоплю і варимо приблизно 8-10 хвилин, після цього додаємо промитий рис, промитий горошок. Ще хвилин через 7 додаємо гриби, часник, пропущений в ступці з сіллю і перцем, нарізану петрушку. Хвилини через 4 вимикаємо вогонь, а через півгодини готуємо суп з грінками або пампушками.