Фрикадельки - рецепт
Фрикадельки – італійська страва з фаршу, яке прекрасно різноманітить ваш стіл. Як доповнення можна подати відварне картопляне пюре або тушковані овочі. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів фрикадельок з фаршу.
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш – 500 г;
сухарі панірувальні – 30 г;
спеції ;
цибулина – 1 шт.;
горіх мелений мускатний – за смаком;
лимонна цедра – 05 ч. ложки;
масло вершкове – 15 г;
яйце – 1 шт.
Для заливки:
вершки 33 % – 70 мл;
бульйон – 250 мл
Для соусу:
масло вершкове – 40 г;
борошно – 1 ст. ложка.
Приготування
Пропонуємо вам рецепт приготування соковитих фрикадельок під вершковим соусом, зі злегка помітними присмаком лимонної цедри. Отже, чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла до м'якості. У м'ясний фарш додаємо мелені панірувальні сухарі, спеції, розбиваємо яйце, додаємо мускатний горіх, терту лимонну цедру, вершкове масло і обсмажену цибулю. Ретельно все перемішуємо, мокрими руками формуємо фрикадельки і викладаємо у форму для запікання, промазану рослинним маслом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо до 200 градусів і запікаємо фрикадельки 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заливку: на водяній бані підігріваємо до гарячого стану вершки, вливаємо до них гарячий бульйон і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо запечені фрикадельки і запікаємо в духовій шафі ще 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо заливку в миску і переходимо до приготування соусу: у сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо і підсмажуємо 1 хвилинку. Потім поступово вливаємо вершкову заливку і варимо до загустіння, а потім подаємо з фрикадельками.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 400 г;
цибулина – 1 шт.;
хліб білий – 2 скибочки;
часник – за смаком;
молоко – 50 мл;
рис – 1 ст.;
бульйон – 1 ст.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
спеції і ароматні трави – за смаком.
Для соусу:
сметана нежирна – 05 ст.;
соус томатний – 3 ст. ложки;
бульйон – 1 ст.;
кріп.
Приготування
Скибочка хліба кришимо руками в миску, заливаємо молоком і замочуємо на 10 хвилин. Після цього віджимаємо його і з'єднуємо з подрібненою цибулею і часником. Отриману суміш викладаємо в м'ясний фарш, додаємо спеції і ароматні трави. Далі вологими руками формуємо маленькі кульки і викладаємо їх на сковороду, розігріту до середньої температури. Обсмажуємо фрикадельки на рослинному маслечко з усіх боків, а потім всипаємо промитий рис, вливаємо бульйон і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо під кришкою до готовності. Підсолюємо страву за смаком. Для соусу змішуємо сметану з томатним соусом, вливаємо бульйон, перемішуємо і доводимо суміш до закипання. Виливаємо її в основне блюдо, посипаємо кропом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
соус соєвий – 1 ст. ложка;
червоне вино – 05 ст. ложки;
яйце – 1 шт.;
мелений імбир;
олія рослинна.
Для соусу:
яловичий бульйон – 100 мл;
крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка;
рисовий оцет – 1 ч. ложка;
томатний соус – 3 ст. ложки.
цукор – 50 г;
соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка.
Приготування
М'ясний фарш змішуємо з подрібнений цибулею, додаємо яйце, додаємо мелений імбир, вливаємо вино, соєвий соус і додаємо крохмаль. Перемішуємо все до однорідної маси. З отриманої маси формуємо кульки і обсмажуємо їх приблизно 7 хвилин на розігрітому рослинному маслечко. Готові фрикадельки перекладаємо в тарілку, а на сковороді варимо соус. Для цього вливаємо бульйон, оцет, соєвий соус, кладемо цукор і томатний соус. Доводимо суміш до кипіння, додаємо крохмаль, перемішуємо і викладаємо приготовані раніше фрикадельки. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо страву ще 5 хвилин.
Рецепт фрикадельок з підливою
Інгредієнти:
Для заливки:
Для соусу:
Приготування
Пропонуємо вам рецепт приготування соковитих фрикадельок під вершковим соусом, зі злегка помітними присмаком лимонної цедри. Отже, чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла до м'якості. У м'ясний фарш додаємо мелені панірувальні сухарі, спеції, розбиваємо яйце, додаємо мускатний горіх, терту лимонну цедру, вершкове масло і обсмажену цибулю. Ретельно все перемішуємо, мокрими руками формуємо фрикадельки і викладаємо у форму для запікання, промазану рослинним маслом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо до 200 градусів і запікаємо фрикадельки 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заливку: на водяній бані підігріваємо до гарячого стану вершки, вливаємо до них гарячий бульйон і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо запечені фрикадельки і запікаємо в духовій шафі ще 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо заливку в миску і переходимо до приготування соусу: у сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо і підсмажуємо 1 хвилинку. Потім поступово вливаємо вершкову заливку і варимо до загустіння, а потім подаємо з фрикадельками.
Рецепт фрикадельок з рисом
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Скибочка хліба кришимо руками в миску, заливаємо молоком і замочуємо на 10 хвилин. Після цього віджимаємо його і з'єднуємо з подрібненою цибулею і часником. Отриману суміш викладаємо в м'ясний фарш, додаємо спеції і ароматні трави. Далі вологими руками формуємо маленькі кульки і викладаємо їх на сковороду, розігріту до середньої температури. Обсмажуємо фрикадельки на рослинному маслечко з усіх боків, а потім всипаємо промитий рис, вливаємо бульйон і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо під кришкою до готовності. Підсолюємо страву за смаком. Для соусу змішуємо сметану з томатним соусом, вливаємо бульйон, перемішуємо і доводимо суміш до закипання. Виливаємо її в основне блюдо, посипаємо кропом і подаємо до столу.
Рецепт фрикадельок в томатному соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
М'ясний фарш змішуємо з подрібнений цибулею, додаємо яйце, додаємо мелений імбир, вливаємо вино, соєвий соус і додаємо крохмаль. Перемішуємо все до однорідної маси. З отриманої маси формуємо кульки і обсмажуємо їх приблизно 7 хвилин на розігрітому рослинному маслечко. Готові фрикадельки перекладаємо в тарілку, а на сковороді варимо соус. Для цього вливаємо бульйон, оцет, соєвий соус, кладемо цукор і томатний соус. Доводимо суміш до кипіння, додаємо крохмаль, перемішуємо і викладаємо приготовані раніше фрикадельки. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо страву ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фрикадельки в духовці
Багато звикли додавати м'ясні фрикадельки в суп або просто гасити їх в сметані або з томатом. Однак, можна зробити страву більш оригінальним, а
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Фрикадельки в томатному соусі
Фрикадельки - кульки з м'ясного фаршу, які можуть стати складовою багатьох страв. Сьогодні ми розповімо про фрикадельки в томатному соусі, які
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з рисом
Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже