Сьогодні ми представимо вашій увазі рецепт приготування в домашніх умовах сирного соусу. Його зазвичай подають до відварним макаронів і різноманітних овочевих страв, а також до чіпсів і м'яса.
Сирний соус для спагетті
Інгредієнти: масло вершкове – 10 г; молоко – 180 мл; сир – 155 г; борошно – 20 г; спеції. Приготування Отже, масло розтопити на середньому вогні ковшичке. Потім всипаємо борошно і швиденько все перемішати до однорідності. Тонкою цівкою увіллємо молоко і прогреем суміш до загустіння, помішуючи ложкою. Потім кинемо тертий сир, доведемо до закипання і знімемо посуд з плити. Готовий вершково-сирний соус перельем в піалу і подамо до будь-якої страви.
Сирно-часниковий соус
Інгредієнти: сир твердий – 105 г; часник – 5 зубчиків; оливкова олія – 55 мл; біле вино – 10 мл Приготування Сир шаткуємо на тертці, а часник чистимо і подрібнюємо в ступці. Тепер змішаємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додати оливкова олія та вино. Ретельно все перемішати і приберемо посуд в холодильник. Подаємо його в якості соусу до будь-яких страв або використовуємо для заправки овочевих салатів.
Як зробити сметанно-сирний соус?
Інгредієнти: сир твердих сортів – 105 г; сметана нежирна – 35 мл; вершки – 55 мл; спеції. Приготування Поставимо на середній вогонь сотейник, наллємо в нього трохи вершків і покрошим тертий сир. Постійно помішуючи, прогреем масу протягом 5 хвилин, а потім додамо нежирну сметанку і ретельно все перемішати. Приправимо соус спеціями за смаком, знімемо з плити, остудимо і перед подачею охладим в холодильнику.
Рецепт сирного соусу як в Макдональдсі
Інгредієнти: масло вершкове – 45 г; борошно пшеничне – 45 г; молоко – 605 мл; спеції; сир – 125 г; сік лимонний – 15 мл; мускатний горіх – щіпка; лавровий листочок – за бажанням; гвоздика – 3 шт. Приготування Охолоджене масло наріжемо шматочками і викладемо в ковшичек. Розтопити його на середньому вогні, а потім, помішуючи, всиплемо борошно. Далі виллємо холодне молоко і доводимо суміш до закипання, помішуючи ложкою. За бажанням приправимо соус спеціями, лавровим листом, гвоздикою і тертим мускатним горіхом. Через 5 хвилин акуратно виймемо бутончики гвоздики і листочок. Сир натремо на тертці, збризніть лимонним соком і кинемо в основну суміш. Ретельно все перемішати, убавим нагрівання до мінімального рівня і проваримо соус, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Далі перельем його в пиалку і подамо до картоплі фрі або будь-якого іншого блюда.