Ліверна ковбаса - рецепти і зберігання ковбаси в домашніх умовах зі свинячого, баранячого та курячого ліверу
Домашня ліверна ковбаса не йде ні в яке порівняння з магазинними аналогами, характеризується чудовим м'ясним смаком, хоча і є досить бюджетним продуктом. Процес її приготування займе чимало часу, який сповна компенсує відмінний результат.
Готується ліверна ковбаса в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перших порах.
В якості базових компонентів для приготування продукту можна використовувати будь-свинячий, яловичий або пташиний лівер: серце, легені, печінка, нирки. У склад додають часто филейное м'ясо, тваринний або рослинний жир, вершкове масло, овочі, крупи і всілякі смакові добавки.
Кращою оболонкою для домашньої ковбаси стануть правильно підготовлені ретельно вичищені, вимочені кишки. Можна скористатися і колагеновими оболонками для ковбасних виробів.
Оболонки заповнюють лівером, відсікаючи бажані за розміром фрагменти, попередньо перев'язавши краю, після чого заготовки додатково відварюють або запікають в духовці, попередньо проколів кишку в декількох місцях.
Згадати давно забутий смак улюбленого продукту вдасться, виконавши даний рецепт. Ліверна ковбаса, зроблена за Гостом, крім ліверу містить свиняче і яловиче м'ясо. Із субпродуктів тут використовується печінку, в оригіналі яловича. Домогтися потрібної ніжної текстури допоможе використання після м'ясорубки блендера.
Інгредієнти:
телятина – 250 г;
свинина – 380 г;
печінка – 330 г;
яйце – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
борошно – 20 г;
молоко – 50 мл;
сіль, перець, цукор, мускатний горіх.
Приготування
Перекручують за окремо свинину, телятину і печінку.
Збивають блендером перекручену печінка, поетапно додають цибулю, телятину і свинину.
Додають інші компоненти, ще раз обробляють масу блендером.
Наповнюють основою оболонки, пов'язують краю і варять при 85 градусах 45 хвилин.
Зварена домашня ліверна ковбаса остуджується і охолоджується в холодильнику 6 годин.
Елементарно і просто готується ковбаса ліверна в домашніх умовах в кишках за наступним рецептом. В якості основи тут використовується свиняча печінка, легені, серце і за бажанням нирки. Останні слід попередньо вимочити у воді, періодично міняючи її, а потім 2-3 рази довести до кипіння у новій порції рідини.
Інгредієнти:
свинячий лівер – 1 кг;
сало – 350-400 г;
цибуля – 05 шт.;
часник – 1 зубок;
молоко – 50 мл;
сіль, перець, цукор, мелений лавр, інші спеції, олія.
Приготування
Серце, нирки, легені проварюють з додаванням солі і прянощів 10 хвилин, додають печінку, дають повторно закипіти і знімають з вогню.
Субпродукти пропускають кілька разів через м'ясорубку або додатково пробивають масу блендером з додаванням молока, цибулі, часнику і приправ.
Наповнюють оболонки фаршем, пов'язують краю, наколюють у кількох місцях.
Свиняча ковбаса ліверна обсмажується.
Наступний рецепт для цінителів баранини. Приготована з урахуванням викладених рекомендацій ковбаса з ліверу в домашніх умовах порадує чудовою насиченим смаком і дивовижною пікантністю. Незмінним супроводом баранячих субпродуктів буде свіжа кінза, інша зелень і часник.
Інгредієнти:
баранячий лівер – 1-12 кг;
курдюк – 200 г;
цибуля – 4 шт.;
часник – 4 зубки;
кінза – 1 пучок;
сіль, перець, цукор, спеції, олія.
Приготування
Лівер перекручують на м'ясорубці з жиром, цибулею, часником і зеленню, пробивають додатково блендером.
Наповнюють фаршем оболонки, пов'язують, наколюють, поміщають в прогріту до 220 градусів духовку.
Через 40 хвилин запікання ковбаса з ліверу буде готова.
Збалансованою і гармонійною за смаком і правильною за текстурою виходить ліверна яєчна ковбаса. Можна замінювати курячу печінку свинячий або використовувати тільки яловичий субпродукт, якщо іншого не виявилося в наявності. Замість сметани допускається застосування вершків з аналогічним відсотком жирності.
Інгредієнти:
яловича та куряча печінка – 1 кг;
сало – 800 г;
яйця – 12 шт.;
цибуля – 250 г;
часник – 3 зубки;
сметана 20 % – 05 кг;
масло вершкове – 200 г;
сіль, перець, цукор, мускатний горіх і лавр мелений.
Приготування
Перекручують тричі або додатково перемелюють блендером попередньо відварені субпродукти.
