Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити сирний соус?

Як зробити сирний соус?

21-09-2016, 11:55
1 017
Як зробити сирний соус?
Сьогодні ми представимо вашій увазі рецепт приготування в домашніх умовах сирного соусу. Його зазвичай подають до відварним макаронів і різноманітних овочевих страв, а також до чіпсів і м'яса.

Сирний соус для спагетті


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 10 г;

  • молоко – 180 мл;

  • сир – 155 г;

  • борошно – 20 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, масло розтопити на середньому вогні ковшичке. Потім всипаємо борошно і швиденько все перемішати до однорідності. Тонкою цівкою увіллємо молоко і прогреем суміш до загустіння, помішуючи ложкою. Потім кинемо тертий сир, доведемо до закипання і знімемо посуд з плити. Готовий вершково-сирний соус перельем в піалу і подамо до будь-якої страви.

    Сирно-часниковий соус


    Інгредієнти:

  • сир твердий – 105 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • біле вино – 10 мл


  • Приготування
    Сир шаткуємо на тертці, а часник чистимо і подрібнюємо в ступці. Тепер змішаємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додати оливкова олія та вино. Ретельно все перемішати і приберемо посуд в холодильник. Подаємо його в якості соусу до будь-яких страв або використовуємо для заправки овочевих салатів.

    Як зробити сметанно-сирний соус?


    Інгредієнти:

  • сир твердих сортів – 105 г;

  • сметана нежирна – 35 мл;

  • вершки – 55 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Поставимо на середній вогонь сотейник, наллємо в нього трохи вершків і покрошим тертий сир. Постійно помішуючи, прогреем масу протягом 5 хвилин, а потім додамо нежирну сметанку і ретельно все перемішати. Приправимо соус спеціями за смаком, знімемо з плити, остудимо і перед подачею охладим в холодильнику.

    Рецепт сирного соусу як в Макдональдсі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 45 г;

  • борошно пшеничне – 45 г;

  • молоко – 605 мл;

  • спеції;

  • сир – 125 г;

  • сік лимонний – 15 мл;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • лавровий листочок – за бажанням;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Приготування
    Охолоджене масло наріжемо шматочками і викладемо в ковшичек. Розтопити його на середньому вогні, а потім, помішуючи, всиплемо борошно. Далі виллємо холодне молоко і доводимо суміш до закипання, помішуючи ложкою. За бажанням приправимо соус спеціями, лавровим листом, гвоздикою і тертим мускатним горіхом. Через 5 хвилин акуратно виймемо бутончики гвоздики і листочок. Сир натремо на тертці, збризніть лимонним соком і кинемо в основну суміш. Ретельно все перемішати, убавим нагрівання до мінімального рівня і проваримо соус, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Далі перельем його в пиалку і подамо до картоплі фрі або будь-якого іншого блюда.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати фарширований перець в мультиварці?
    Як приготувати фарширований перець в мультиварці?
    Приготувати улюблену страву - фаршировані перці, можна без клопоту, якщо використовувати в процесі диво помічницю - мультиварку. Вам потрібно лише
    Соус зі сливи на зиму - рецепти
    Соус зі сливи на зиму - рецепти
    Абсолютно незвичайну заготовку можна без клопоту зробити із звичайних злив. Далі розповімо, як створити смачний, ароматний соус, який чудово
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Більшість соусів використовують для доповнення м'ясних страв. Але ця приправа покликана перетворити буденне частування в щось незвичайне. Спробуйте
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити
    Вершково-сирний соус
    Вершково-сирний соус
    Вершково-сирний соус являє собою одну з найпопулярніших заправок сучасності. Він підійде практично до будь-якої страви, тому сьогодні ми розповімо
    Сирний соус - рецепт
    Сирний соус - рецепт
    Хто з нас не любить сир, напевно такі будуть в меншості?! Тоді поговоримо сьогодні з вами про рецепти приготування сирного соусу, який не тільки