Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня – рецепт

Печеня – рецепт

15-09-2015, 20:51
437
Печеня – рецепт
Раніше звання жаркого носили прості страви із смаженого м'яса, в той час як у сучасній кухні більшість згадує цей термін, маючи на увазі блюдо, схоже з гуляшем – м'ясо і овочі, які довго перебували при мінімальному спеці в густих соусів. Саме про останніх варіаціях цієї страви поговоримо і ми з вами в рецептах далі.

Рецепт жаркого в горщиках в духовці


Інгредієнти:

  • баранина - 950 г;

  • ріпчаста цибуля - 240 г;

  • картопля - 480 м;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • морква - 160 г;

  • ріпа - 170 г;

  • курячий бульйон - 360 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Поки температура духової шафи доходить до позначки 155 градусів, наріжте м'ясо на кубики 25 см товщини, отримуючи при цьому великі шматки жиру. Аналогічним чином поступите і з овочами. Покладіть м'ясо і овочі в жаровню одночасно, за смаком приправити їх, покладіть лавр і залийте все бульйоном. Тушкуйте рагу в духовій шафі близько 2 годин, не забуваючи періодично перемішувати жаровні. З готового блюда вийміть лавр перед сервіруванням.

    Печеня по-домашньому - рецепт зі свининою


    Інгредієнти:

  • свинина - 12 кг;

  • часник - 3 зубки;

  • вустерширський соус - 30 мл;

  • кетчуп - 55 мл;

  • чебрець - 8 гілочок;

  • цукор - 20 г;

  • зелена цибуля - 4 пера;

  • томати - 530 г;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • цукор - 30 р.


  • Приготування
    Кубики свинини покладіть в пластикову або емальовану ємність, а потім змішайте з пюрированным часником, вустером, кетчупом, чебрецем і зеленню цибулі. Перемішавши, дайте м'ясу промаринуватися близько години. У жаровню налийте олію і засипте цукор, дайте останньому карамелізуватися перед додаванням м'яса. Обсмажуйте свинину в карамелі близько 15 хвилин, слідом покладіть томати, цибулю і залиште страву ще на 10 хвилин, поки помідори не почнуть темніти і розпадатися. Влийте в жаровню воду так, щоб покрити м'ясо, а після закипання рідини залиште м'ясо гаситися на годину.
    Якщо ви захочете відтворити рецепт цього жаркого в мультиварці, то просто повторіть описані вище кроки, використовуючи режим «Випічка» перед додаванням рідини, і «Гасіння» після. Приготування печені з допомогою кухонного гаджета також займе близько години.

    Печеня з яловичини – рецепт


    Інгредієнти:

  • яловичина - 12 кг;

  • пиво - 490 мл;

  • фіолетовий цибулю - 110 г;

  • морква - 140 г;

  • томати - 370 г;

  • томатна паста - 35 г;

  • коріандр сушений, кайенский перець - по 1/2 ч. ложці;

  • м'ясний бульйон - 310 мл.


  • Приготування
    Розігрів краплю оливкової олії в жаровні, використовуйте його для пасерування подрібненої цибулі з морквою і томатами. Коли овочі розм'якнуть, змішайте їх з томатною пастою, приправте коріандром і кайенским перцем, а потім додайте до ароматної засмажки шматочки яловичини. Коли м'ясо схопиться зі всіх сторін і почне підрум'янюватися, сміливо заливайте його сумішшю пива та м'ясного бульйону. Зменшуйте жар і залишайте спекотне гаситися під кришкою не менше години. За цей час яловичина повинна розм'якшитися і практично розпадатися на волокна.

    Печеня з лисичками – рецепт


    Інгредієнти:

  • печериці - 760 г;

  • лисички - 340 г;

  • ріпчаста цибуля - 220 г;

  • сушений чебрець, розмарин - по 1 ч. ложці;

  • томатна паста - 25 г;

  • томати - 320 г;

  • борошно - 10 г;

  • грибний бульйон - 510 мл;

  • вершкове масло - 25 г;

  • часник - 6 зубчиків;
  • Печеня – рецепт

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Спасеруйте цибулю, використовуючи для цього шматочок вершкового масла. Коли цибульні шматочки почне карамелізуватися, додайте до них сушені трави і нарізані пластинками гриби. Останні дадуть дуже багато води, якої необхідно дати випаруватися і лише тоді на сковороду можна додавати борошно. Розведіть томатну пасту в бульйоні і залийте отриманою рідиною вміст сковороди. Дайте соусу з томатів побурлить і загуснути, а потім доповніть все зеленню петрушки і дрібно нарубаним часником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
    Печеня з свинини в мультиварці
    Печеня з свинини в мультиварці
    Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
    Печеня з курки в мультиварці
    Печеня з курки в мультиварці
    Апетитна рум'яна курочка, м'яка картопелька, все це присмачено спеціями, що може бути смачніше? Поширене, улюблене багатьма жарке з куркою складно
    Печеня з яловичини з картоплею
    Печеня з яловичини з картоплею
    Для того, щоб смачно нагодувати рідних, приготуйте жарке з яловичини з картоплею, так як особливих зусиль і здібностей готування не вимагає,
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це