Додають яйця, спеції, сметану, м'яке масло, розмішують, наповнюють отриманої основою оболонки, наколюють по периметру.
Відварюють заготовки 30 хвилин при 80 градусах.
Готова ковбаса ліверна яєчна охолоджується і за бажанням обсмажується.
Якщо не хочеться возитися з кишками та іншими оболонками, то ідеальний варіант для домашнього приготування – ліверна ковбаса в ветчиннице . В якості м'ясної складової можна використовувати дієтичну курятину, індичку або більш поживну і калорійну свинину, поєднуючи продукт з будь печінкою.
Інгредієнти:
куряча, свиняча або яловича м'якоть – 700 г;
печінка – 700 г;
сало – 800 г;
яйця – 4 шт.;
молоко сухе і желатин – 2 ст. ложки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Перекручують компоненти через м'ясорубку і додатково подрібнюють блендером.
Додають інші інгредієнти.
У ветчинницу вставляють пакет для запікання, зав'язаний знизу і заливають рідкий фарш.
Затягують форму пружинами і ковбасу варять 15 години при тихому томлінні у воді.
Домашня ковбаса з ліверу повинна охолоджуватися не менше 6 годин.
Максимально ситним і поживним виходить ковбаса з ліверу і голови, яку слід відварити з додаванням цибулини, всіляких коріння і прянощів не менше двох годин. Супровідними компонентами можуть бути будь-які субпродукти, які, як і голова, потребують попереднього відварювання.
Інгредієнти:
свиняча голова – 05 шт.;
печінка і грудинка – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
морква і корінь селери – по 1 шт.;
часник – 4 зубки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Свинячу голову і грудинку відварюють з додаванням спецій і коріння 2-25 години.
Відварюють печінка 5 хвилин або субпродукти (при використанні) до готовності.
Подрібнюють відокремлене від кісток м'ясо з печінкою і обсмаженою цибулею з часником за допомогою м'ясорубки.
Приправляють масу, наповнюють нею оболонки, наколюють і відварюють 30 хвилин.
Ласою і апетитною вийде ліверна ковбаса з курячих шлунків , печінки та сердечок. Для повноти смаку в склад додають трохи філе курятини або м'якоті з ніжок або стегон. Замість манки допускається додавати борошно або крохмаль, який зіграє роль загусника і балансуючого структуру продукту компонента.
Інгредієнти:
курячі потрухи – 750 г;
куряче м'ясо – 300 г;
цибуля – 3 шт.;
яйця – 4 шт.;
манка – 5 ст. ложок;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, спеції, олія.
Приготування
Відварюють курячі потрухи окремо до готовності.
Подрібнюють компоненти і м'ясо з обсмаженою на маслі цибулею і часником на м'ясорубці або в блендері.
Додають інші складові, перемішують, наповнюють масою оболонки, пов'язують і наколюють.
Ліверна ковбаса відварюється 30 хвилин при 85 градусах, а потім обсмажується.
Приємною по текстурі і за смаком виходить ліверна ковбаса з гречкою, яку попередньо відварюють до повної готовності в підсоленій воді з додаванням масла вершкового. З ліверу можна взяти тільки печінку або додати інші субпродукти: відварене до м'якості серце, легені, нирки.
Інгредієнти:
печінка – 1 кг;
сало – 200 г;
гречка – 200 г;
цибуля – 2 шт.;
олія – 100 мл;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Печінка перекручують на м'ясорубці з цибулею.
Додають відварену гречку, часник, сіль, перець, спеції.
Наповнюють отриманою масою кишки або інші оболонки, зав'язують, проколюють, укладають у форму, підливають трохи води, прикривають ємність фольгою, відправляють в прогріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Ліверна ковбаса в домашніх умовах без кишок може бути приготована прямо в банку. Причому при бажанні після тривалої термічної обробки продукт можна закупорити для більш тривалого зберігання в прохолодному місці. Склад продукту можна варіювати, додаючи інші субпродукти або м'ясо.
Інгредієнти:
м'ясо – 250 г;
печінка – 150 г;
сало – 50 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 05 шт.;
вода крижана – 150 мл;
сіль, перець, прянощі.
Приготування
Подрібнюють за допомогою м'ясорубки, а потім і блендера м'ясо з цибулею та морквою.
Додають сіль, перець, спеції, ретельно розмішують, перекладають у банку.
Прикривають ємність кришкою, поміщають в ємність з водою, постеливши на дно рушник, і варять під кришкою 3-4 години.
Після охолодження, розрізають всередині ковбасу ножем до дна і витрушують половинки по черзі.
Термін зберігання ліверної ковбаси буде залежати від температурних умов та використаної упаковки.
