Курка з айвою в духовці – рецепт
Запечена курка прекрасно поєднується з айвою, тому обов'язково приготуйте в духовці страву за нашими рецептами, а як все правильно зробити описано в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
тушка курки – 1 шт.;
айва (велика) – 2 шт.;
солоний соєвий соус – 40 мл;
сік лимона – 3 ст. ложки;
молодий часник – 3 зубки;
майонез – 2 ст. ложки (з гіркою);
соняшникова олія – 3 ч. ложки.
Приготування
Курочку розморожуємо і хорошенечко вимиваємо у великій кількості холодної води.
В піалу викладаємо майонез, доливаємо до нього солоний соєвий соус і вичавлений сік зі свіжого лимона. Сюди ж продавлюємо через спеціальний прес кілька зубків часнику і дуже ретельно розмішуємо отриманий маринад.
Наносимо його спочатку на внутрішню частину птиці, а потім покриваємо їм ззовні.
Покласти курку в широку пластикову миску і залишаємо на 45-50 хвилин.
Плоди айви очищаємо від тонкого шару шкірки і внутрішніх сім'ядолей, а саму м'якоть подрібнюємо невеликими шматочками.
Підготовленими фруктами заповнюємо внутрішню порожнину нашої курочки і, зв'язавши гомілки товстою ниткою розміщуємо на промасленому пекарському аркуші.
Запікаємо курку з айвою в духовці протягом 1 години 45 хвилин, витримуючи при цьому температуру 180 градусів.
Інгредієнти:
курячі стегна – 700 г;
стигла айва – 2 шт.;
картопля – 5-6 шт.;
чорнослив – 100 г;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
перець, сіль – за смаком;
питна вода – 2/3 ст.
Приготування
Кожне вимите стегно ділимо ще на дві частини і викладаємо м'ясо в глибоку миску.
Очищений цибулю шаткуємо максимально тонкими півкільцями, а картоплю нарізаємо довільними кубиками й викладаємо ці овочі в миску з курочкою.
Не знімаючи шкірки з айви, ділимо її на дві половини і вирізаємо з кожної серединку з насінням. Далі ці половинки айви нарізаємо плоскими, тонкими часточками.
Чорнослив прокручуємо через велике сито м'ясорубки і разом з підготовленою айвою викладаємо їх в загальну миску.
Сполучені в одній ємності інгредієнти за смаком присипаємо ароматним меленим перцем і кухонною сіллю.
Перемішуємо вміст миски, а потім переміщаємо його у високу форму.
Додаємо сюди питної води і ставимо страву в духовку.
Запікаємо все на протязі 1 години 15 хвилин, при температурі 195 градусів.
Курка, фарширована айвою в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Запечена курка з айвою і картоплею в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Айва, запечена в духовці
Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
М'ясо з айвою - рецепт
Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Свинина з айвою
Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми
Курка з айвою - рецепт
Птицю досить часто готують з яблуками, або з сухофруктами. Ми ж сьогодні пропонуємо вам приготувати курку з дивовижним фруктом - айвою. Читайте наші
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Баранина з айвою
Баранина, смажена або тушкована - це дивовижне ситне блюдо, а в поєднанні з таким фруктом, як айва стане оригінальним і незабутнім. Давайте