Сметанний соус з часником, томатами, сиром і грибами - рецепти для риби, макаронів і шаурми
Сметанний соус є універсальним доповненням множини страв, до яких його додають в процесі приготування або подають в окремому соуснику. Добавка може бути лаконічною за складом або приготовленої з участю безлічі інших різноманітних за смаком продуктів.
Класичний сметанний соус складається зі сметани, яку розбавляють до бажаної насиченості овочевим або м'ясним бульйоном і загущають обсмаженої до кремового відтінку на сухій сковороді борошном. Базовий рецепт часто доповнюють різними смаковими добавками і компонентами, які незначно або кардинально змінюють смак соусу.
Додаткову пікантність додасть соусу доданий до складу обсмажену цибулю, часник або інші овочі.
В якості заливки до голубців, тефтелі, іншим подібним страв використовується сметанний соус, приготований з додаванням томату: пасти, соуси, соку або перетертої овочевий м'якоті.
Для подачі з будь-яким гарніром підійде соус на основі сметани з грибами, які попередньо обсмажують або відварюють до готовності.
Незвичайний смак набуває соус зі сметани, якщо доповнити базовий компонент, не піддаючи його термічній обробці, гірчицею, хріном, соєвим соусом, майонезом.
Для заправки салату підійде добавка з приправленою за смаком сіллю і перцем сметани з дрібно нарубаною зеленню. Більш вишукані версії соусу доповнюють бальзамічним оцтом, олією, всілякими пікантними добавками.
Сметанний соус з часником гармонійно доповнить будь-яку страву з м'яса, риби. Добавка чудово поєднується з запеченої в духовці або на грилі птахом, з картоплею фрі або просто відвареними або запеченими в духовці овочевими скибочками. Соус можна сміливо використовувати в якості заправки для салату, замінивши їм традиційний майонез.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
часник – 2-4 зубчики;
кріп – 05 пучка;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
Ретельно миють, обсушують, а потім нарізують дрібно кріп.
Подрібнюють за допомогою ножа, терки або преса очищені часникові зубки.
Додають кріп і часник до сметані, перемішують.
Додають в сметанний часниковий соус за смаком сіль, перець.
Сметанний соус з томатом часто використовується в якості супроводу при гасінні або запіканні в духовці голубців, тефтелькою, риби або м'яса. В якості рідкої бази замість води можна взяти за наявності овочевий або м'ясний бульйон. За бажанням складу підливи доповнюють обсмаженими овочами: цибулею, часником, болгарським перцем, морквою.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
паста томатна – 2 ст. ложки;
вода – 250 мл;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
борошно – 2 ст. ложки;
сіль, лавр, перець чорний і червоний мелений – за смаком.
Приготування
Пасерують на вершковому маслі борошно.
Вливають воду, розмішують віночком основу соусу до однорідності.
Додають сметану, а потім томатну пасту.
Припускають сметанний соус при помішуванні 4 хвилини, приправляють за смаком сіллю, меленим лавровим листом і двома видами перцю.
Знімають ємність з соусом з вогню, остуджують вміст і використовують за призначенням.
Сметанно-грибний соус – ідеальне рішення для подачі до пасти, гарнірів з картоплі або злаків. Смачніше будуть з подібним доповненням і страви з м'яса. Склад при бажанні можна доповнити часником, додавши в наприкінці гасіння пару щіпок італійських або прованських трав. Не зайвою в складі буде і всіляка зелень.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
гриби – 300 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
масло вершкове або рослинне – 3 ст. ложки;
сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування
Обсмажують на олії нарізану ріпчасту цибулю.
Додають подрібнені гриби, смажать до випаровування вологи і легкого підрум'янення.
Закладають в сковороду сметану, приправляють за смаком, додавши сіль, перець, спеції, припускають при тихому томлінні і помішуванні 4 хвилини.
Допоможе приготувати сметанний соус для гарніру рецепт добавки з участю твердого або плавленого сиру. Особливо смачними з подібним соусом будуть макаронні вироби. Залишиться тільки доповнить страву нарізкою зі свіжих овочів або овочевим салатом, і смачна, поживна і одночасно легка трапеза забезпечена.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
сир твердий або плавлений – 200 г;
часник сушений – 1 ч. ложка;
масло вершкове – 20 г;
сіль, перець, прованські трави – за смаком.
Приготування
Розтоплюють в сотейнику вершкове масло.
Додають сметану, сіль, перець, томят 3 хвилини.
Закладають тертий сир, часник, прованські трави.
Розмішують сметанний соус для макаронів або іншого гарніру до розпускання сирної стружки і відразу ж подають.
Сметанно-гірчичний соус – чудова корисна альтернатива покупному майонезу. Його можна подавати в соуснику до свіжих овочів, м'яса, риби, сосисок або інших страв. Приємну пікантність додасть добавці щіпка куркуми, а зелень додасть свіжості у смак. Замість кропу підійде петрушка або кінза.
Інгредієнти:
сметана – 300 г;
гірчиця – 15 ст. ложки;
кріп – 05 пучка;
цукор – 05-1 ч. ложка;
сіль, перець, куркума – за смаком.
Приготування
Сметану змішують з гірчицею.
Додають дрібно нарізаний кріп, сіль, мелений чорний і гострий перець, куркуму за смаком.
Приправляють соус цукром, додаючи компонент в залежності від кислотності базового продукту і індивідуальних переваг.
Сметанний соус – рецепт, який можна виконати з додаванням вершкового масла. Замість гірчиці підійде даному випадку і корінь хрону з оцтом, який слід попередньо розтерти з подрібненим в блендері відвареними яйцями. Отриманий соус стане ідеальним доповненням до смаженої або запеченої риби, м'яса.
Інгредієнти:
сметана – 300 г;
вершкове масло – 50 г;
гірчиця – 2 ст. ложки;
відварені яйця – 2 шт.;
біле сухе вино – 2 ст. ложки;
сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.
Приготування
Вершкове масло розтоплюють, додають біле сухе вино, дають алкоголю випарується 3-5 хвилин.
Закладають сметану, розмішують до однорідності.
Вмішують в соус суміш з відварених яєць, розтертих з гірчицею.
Приправляють масу за смаком сіллю, перцем і мускатним горіхом, перемішують і дають настоятися.
Приготувати смачний соус вдасться, поєднуючи сметану з майонезом і кефіром. Палітру смаку визначить доданий до складу часник і асорті з прянощів. Підійде подібний сметанний соус для шаурми, запеченої курятини, смаженої свинини та інших страв з м'яса. При бажанні можна додати в соус трохи свіжої зелені.
Інгредієнти:
сметана – 150 г;
майонез – 150 г;
кефір – 150 г;
часник – 3-4 зубки;
каррі – 1 ч. ложка;
хмелі-сунелі і солодка паприка – по 05 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Сметану змішують з майонезом і кефіром.
Додають видавлений через прес або перетертий на тертці попередньо очищений часник.
Приправляють отриману основу карі, хмелі-сунелі, меленою паприкою, сіллю і чорним меленим перцем, перемішують і поміщають на 30 хвилин у холодильник.
Оригінальним смаком виходить сметанний соус з цибулею , який попередньо обсмажують на рослинному маслі або додавши при цьому трохи вершкового. Якщо не хочеться відчувати в готовому соусі скибочки пікантного овоча, можна обробити його заглибним блендером або перетерти через дрібне металеве сито.
Інгредієнти:
сметана – 300 г;
ріпчаста цибуля – 300 г;
масло рослинне – 50 мл;
вода – 100 мл;
борошно – 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю обсмажують до м'якості і прозорості на олії.
Додають борошно, смажать 2 хвилини, безперервно помішуючи, після чого вливають воду.
Додають сіль, перець і протушивают цибульну масу ще 5-7 хвилин.
Закладають сметану, розмішують, за потреби приправляють, доводячи суміш до бажаного смаку, і знімають ємність з вогню.
Перед подачею сметанний цибульний соус охолоджують.
Простий сметанний соус можна приготувати, змішавши сметану з перетертим коренем хрону і приправивши сіллю і цукром за смаком. Для отримання більш вишуканою версії тертий корінь попередньо обсмажують в олії з додаванням прянощів, оцту, а потім припускають зі сметаною, не даючи субстанції закипіти.
Інгредієнти:
сметана – 300 г;
корінь хрону – 50 г;
масло рослинне – 30 мл;
бульйон – 100 мл;
борошно – 1 ст. ложка;
оцет бальзамічний або винний – 1 ч. ложка;
лавр – 1 шт.;
суміш перців в горошинах – 05 ч. ложки;
сіль, цукор, перець.
Приготування
Пасерують на маслі борошно, додають бульйон і сметану, прогрівають хвилину.
Корінь хрону перетирають на дрібній тертці, обсмажують в маслі 2 хвилини, додають горошини перцю, лавр, оцет, прогрівають ще 2 хвилини.
Видаляють лавровий лист, пробивають масу блендером, додають до сметані.
Припускають пікантний соус сметанний при постійному помішуванні 2-3 хвилини.
Ідеальний сметанний соус для риби або м'яса можна зробити, доповнивши базовий компонент подрібненим свіжим часником та солоними огірками. Гармонійно доповнить палітру смаку делікатний цибуля-різанець або цибулю-шалот, який попередньо подрібнюють і розтирають з сіллю. Замість кінзи підійде базилік, петрушка або суміш з декількох сортів зелені.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
часник – 3-4 зубки;
цибуля-різанець і кінза – по 1 пучку;
солоні огірки – 2 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Шаткуємо цибулю-різанець і кінзу, розтирають з дрібкою солі.
Закладають зелену масу до сметані, додають подрібнений часник і дрібно нарізані огірки.
Приправляють сметанний соус із зеленню за смаком, перемішують.
Приготування сметанного соусу за таким рецептом займе лічені хвилини, а результат перевершить всілякі очікування. Приємний пікантний смак отриманої добавки перетворить будь-яку страву з м'яса, риби, морепродуктів. Смачними з таким соусом будуть пельмені, вареники або балабушки, приготовані на сковороді або в духовці.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
часник – 3 зубки;
лимон – 1 шт.;
соєвий соус – 2 ст. ложки або по смаку;
цукор – 05 ч. ложки або по смаку.
Приготування
У сметану додають видавлений через прес попередньо очищений часник, сік лимона.
Приправляють соус соєвим соусом і цукром за смаком, ретельно перемішують.
Сметана, доповнена мінімальним набором приправ, часто використовується в якості заправки для всіляких простих або вишуканих салатів. Спираючись на рекомендації наступного рецепту, вдасться приготувати сметанний соус для Цезаря» або інший оригінальної закуски з куркою або морепродуктами в складі.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
часник – 2 зубки;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
оцет яблучний або винний – 1 ст. ложка;
гірчиця – 1 ч. ложка;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Змішують масло з оцтом, гірчицею, сіллю, перцем і цукром.
Додають перетертий часник, сметану, перемішують до однорідності і дають настоятися.
Як приготувати сметанний соус?
Класичний сметанний соус складається зі сметани, яку розбавляють до бажаної насиченості овочевим або м'ясним бульйоном і загущають обсмаженої до кремового відтінку на сухій сковороді борошном. Базовий рецепт часто доповнюють різними смаковими добавками і компонентами, які незначно або кардинально змінюють смак соусу.
