Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з печериць

Соус з печериць

21-09-2016, 11:37
263
Соус з печериць
Печериці — улюблений багатьма продукт. Ці грибочки здатні поліпшити смак будь-якої страви, будь то картопля, суп або навіть макарони . Як зробити грибний соус з печериць, читайте нижче.

Рецепт вершково-грибного соусу з печериць


Інгредієнти:

  • печериці свіжі — 150 г;

  • цибуля — 90 г;

  • вершки 10% — 200 мл;

  • натуральне масло вершкове — 50 г;

  • мускатний горіх тертий — щіпка;

  • часник — 1 зубчик;

  • сир твердих сортів, тертий — 30 г;

  • сіль;

  • свіжовичавлений сік лимона — 20 мл;

  • перець.


  • Приготування
    На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тим часом дрібненько шаткуємо цибулю. Коли масло розтопиться, викладаємо в нього цибулька, солимо, перчимо і пасеруємо до прозорого стану. Вимиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками. Якщо хочеться отримати більш однорідний соус, то грибочки можна нарізати і дрібненько. Обсмажуємо печериці з цибулею до рум'яності. Потім вливаємо вершки, підсолюємо і перчимо за смаком. Також кладемо подрібнений часник і тертий мускатний горіх. Вміст сковороди перемішуємо, витримуємо на плиті хвилин 15 щоб вершково-грибний соус з печериць трохи загус. Потім додаємо тертий сир, швидко розмішуємо, вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь.

    Соус з печерицями і сметаною


    Інгредієнти:

  • печериці — 200 г;

  • цибуля — 90 г;

  • борошно — 20 г;

  • сметана 15% — 110 мл;

  • сіль — щіпка;

  • олія рафінована рослинна — 40 мл


  • Приготування
    Печериці ретельно миємо й обсушуємо. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Розігріваємо олію в сковороді. Кладемо в нього цибулю і обсмажуємо до прозорого стану. Гриби нарізаємо скибочками і додаємо в сковороду. Як тільки вони зарум'яняться, притрушиваем зверху борошном і ретельно розмішуємо. Додаємо сметану, підсолюємо, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини. Якщо отримана маса вийшла занадто густий, вливаємо трохи води. Потім гриби в сметані перекладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Отриманий соус з печериць відмінно підійде для макаронів, відварної картоплі і навіть гречки.

    Соус з беконом і печерицями


    Інгредієнти:

  • печериці — 400 г;

  • бекон — 100 г;

  • борошно — 1/2 ст. ложки;

  • вершки 15% — 100 мл;

  • сіль;

  • свіжовичавлений сік лимона — 20 мл;

  • перець.


  • Приготування
    Вимиті гриби нарізаємо пластинками. Дрібненько ріжемо бекон і поміщаємо його на сковороду. Обсмажуємо до витоплювання сала на сильному вогні. Після цього шкварки виймаємо, кладемо в цю ж сковороду гриби і смажимо хвилини 3. Частина грибочків відкладаємо, інші поміщаємо в блендер, вливаємо вершки, сік лимона, кладемо борошно і все це збиваємо. Отриману масу знову повертаємо на сковороду. При постійному помішуванні уварюють до загусання. Потім додаємо відстрочені грибочки, шкварки і подаємо з улюбленим гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний крем-суп з шампіньйонів
    Грибний крем-суп з шампіньйонів
    Будь грибний суп відрізняється неперевершеним ароматом і насиченим смаком. Пропонуємо кілька найбільш цікавих ідей приготування такого першого страви
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
    Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус
    Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам
    Як готувати печериці?
    Як готувати печериці?
    Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Вони чудово поєднуються з м'ясними, овочевими стравами, а також сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам
    Закуска з печериць
    Закуска з печериць
    Печериці - смачні і доступні гриби, з яких можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про дивовижних закуски з цих популярних
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене