Вернуться назад Распечатать

Баклажани, запечені віялом в духовці

Баклажани, запечені віялом в духовці
Спробуйте приготувати за нашими рецептами запечені в духовці баклажани у вигляді розкритого віяла.

Баклажани, запечені віялом з беконом, помідорами і сиром в духовці


Інгредієнти:

  • молоді баклажани – 2 шт.;

  • бекон – 120 р.;

  • помідори (великі) – 2 шт.;

  • сир («Російський») – 140 г;

  • червоний болгарський перець – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • жирний майонез – 70 мл;

  • суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    З вимитих і просушених рушником баклажан зрізаємо хвостики, а сам овоч поздовжньо нарізаємо на сантиметрові пластини, які трохи не дорезаем до краю. Отриманий таким чином віяло, ми у всіх доступних місцях натираємо крупною сіллю і залишаємо овочі в спокої на 35-40 хвилин. Потім промиваємо їх під струменем холодної проточної води і протираємо від залишків води чистим рушником.
    На дуже тонкі скибочки нарізаємо сир і бекон. Помідори, разом з очищеним червоним болгарським перцем нарізаємо на тонкі красиві кільця.
    Розкриваємо віяла наших баклажан за промасленному пекарської листу і на кожну його пластину укладаємо спочатку бекон, на нього кладемо перець, помідор, притрушиваем їх сумішшю перців і присипаємо сіллю, а після, накриваємо кожну таку «подушечку», скибочкою сиру. У майонез додаємо пропущений через спеціальний прес часник і наносимо цю суміш на віяла. Виставляємо їх по центру вже прогрітій до 185 градусної температури духовки і випікаємо їх від 30 до 35 хвилин.

    Баклажани, запечені віялом в духовці з фаршем


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт.;

  • свинячий фарш – 300 г;

  • будь твердий сир – 180 г;

  • болгарський перець – 15 шт.;

  • помідор (великий) – 2 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • перець – 05 ч. ложки;

  • майонез (67%) – 100 мл;

  • соняшникова олія – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    З хороших, щільних баклажан робимо гарні «віяла» за принципом першого рецепта. Також рясно овочі натираємо кухонною сіллю і змиваємо її після закінчення півгодини.
    Деко добряче промасливаем ложкою соняшникової олії, а потім розміщуємо по ньому максимально розкриті віялом баклажани. На проміжок кожного розрізу дуже тоненько наносимо свіжий, підсолений свинячий фарш. На нього красиво розкладаємо тонкі часточки стиглих м'ясистих помідорів і присипаємо їх дрібною соломкою з солодкого перцю.
    У майонез додаємо трохи ароматного чорного перцю, перемішуємо і ретельно змащуємо їм вже фаршировані баклажани. Затираємо (через тертку) всю їх поверхню твердим сиром і ставимо страву в прогрітий до 190-градусної температури духова шафа. Терпляче чекаємо півгодини, а після можна буде насолодитися смаком цих незвичайних «віял».