Після приготування продукт можна заморозити і зберігати при температурі нижче мінус 18 градусів протягом 3-4 місяців.
Для тривалого зберігання при постійній температурі в холодильнику ковбасу заливають смальцем і зберігають до півроку.
Без забезпечення додаткових умов продукт, який зберігається в холодильнику при температурі від 2 до 6 градусів, повинен бути з'їдений протягом 2 днів.
Як зробити ліверну ковбасу в домашніх умовах?
Готується ліверна ковбаса в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перших порах.
Ліверна ковбаса по ГОСТу СРСР – рецепт
Згадати давно забутий смак улюбленого продукту вдасться, виконавши даний рецепт. Ліверна ковбаса, зроблена за Гостом, крім ліверу містить свиняче і яловиче м'ясо. Із субпродуктів тут використовується печінку, в оригіналі яловича. Домогтися потрібної ніжної текстури допоможе використання після м'ясорубки блендера.
Інгредієнти:
Приготування
Ковбаса з свинячого ліверу
Елементарно і просто готується ковбаса ліверна в домашніх умовах в кишках за наступним рецептом. В якості основи тут використовується свиняча печінка, легені, серце і за бажанням нирки. Останні слід попередньо вимочити у воді, періодично міняючи її, а потім 2-3 рази довести до кипіння у новій порції рідини.
Інгредієнти:
Приготування
Ковбаса з ліверу баранини
Наступний рецепт для цінителів баранини. Приготована з урахуванням викладених рекомендацій ковбаса з ліверу в домашніх умовах порадує чудовою насиченим смаком і дивовижною пікантністю. Незмінним супроводом баранячих субпродуктів буде свіжа кінза, інша зелень і часник.
Інгредієнти:
Приготування
Яєчна ліверна ковбаса – рецепт
Збалансованою і гармонійною за смаком і правильною за текстурою виходить ліверна яєчна ковбаса. Можна замінювати курячу печінку свинячий або використовувати тільки яловичий субпродукт, якщо іншого не виявилося в наявності. Замість сметани допускається застосування вершків з аналогічним відсотком жирності.
Інгредієнти:
Приготування
Ліверна ковбаса в ветчиннице – рецепт
Якщо не хочеться возитися з кишками та іншими оболонками, то ідеальний варіант для домашнього приготування – ліверна ковбаса в ветчиннице . В якості м'ясної складової можна використовувати дієтичну курятину, індичку або більш поживну і калорійну свинину, поєднуючи продукт з будь печінкою.
Інгредієнти:
Приготування
Ліверна ковбаса з голови
Максимально ситним і поживним виходить ковбаса з ліверу і голови, яку слід відварити з додаванням цибулини, всіляких коріння і прянощів не менше двох годин. Супровідними компонентами можуть бути будь-які субпродукти, які, як і голова, потребують попереднього відварювання.
Інгредієнти:
Приготування
Куряча ліверна ковбаса
Ласою і апетитною вийде ліверна ковбаса з курячих шлунків , печінки та сердечок. Для повноти смаку в склад додають трохи філе курятини або м'якоті з ніжок або стегон. Замість манки допускається додавати борошно або крохмаль, який зіграє роль загусника і балансуючого структуру продукту компонента.
Інгредієнти:
Приготування
Ліверна ковбаса з гречкою в домашніх умовах
Приємною по текстурі і за смаком виходить ліверна ковбаса з гречкою, яку попередньо відварюють до повної готовності в підсоленій воді з додаванням масла вершкового. З ліверу можна взяти тільки печінку або додати інші субпродукти: відварене до м'якості серце, легені, нирки.
Інгредієнти:
Приготування
Ліверна ковбаса в банку
Ліверна ковбаса в домашніх умовах без кишок може бути приготована прямо в банку. Причому при бажанні після тривалої термічної обробки продукт можна закупорити для більш тривалого зберігання в прохолодному місці. Склад продукту можна варіювати, додаючи інші субпродукти або м'ясо.
Інгредієнти:
Приготування
Як зберігати ліверну ковбасу?
Термін зберігання ліверної ковбаси буде залежати від температурних умов та використаної упаковки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати млинці з ліверної ковбаси?
Прекрасною бюджетної заміною печінковому наповнення для домашніх млинців стане використання ліверної ковбаси. Пропонуємо два вдалих рецепта цього
Домашня ковбаса печінкова
Сьогодні майже неможливо купити якісну ковбасу, тим більше печінкову. Тому рекомендуємо зробити її самостійно, адже це не складно. Використовуючи
Ковбаса печінкова в домашніх умовах
Якщо ви не проти іноді поласувати печінкової ковбаскою, то наші рецепти стануть вам у нагоді! Не пошкодуйте часу, для приготування домашньої
Ліверна ковбаса
Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких