Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним
Котлети з підливою виручають не одне покоління господинь. Один тільки фарш вражає різноманітністю: яловичий, свинячий, рибний, курячий, а супутні йому густі соуси можна взагалі, вибирати нескінченно. Грибні, сметанні, вершкові, томатні соуси і підливи - з ними рубане м'ясо набуває соковитість, смак і здатність доповнювати прості домашні гарніри.
Смачна підлива для котлет може включати різні складові, починаючи від томатної пасти і закінчуючи сиром. Частіше, соус роблять на жирі і соках, що залишилися при смаженні котлет. На сковороду викладають цибулю, борошно, обсмажують їх до рум'яності, додають томатну основу, сметану або вершки, розбавляють водою і тушкують близько 10 хвилин.
Підлива для котлет - рецепт, в якому важливо дотримуватися пропорції. Якщо вона готується з додаванням борошна, 30 г борошна береться близько 250 мл рідини, будь то бульйон або вода.
Щоб уникнути грудок можна розчинити борошно в невеликій кількості рідини, а потім долити решту.
При приготуванні вершковою підливи, вершки слід додавати в кінці, і не кип'ятити їх, а просто сильно прогріти.
Досвідчені кулінари радять готувати котлети з фаршу з підливою на сковороді. Обсмажені до рум'яності котлети, краще зберігають форму при подальшому гасінні, а соус, зроблений на жирі і соках, що залишилися після смаження котлет, завжди смачніше, більш насиченою і ароматніший. Після такої підготовки не треба мити багато посуду, що завжди приємно.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 750 г;
батона - 50 г;
молоко - 100 мл;
сметана - 80 г;
томатна паста - 40 г;
вода - 500 мл;
цибуля - 1 шт.;
борошно - 80 г;
яйце - 1 шт.;
олія - 60 мл
Приготування
Замочіть батон на 10 хвилин в молоці.
Прокрутіть разом з цибулею в м'ясорубці і додати в м'ясний фарш.
Туди ж покладіть яйце, 40 г сметани і сформуйте котлети.
Обваляйте їх у борошні й обсмажте.
Залийте підливою з 40 г сметани, води, 20 г борошна і томатної пасти.
Тушкуйте котлети з фаршу на сковороді з підливою 20 хвилин.
Сметанна підлива для котлет неймовірно популярна серед господинь, які цінують прості, доступні та зручні засоби. Сметана - ідеальна для приготування соусів: вона швидко густіє, а якщо загасити її на сковороді, в якій смажилися котлети, разом з борошном і цибулею, то густа і насичена смаком підлива не змусить себе довго чекати.
Інгредієнти:
цибуля - 2 шт.;
масло - 50 г;
борошно - 80 г;
сметана - 500 мл;
вода - 250 мл;
фарш - 550 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Додайте у фарш цибуля, яйце, 40 г сметани і зробіть котлети.
Запаніруйте їх у борошні й обсмажте.
Окремо пережарьте цибулю з вершковим маслом і борошном.
Додайте воду і сметану.
Тушкуйте котлети з підливою 20 хвилин.
Соус до рибних котлет повинен виконувати кілька завдань: не перебити природний смак риби, облагородити його і залишатися смачним навіть остиглим, оскільки багато їдять рибні котлети в холодному вигляді. З цим ідеально справляється томатний соус, який краще зробити з прянощами і вином, щоб прибрати з нього ярлик нудного, громадського харчування доповнення.
Інгредієнти:
рибний фарш - 650 г;
білий хліб - 40 г;
яйце - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
зубок часнику - 2 шт.;
петрушка - 20 г;
масло - 120 мл;
вино - 125 мл;
томати у власному соку - 400 р.
Приготування
Обсмажте в 40 мл олії цибулю і часник.
Додайте вино, томати і уваривайте 10 хвилин.
Перекрутіть в блендері хліб, цибулю і зелень.
Змішайте з фаршем, яйцями і сформуйте котлети.
Обсмажте і викладіть в соус.
Томіть котлети рибні з підливою 15 хвилин.
Соус для курячих котлет повинен бути ніжним, густим, ненав'язливим і швидким у приготуванні. Куряче м'ясо нейтрально смаком, має ніжну текстуру і швидко пересихає при тривалому гасінні, особливо в обсмажених котлетах. Прекрасним рішенням стане соус з вершків та сиру, який додасть соковитості і виконає всі інші вимоги.