Сметанно-часниковий соус
Сметанний соус з часником гармонійно доповнить будь-яку страву з м'яса, риби. Добавка чудово поєднується з запеченої в духовці або на грилі птахом, з картоплею фрі або просто відвареними або запеченими в духовці овочевими скибочками. Соус можна сміливо використовувати в якості заправки для салату, замінивши їм традиційний майонез.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-томатний соус
Сметанний соус з томатом часто використовується в якості супроводу при гасінні або запіканні в духовці голубців, тефтелькою, риби або м'яса. В якості рідкої бази замість води можна взяти за наявності овочевий або м'ясний бульйон. За бажанням складу підливи доповнюють обсмаженими овочами: цибулею, часником, болгарським перцем, морквою.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-грибний соус – рецепт
Сметанно-грибний соус – ідеальне рішення для подачі до пасти, гарнірів з картоплі або злаків. Смачніше будуть з подібним доповненням і страви з м'яса. Склад при бажанні можна доповнити часником, додавши в наприкінці гасіння пару щіпок італійських або прованських трав. Не зайвою в складі буде і всіляка зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-сирний соус
Допоможе приготувати сметанний соус для гарніру рецепт добавки з участю твердого або плавленого сиру. Особливо смачними з подібним соусом будуть макаронні вироби. Залишиться тільки доповнить страву нарізкою зі свіжих овочів або овочевим салатом, і смачна, поживна і одночасно легка трапеза забезпечена.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-гірчичний соус – рецепт
Сметанно-гірчичний соус – чудова корисна альтернатива покупному майонезу. Його можна подавати в соуснику до свіжих овочів, м'яса, риби, сосисок або інших страв. Приємну пікантність додасть добавці щіпка куркуми, а зелень додасть свіжості у смак. Замість кропу підійде петрушка або кінза.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-вершковий соус
Сметанний соус – рецепт, який можна виконати з додаванням вершкового масла. Замість гірчиці підійде даному випадку і корінь хрону з оцтом, який слід попередньо розтерти з подрібненим в блендері відвареними яйцями. Отриманий соус стане ідеальним доповненням до смаженої або запеченої риби, м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-майонезний соус
Приготувати смачний соус вдасться, поєднуючи сметану з майонезом і кефіром. Палітру смаку визначить доданий до складу часник і асорті з прянощів. Підійде подібний сметанний соус для шаурми, запеченої курятини, смаженої свинини та інших страв з м'яса. При бажанні можна додати в соус трохи свіжої зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-цибулевий соус
Оригінальним смаком виходить сметанний соус з цибулею , який попередньо обсмажують на рослинному маслі або додавши при цьому трохи вершкового. Якщо не хочеться відчувати в готовому соусі скибочки пікантного овоча, можна обробити його заглибним блендером або перетерти через дрібне металеве сито.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанний соус з хроном
Простий сметанний соус можна приготувати, змішавши сметану з перетертим коренем хрону і приправивши сіллю і цукром за смаком. Для отримання більш вишуканою версії тертий корінь попередньо обсмажують в олії з додаванням прянощів, оцту, а потім припускають зі сметаною, не даючи субстанції закипіти.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанний соус з огірком і часником
Ідеальний сметанний соус для риби або м'яса можна зробити, доповнивши базовий компонент подрібненим свіжим часником та солоними огірками. Гармонійно доповнить палітру смаку делікатний цибуля-різанець або цибулю-шалот, який попередньо подрібнюють і розтирають з сіллю. Замість кінзи підійде базилік, петрушка або суміш з декількох сортів зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанно-соєвий соус
Приготування сметанного соусу за таким рецептом займе лічені хвилини, а результат перевершить всілякі очікування. Приємний пікантний смак отриманої добавки перетворить будь-яку страву з м'яса, риби, морепродуктів. Смачними з таким соусом будуть пельмені, вареники або балабушки, приготовані на сковороді або в духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Сметанний соус для салату
Сметана, доповнена мінімальним набором приправ, часто використовується в якості заправки для всіляких простих або вишуканих салатів. Спираючись на рекомендації наступного рецепту, вдасться приготувати сметанний соус для Цезаря» або інший оригінальної закуски з куркою або морепродуктами в складі.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці
Щоб смачно застосувати крупу маш, рецепти приготування різних страв допоможуть урізноманітнити щоденне меню. Отримані страви будуть не тільки
М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою – нехитре, але завжди апетитне, ситне додаток, яке можна подати до будь-якого гарніру або просто так зі свіжим хлібом. Варіації
Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених
Сметанний соус з часником
Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю
Як приготувати сметанний соус?
Приготування різноманітних оригінальних соусів - це творчий процес. Ось уже є де фантазії розгулятися. Для початку можна попрактикуватися на
Сметанний соус
Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З