Спробуйте приготувати за нашими рецептами запечені в духовці баклажани у вигляді розкритого віяла.
Баклажани, запечені віялом з беконом, помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти: молоді баклажани – 2 шт.; бекон – 120 р.; помідори (великі) – 2 шт.; сир («Російський») – 140 г; червоний болгарський перець – 1 шт.; часник – 1 зубок; жирний майонез – 70 мл; суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; соняшникова олія – 1 ст. ложка. Приготування З вимитих і просушених рушником баклажан зрізаємо хвостики, а сам овоч поздовжньо нарізаємо на сантиметрові пластини, які трохи не дорезаем до краю. Отриманий таким чином віяло, ми у всіх доступних місцях натираємо крупною сіллю і залишаємо овочі в спокої на 35-40 хвилин. Потім промиваємо їх під струменем холодної проточної води і протираємо від залишків води чистим рушником.
На дуже тонкі скибочки нарізаємо сир і бекон. Помідори, разом з очищеним червоним болгарським перцем нарізаємо на тонкі красиві кільця.
Розкриваємо віяла наших баклажан за промасленному пекарської листу і на кожну його пластину укладаємо спочатку бекон, на нього кладемо перець, помідор, притрушиваем їх сумішшю перців і присипаємо сіллю, а після, накриваємо кожну таку «подушечку», скибочкою сиру. У майонез додаємо пропущений через спеціальний прес часник і наносимо цю суміш на віяла. Виставляємо їх по центру вже прогрітій до 185 градусної температури духовки і випікаємо їх від 30 до 35 хвилин.
Баклажани, запечені віялом в духовці з фаршем
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; свинячий фарш – 300 г; будь твердий сир – 180 г; болгарський перець – 15 шт.; помідор (великий) – 2 шт.; кухонна сіль – за смаком; перець – 05 ч. ложки; майонез (67%) – 100 мл; соняшникова олія – 1 ст. ложка. Приготування З хороших, щільних баклажан робимо гарні «віяла» за принципом першого рецепта. Також рясно овочі натираємо кухонною сіллю і змиваємо її після закінчення півгодини.
Деко добряче промасливаем ложкою соняшникової олії, а потім розміщуємо по ньому максимально розкриті віялом баклажани. На проміжок кожного розрізу дуже тоненько наносимо свіжий, підсолений свинячий фарш. На нього красиво розкладаємо тонкі часточки стиглих м'ясистих помідорів і присипаємо їх дрібною соломкою з солодкого перцю.
У майонез додаємо трохи ароматного чорного перцю, перемішуємо і ретельно змащуємо їм вже фаршировані баклажани. Затираємо (через тертку) всю їх поверхню твердим сиром і ставимо страву в прогрітий до 190-градусної температури духова шафа. Терпляче чекаємо півгодини, а після можна буде насолодитися смаком цих незвичайних «віял».