Інгредієнти:
курячий фарш - 550 г;
яйця - 1 шт.;
майонез - 40 г;
вершки - 200 мл;
сир - 100 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 60 г;
масло - 40 мл
Приготування
Додайте у фарш яйце і майонез.
Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте.
Перекладіть, а в сковороду додайте вершки, сир і варіть 5 хвилин.
Томіть котлети курячі з підливою 10 хвилин.
Грибна підливка для котлет має насичений смак, який затьмарює м'ясний фарш, але чудово підходить для картопляного. Гриби ідеально поєднуються і з картоплею, і з сметаною, тому підливку, традиційно, роблять на сметанною основі. Для того, щоб котлети зберегли форму і не розкисло, їх не смажать в соусі, а подають його окремо.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 550 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 80 г;
печериці - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
сметана - 400 г;
масло - 80 мл
Приготування
Додайте в пюре масло і яйце.
Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте в 40 мл олії.
В обсмажені цибулю і печериці, додайте сметану і тушкуйте 10 хвилин.
Перед подачею полийте соусом котлети.
Вибираючи соус до м'ясних котлет слід враховувати походження і поживні властивості фаршу, щоб витягти з страви максимальну користь. Так, м'яса індички, володіє дієтичними властивостями, краще готуватися в пароварці в молочному соусі. Після, котлети можна буде включати в дитячий раціон і урізноманітнити розвантажувальні дні.
Інгредієнти :
фарш індички - 600 г;
білок - 1 шт.;
вода - 100 мл;
молоко - 400 мл;
борошно - 60 г;
масло - 40 р.
Приготування
Перемішайте фарш з білком і сформуйте котлети.
Викладіть у чашу пароварки і тушкуйте 20 хвилин.
Пережарьте масло з борошном, додайте молоко і тушкуйте 5 хвилин.
Покладіть котлети в соус на 2 хвилини.
Котлети в томатному соусі можуть бути смачними, дешевими і дуже корисними, якщо зробити їх з капусти. У цьому випадку, мінімум продуктів і фінансових витрат обертаються самостійним блюдом, де всі приготування зводиться до того, що котлети обсмажуються до рум'яності і тушкують в соусі з томатної пасти і води 15 хвилин.
Інгредієнти:
капуста - 700 г;
яйце - 2 шт.;
манка - 60 г;
борошно - 60 г;
олія - 100 мл;
томатна паста 80 г;
вода - 500 мл;
цукор - 10 р.
Приготування
У нашатковану капусту додайте яйця, манку і борошно.
Сформуйте котлети і обсмажте.
Змішайте томатну пасту з водою і цукром.
Потушкуйте котлети з підливою 15 хвилин.
Котлети в сметанному соусі в духовці - це прекрасний спосіб отримати смачне і корисне блюдо без стояння біля плити. Сам процес простий і складається з двох етапів: котлети рум'яняться самостійно, після гасяться у сметанною підливці. Вибір останньої зумовлений її густою консистенцією, пікантним смаком і апетитною скоринкою, яка з'являється після запікання.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 700 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
масло - 50 г;
сметана - 300 г;
борошно - 40 г;
вода - 150 мл
Приготування
Перемішайте фарш з яйцем, цибулею і сформуйте котлети.
Випікайте котлети 20 хвилин при 200 градусах.
Пережарьте масло з борошном, додайте сметану, воду і тушкуйте 2 хвилини.
Випікайте котлети під соусом 20 хвилин.
Котлети тушковані в томатному соусі краще мультиварки не зробить ніхто. Вона завжди на відмінно справляється з приготуваннями соусів, а в цей раз порадувала ще й ідеальною формою котлет. Їм вона забезпечила щадну обжарку в «Випікання», яка дозволяє всім компонентів фаршу схопиться один з одним і зберегти форму в процесі гасіння.
Інгредієнти:
фарш - 500 г;
яйце - 1 шт.;
білий хліб - 100 г;
молоко - 80 мл;
вода - 120 мл;
томатний соус - 250 мл
Приготування
Замочіть хліб у молоці.
Перемішайте з фаршем і яйцем і сформуйте котлети.
Смажте «Випікання» 40 хвилин.
Влийте томатний соус, воду і тушкуйте ще 20 хвилин.
Як приготувати підливу для котлет?
Смачна підлива для котлет може включати різні складові, починаючи від томатної пасти і закінчуючи сиром. Частіше, соус роблять на жирі і соках, що залишилися при смаженні котлет. На сковороду викладають цибулю, борошно, обсмажують їх до рум'яності, додають томатну основу, сметану або вершки, розбавляють водою і тушкують близько 10 хвилин.
Котлети з підливою на сковороді
Досвідчені кулінари радять готувати котлети з фаршу з підливою на сковороді. Обсмажені до рум'яності котлети, краще зберігають форму при подальшому гасінні, а соус, зроблений на жирі і соках, що залишилися після смаження котлет, завжди смачніше, більш насиченою і ароматніший. Після такої підготовки не треба мити багато посуду, що завжди приємно.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети в сметанному соусі на сковороді
Сметанна підлива для котлет неймовірно популярна серед господинь, які цінують прості, доступні та зручні засоби. Сметана - ідеальна для приготування соусів: вона швидко густіє, а якщо загасити її на сковороді, в якій смажилися котлети, разом з борошном і цибулею, то густа і насичена смаком підлива не змусить себе довго чекати.
Інгредієнти:
Приготування
Рибні котлети з підливою
Соус до рибних котлет повинен виконувати кілька завдань: не перебити природний смак риби, облагородити його і залишатися смачним навіть остиглим, оскільки багато їдять рибні котлети в холодному вигляді. З цим ідеально справляється томатний соус, який краще зробити з прянощами і вином, щоб прибрати з нього ярлик нудного, громадського харчування доповнення.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі котлети з підливою
Соус для курячих котлет повинен бути ніжним, густим, ненав'язливим і швидким у приготуванні. Куряче м'ясо нейтрально смаком, має ніжну текстуру і швидко пересихає при тривалому гасінні, особливо в обсмажених котлетах. Прекрасним рішенням стане соус з вершків та сиру, який додасть соковитості і виконає всі інші вимоги.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні котлети з грибною підливою
Грибна підливка для котлет має насичений смак, який затьмарює м'ясний фарш, але чудово підходить для картопляного. Гриби ідеально поєднуються і з картоплею, і з сметаною, тому підливку, традиційно, роблять на сметанною основі. Для того, щоб котлети зберегли форму і не розкисло, їх не смажать в соусі, а подають його окремо.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з індички з підливою
Вибираючи соус до м'ясних котлет слід враховувати походження і поживні властивості фаршу, щоб витягти з страви максимальну користь. Так, м'яса індички, володіє дієтичними властивостями, краще готуватися в пароварці в молочному соусі. Після, котлети можна буде включати в дитячий раціон і урізноманітнити розвантажувальні дні.
Інгредієнти :
Приготування
Капустяні котлети з підливою
Котлети в томатному соусі можуть бути смачними, дешевими і дуже корисними, якщо зробити їх з капусти. У цьому випадку, мінімум продуктів і фінансових витрат обертаються самостійним блюдом, де всі приготування зводиться до того, що котлети обсмажуються до рум'яності і тушкують в соусі з томатної пасти і води 15 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети в духовці - рецепт з підливою
Котлети в сметанному соусі в духовці - це прекрасний спосіб отримати смачне і корисне блюдо без стояння біля плити. Сам процес простий і складається з двох етапів: котлети рум'яняться самостійно, після гасяться у сметанною підливці. Вибір останньої зумовлений її густою консистенцією, пікантним смаком і апетитною скоринкою, яка з'являється після запікання.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з підливою в мультиварці
Котлети тушковані в томатному соусі краще мультиварки не зробить ніхто. Вона завжди на відмінно справляється з приготуваннями соусів, а в цей раз порадувала ще й ідеальною формою котлет. Їм вона забезпечила щадну обжарку в «Випікання», яка дозволяє всім компонентів фаршу схопиться один з одним і зберегти форму в процесі гасіння.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки
Запечені ліниві голубці в духовці – дуже смачна страва, яку можна нескінченно доповнювати всілякими соусами, підливою або овочевими гарнірами.
Котлети, запечені в духовці
Відступивши трохи від звичного, традиційного рецепту, можна отримати абсолютно несподівано шалено смачне блюдо. Наприклад, звичайні котлети
Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють
Картопляні котлети з грибною підливою
Любите картоплю у всіх її видах? Тоді вам доведеться по душі така страва, як картопляні котлети з грибною підливою. Приготувати цю страву легко,
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають