Фрикадельки – італійська страва з фаршу, яке прекрасно різноманітить ваш стіл. Як доповнення можна подати відварне картопляне пюре або тушковані овочі. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів фрикадельок з фаршу.
Рецепт фрикадельок з підливою
Інгредієнти: свино-яловичий фарш – 500 г; сухарі панірувальні – 30 г; спеції ; цибулина – 1 шт.; горіх мелений мускатний – за смаком; лимонна цедра – 05 ч. ложки; масло вершкове – 15 г; яйце – 1 шт. Для заливки:
вершки 33 % – 70 мл; бульйон – 250 мл Для соусу:
масло вершкове – 40 г; борошно – 1 ст. ложка. Приготування Пропонуємо вам рецепт приготування соковитих фрикадельок під вершковим соусом, зі злегка помітними присмаком лимонної цедри. Отже, чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла до м'якості. У м'ясний фарш додаємо мелені панірувальні сухарі, спеції, розбиваємо яйце, додаємо мускатний горіх, терту лимонну цедру, вершкове масло і обсмажену цибулю. Ретельно все перемішуємо, мокрими руками формуємо фрикадельки і викладаємо у форму для запікання, промазану рослинним маслом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо до 200 градусів і запікаємо фрикадельки 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заливку: на водяній бані підігріваємо до гарячого стану вершки, вливаємо до них гарячий бульйон і перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо запечені фрикадельки і запікаємо в духовій шафі ще 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо заливку в миску і переходимо до приготування соусу: у сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо і підсмажуємо 1 хвилинку. Потім поступово вливаємо вершкову заливку і варимо до загустіння, а потім подаємо з фрикадельками.
Рецепт фрикадельок з рисом
Інгредієнти: фарш м'ясний – 400 г; цибулина – 1 шт.; хліб білий – 2 скибочки; часник – за смаком; молоко – 50 мл; рис – 1 ст.; бульйон – 1 ст.; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції і ароматні трави – за смаком. Для соусу:
сметана нежирна – 05 ст.; соус томатний – 3 ст. ложки; бульйон – 1 ст.; кріп. Приготування Скибочка хліба кришимо руками в миску, заливаємо молоком і замочуємо на 10 хвилин. Після цього віджимаємо його і з'єднуємо з подрібненою цибулею і часником. Отриману суміш викладаємо в м'ясний фарш, додаємо спеції і ароматні трави. Далі вологими руками формуємо маленькі кульки і викладаємо їх на сковороду, розігріту до середньої температури. Обсмажуємо фрикадельки на рослинному маслечко з усіх боків, а потім всипаємо промитий рис, вливаємо бульйон і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо під кришкою до готовності. Підсолюємо страву за смаком. Для соусу змішуємо сметану з томатним соусом, вливаємо бульйон, перемішуємо і доводимо суміш до закипання. Виливаємо її в основне блюдо, посипаємо кропом і подаємо до столу.
Рецепт фрикадельок в томатному соусі
Інгредієнти: яловичий фарш – 500 г; цибулина – 1 шт.; соус соєвий – 1 ст. ложка; червоне вино – 05 ст. ложки; яйце – 1 шт.; мелений імбир; олія рослинна. Для соусу:
яловичий бульйон – 100 мл; крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка; рисовий оцет – 1 ч. ложка; томатний соус – 3 ст. ложки. цукор – 50 г; соєвий натуральний соус – 1 ст. ложка. Приготування М'ясний фарш змішуємо з подрібнений цибулею, додаємо яйце, додаємо мелений імбир, вливаємо вино, соєвий соус і додаємо крохмаль. Перемішуємо все до однорідної маси. З отриманої маси формуємо кульки і обсмажуємо їх приблизно 7 хвилин на розігрітому рослинному маслечко. Готові фрикадельки перекладаємо в тарілку, а на сковороді варимо соус. Для цього вливаємо бульйон, оцет, соєвий соус, кладемо цукор і томатний соус. Доводимо суміш до кипіння, додаємо крохмаль, перемішуємо і викладаємо приготовані раніше фрикадельки. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо страву ще 5 хвилин.