Гнізда з макаронів – рецепти
Пікантні, ароматні, божественно смачні і оригінальні гнізда з макаронів – рецепти такої страви для вас у сьогоднішньому матеріалі. Для їх реалізації потрібні макаронні вироби лапшевидной форми, скручені у вигляді гнізд.
Особливо смачно вдаються макаронні гнізда, якщо приготувати їх в духовці. Рум'яна сирна скоринка гармонійно доповнює блюдо і надає йому неповторного смаку.
Інгредієнти:
макарони «Гнізда» – 490 г;
будь фарш – 630 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
томатний соус або кетчуп – 125 г;
сметана – 125 г;
сир твердий – 220 г;
зубки часникові – 3-4 шт.;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;
зелень свіжа – за смаком;
вода очищена.
Приготування
На деко з високими бортами або в підходящу ємність для запікання викладаємо одним шаром, але щільно один до одного сирі гнізда макаронів.
Фарш з будь-якого виду м'яса на вибір доповнюємо дрібно нарубаним попередньо очищеним цибулею і часником, сіллю і перчиком і перемішуємо.
Викладаємо невеликі порції фаршу зверху на гнізда, акуратно розподіляємо м'ясо по їх поверхні і злегка вдавлюємо.
Тепер підсолюємо підігріту до кипіння воду і заливаємо її в ємність з заготовками, щоб вона трохи не доходила до рівня фаршу.
Прикриваємо деко або форму відрізу фольги або кришкою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку хвилин на десять або до готовності макаронних виробів.
Тепер знімаємо фольгу або кришку і змащуємо гнізда з фаршем сумішшю томатного соусу або кетчупа зі сметаною.
Притрушиваем страва додатково перетертим на тертці сиром і повертаємо блюдо в духовку до одержання рум'яної і апетитною скоринки приблизно хвилин на десять.
По готовності посипаємо макаронні гнізда дрібно нарубаної зеленню і тут же гарячими подаємо до столу.
Варіант приготування страви на сковороді передбачає використання в якості рідкої заливки бульйону замість води. Його потрібно приготувати заздалегідь, а якщо часу зовсім немає, то і заварений бульйонний кубик підійде.
Інгредієнти:
макарони «Гнізда» – 490 г;
будь фарш – 630 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
бульйон готовий – 310 мл;
сир твердий – 140 г;
зубки часникові – 2-3 шт.;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;
зелень свіжа – за смаком.
Приготування
У велику високу сковороду викладаємо макаронні гнізда.
Ставимо нагріватися до кипіння бульйон, а тим часом готуємо фарш.
Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулину і часникові зубки, додаємо порізану масу до подрібненого м'яса і заправляємо її за смаком сіллю і перцем.
Викладаємо порції фаршу, оформлені котлетками, зверху на гнізда і заливаємо в сковороду гарячий підсолений бульйон. Він повинен покривати макарони на дві третини.
Прикриваємо посудину щільно кришкою і витримуємо на плиті при помірному кипінні до готовності макаронів.
В кінці приготування посипаємо гнізда тертим сиром і тримаємо їх під кришкою до розплавлення сирної стружки.
Відразу ж подаємо гарячі гнізда до столу, приправивши зеленню.
Поєднання макаронних виробів з грибами, курячим м'ясом, сметаною і сиром чимось нагадує за смаком жульєн , але все ж має свою індивідуальну родзинку.
Інгредієнти:
макарони «Гнізда» – 490 г;
куряче м'ясо (філе грудки) – 330 г;
гриби – 220 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
олія соняшникова або оливкова без аромату – 45 мл;
готовий бульйон або вода – 310 мл;
сир твердий – 140 г;
сметана – 140 г;
сухі прованські або італійські трави – за смаком;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;
зелень свіжа – за смаком.
Приготування
Страву можна приготувати як відразу в духовці, так і довести гнізда до готовності на сковороді, а потім відправити в духовку для підрум'янення.
Для цього викладаємо макаронні заготовки в підходящу ємність, заливаємо гарячим бульйоном або водою, прикриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в прогрітий духову шафу або на плиту до готовності макаронів.
Тим часом в сковороді пасеруємо на олії нарізану цибулину до рум'яного кольору, додаємо гриби і смажимо вміст до випаровування вологи.
Окремо підрум'янюємо дрібно нарізане куряче філе і викладаємо до грибний піджарки.
Підсолюємо компоненти за смаком, перчимо, заправляємо ароматними прованськими або італійськими травами і знімаємо з плити.
Приготовану начинку викладаємо зверху на практично готові гнізда, зверху додаємо по ложці сметани, притрушиваем сиром і відправляємо хвилин на десять для підрум'янення в духовку.
Готові макарони «Гнізда» з куркою і грибами подаємо гарячими, посипавши зеленню.
Як приготувати макарони «Гнізда» з фаршем в духовці – рецепт
Особливо смачно вдаються макаронні гнізда, якщо приготувати їх в духовці. Рум'яна сирна скоринка гармонійно доповнює блюдо і надає йому неповторного смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Макарони «Гнізда» з фаршем на сковороді – рецепт
Варіант приготування страви на сковороді передбачає використання в якості рідкої заливки бульйону замість води. Його потрібно приготувати заздалегідь, а якщо часу зовсім немає, то і заварений бульйонний кубик підійде.
Інгредієнти:
Приготування
Фаршировані гнізда з макаронів – рецепт з грибами
Поєднання макаронних виробів з грибами, курячим м'ясом, сметаною і сиром чимось нагадує за смаком жульєн , але все ж має свою індивідуальну родзинку.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони по-флотськи з курячим фаршем
Улюблене багатьма блюдо, макарони по-флотськи, повинна вміти готувати кожна господиня, адже частування готується дуже легко і компоненти для нього
Макарони з грибами
Якщо ви є прихильницею макаронних виробів або просто хочете урізноманітнити звичне меню новим блюдом, то рецепт макаронів з грибами доведеться вам до
Гнізда з макаронів з фаршем
Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не
Гнізда з грибами
Гнізда з грибами - чудове і смачне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі та друзі. Вони бувають макаронні, картопляні, м'ясні. Ми з вами
М'ясні «гнізда»
М'ясні гнізда нагадують котлети з м'ясного фаршу круглої форми з поглибленням в середині. У неї поміщають начинки з різноманітних продуктів. Таке
Як правильно варити макарони?
Як з'ясувалося, далеко не кожна, навіть сама досвідчена господиня, вміє правильно варити макарони. «А що тут уміти?» - запитаєте ви. І будете