Запечений лаваш з фаршем в духовці
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лаваш з фаршем в духовці. Простота виконання і нехитрий складу страви абсолютно не заважають йому вийти просто божественним на смак.
Інгредієнти:
вірменський тонкий лаваш – 1 аркуш;
фарш – 410 г;
цибуля – 135 г;
твердий сир – 115 г;
яйце відбірне куряче – 1 шт.;
мускатний горіх мелений – щіпка;
вершки жирні – 35 мл;
сіль крупна;
приправи на вибір і спеції;
масло вершкове – 20 г;
зелень будь-яка.
Приготування
Приготувати рулет з лаваша з фаршем надзвичайно просто і швидко. Для цього потрібно підготувати сам фарш, основою якого може бути і свинина, і яловичина, і навіть птах. Змішуємо перекручене на м'ясорубці м'ясо з подрібненим тим же манером цибулею, додаємо перетертий сир, трохи жирних вершків, щіпка меленого мускатного горіха, за смаком велику сіль, приправи, посічену свіжу зелень і перемішуємо. Тепер викладаємо фарш на розгорнутий лаваш і звертаємо виріб у вигляді рулету. Маємо його тепер на промазанном вершковим маслом деко і покриваємо щедро зверху збитим яйцем.
Для запікання такого рулету буде достатньо і тридцяти хвилин його перебування в прогрітій духовці при температурі 185 градусів.
Інгредієнти:
великий лаваш тонкий – 15 листа;
фарш – 430 г;
цибуля – 135 г;
морква – 802 г;
твердий сир – 195 г;
яйце відбірне куряче – 1 шт.;
кефір жирний – 290 мл;
сіль крупна і перець (мелений);
італійські ароматні сухі трави;
масло вершкове – 110 г;
зелень будь-яка.
Приготування
В даному випадку ми оформимо лаваш з фаршем у вигляді пирога. Для цього підготуємо фарш. Пасеруємо нарубаний цибулю і перетерту моркву на вершковому маслі, взявши його половину порції. До рум'яним овочів додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, поки м'ясо поміняє колір.
Обсмажену масу з фаршу і овочів приправляємо до смаку сіллю і перчиком, додаємо сухі трави ароматні, перетертий сир і нарубану зелень і перемішуємо. Кефір змішати в мисочці з збитим яйцем, приправляємо до смаку сіллю і спеціями.
Оформляючи виріб, розкладаємо на великому деку тонкий лаваш таким чином, щоб половина його звисала з одного боку. Наливаємо зверху пару ложок кефіру і викладаємо половину начинки. Половину лаваша замочуємо на пару хвилин в кефірної суміші, після чого розкладаємо поверх начинки. Зверху розподіляємо залишився фарш, прикриваємо його звисаючим лавашем і виливаємо зверху залишився кефір. На завершення викладаємо на виріб скибочки олії і відправляємо його для запікання в прогріту до 205 градусів духовку на півгодини.
Рулет з лаваша, запечений з фаршем та сиром у духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати рулет з лаваша з фаршем надзвичайно просто і швидко. Для цього потрібно підготувати сам фарш, основою якого може бути і свинина, і яловичина, і навіть птах. Змішуємо перекручене на м'ясорубці м'ясо з подрібненим тим же манером цибулею, додаємо перетертий сир, трохи жирних вершків, щіпка меленого мускатного горіха, за смаком велику сіль, приправи, посічену свіжу зелень і перемішуємо. Тепер викладаємо фарш на розгорнутий лаваш і звертаємо виріб у вигляді рулету. Маємо його тепер на промазанном вершковим маслом деко і покриваємо щедро зверху збитим яйцем.
Для запікання такого рулету буде достатньо і тридцяти хвилин його перебування в прогрітій духовці при температурі 185 градусів.
Тонкий лаваш з начинкою з фаршу в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми оформимо лаваш з фаршем у вигляді пирога. Для цього підготуємо фарш. Пасеруємо нарубаний цибулю і перетерту моркву на вершковому маслі, взявши його половину порції. До рум'яним овочів додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, поки м'ясо поміняє колір.
Обсмажену масу з фаршу і овочів приправляємо до смаку сіллю і перчиком, додаємо сухі трави ароматні, перетертий сир і нарубану зелень і перемішуємо. Кефір змішати в мисочці з збитим яйцем, приправляємо до смаку сіллю і спеціями.
Оформляючи виріб, розкладаємо на великому деку тонкий лаваш таким чином, щоб половина його звисала з одного боку. Наливаємо зверху пару ложок кефіру і викладаємо половину начинки. Половину лаваша замочуємо на пару хвилин в кефірної суміші, після чого розкладаємо поверх начинки. Зверху розподіляємо залишився фарш, прикриваємо його звисаючим лавашем і виливаємо зверху залишився кефір. На завершення викладаємо на виріб скибочки олії і відправляємо його для запікання в прогріту до 205 градусів духовку на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити рулет з лаваша?
Вже, напевно, всім відомі різні способи застосування тонкого лаваша в кулінарії. З нього сьогодні роблять безліч різноманітних закусок і швидких
Лаваш з начинкою в духовці
Дуже популярними стали усілякі закуски з лаваша. І цілком виправдано, адже це чудовий варіант швидкого перекусу або, трохи пофантазувавши, можна
Чебуреки з лаваша
Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
Фарширований лаваш, запечений в духовці
Приготуйте фарширований лаваш і здивуйте гостей своїми кулінарними здібностями. Блюдо виходить ситним, а також смачним і відмінно прикрасить
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося