Баклажани, запечені віялом в духовці
Спробуйте приготувати за нашими рецептами запечені в духовці баклажани у вигляді розкритого віяла.
Інгредієнти:
молоді баклажани – 2 шт.;
бекон – 120 р.;
помідори (великі) – 2 шт.;
сир («Російський») – 140 г;
червоний болгарський перець – 1 шт.;
часник – 1 зубок;
жирний майонез – 70 мл;
суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком;
соняшникова олія – 1 ст. ложка.
Приготування
З вимитих і просушених рушником баклажан зрізаємо хвостики, а сам овоч поздовжньо нарізаємо на сантиметрові пластини, які трохи не дорезаем до краю. Отриманий таким чином віяло, ми у всіх доступних місцях натираємо крупною сіллю і залишаємо овочі в спокої на 35-40 хвилин. Потім промиваємо їх під струменем холодної проточної води і протираємо від залишків води чистим рушником.
На дуже тонкі скибочки нарізаємо сир і бекон. Помідори, разом з очищеним червоним болгарським перцем нарізаємо на тонкі красиві кільця.
Розкриваємо віяла наших баклажан за промасленному пекарської листу і на кожну його пластину укладаємо спочатку бекон, на нього кладемо перець, помідор, притрушиваем їх сумішшю перців і присипаємо сіллю, а після, накриваємо кожну таку «подушечку», скибочкою сиру. У майонез додаємо пропущений через спеціальний прес часник і наносимо цю суміш на віяла. Виставляємо їх по центру вже прогрітій до 185 градусної температури духовки і випікаємо їх від 30 до 35 хвилин.
Інгредієнти:
баклажани – 3 шт.;
свинячий фарш – 300 г;
будь твердий сир – 180 г;
болгарський перець – 15 шт.;
помідор (великий) – 2 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
перець – 05 ч. ложки;
майонез (67%) – 100 мл;
соняшникова олія – 1 ст. ложка.
Приготування
З хороших, щільних баклажан робимо гарні «віяла» за принципом першого рецепта. Також рясно овочі натираємо кухонною сіллю і змиваємо її після закінчення півгодини.
Деко добряче промасливаем ложкою соняшникової олії, а потім розміщуємо по ньому максимально розкриті віялом баклажани. На проміжок кожного розрізу дуже тоненько наносимо свіжий, підсолений свинячий фарш. На нього красиво розкладаємо тонкі часточки стиглих м'ясистих помідорів і присипаємо їх дрібною соломкою з солодкого перцю.
У майонез додаємо трохи ароматного чорного перцю, перемішуємо і ретельно змащуємо їм вже фаршировані баклажани. Затираємо (через тертку) всю їх поверхню твердим сиром і ставимо страву в прогрітий до 190-градусної температури духова шафа. Терпляче чекаємо півгодини, а після можна буде насолодитися смаком цих незвичайних «віял».
Баклажани, запечені віялом з беконом, помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З вимитих і просушених рушником баклажан зрізаємо хвостики, а сам овоч поздовжньо нарізаємо на сантиметрові пластини, які трохи не дорезаем до краю. Отриманий таким чином віяло, ми у всіх доступних місцях натираємо крупною сіллю і залишаємо овочі в спокої на 35-40 хвилин. Потім промиваємо їх під струменем холодної проточної води і протираємо від залишків води чистим рушником.
На дуже тонкі скибочки нарізаємо сир і бекон. Помідори, разом з очищеним червоним болгарським перцем нарізаємо на тонкі красиві кільця.
Розкриваємо віяла наших баклажан за промасленному пекарської листу і на кожну його пластину укладаємо спочатку бекон, на нього кладемо перець, помідор, притрушиваем їх сумішшю перців і присипаємо сіллю, а після, накриваємо кожну таку «подушечку», скибочкою сиру. У майонез додаємо пропущений через спеціальний прес часник і наносимо цю суміш на віяла. Виставляємо їх по центру вже прогрітій до 185 градусної температури духовки і випікаємо їх від 30 до 35 хвилин.
Баклажани, запечені віялом в духовці з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
З хороших, щільних баклажан робимо гарні «віяла» за принципом першого рецепта. Також рясно овочі натираємо кухонною сіллю і змиваємо її після закінчення півгодини.
Деко добряче промасливаем ложкою соняшникової олії, а потім розміщуємо по ньому максимально розкриті віялом баклажани. На проміжок кожного розрізу дуже тоненько наносимо свіжий, підсолений свинячий фарш. На нього красиво розкладаємо тонкі часточки стиглих м'ясистих помідорів і присипаємо їх дрібною соломкою з солодкого перцю.
У майонез додаємо трохи ароматного чорного перцю, перемішуємо і ретельно змащуємо їм вже фаршировані баклажани. Затираємо (через тертку) всю їх поверхню твердим сиром і ставимо страву в прогрітий до 190-градусної температури духова шафа. Терпляче чекаємо півгодини, а після можна буде насолодитися смаком цих незвичайних «віял».
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з фаршем, запечені в духовці
Кращий спосіб приготування баклажани, при якому він зберігає вітаміни і клітковину, залишаючись низькокалорійним - це запікання. Далі розповімо три
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми