Соус з печериць
Печериці — улюблений багатьма продукт. Ці грибочки здатні поліпшити смак будь-якої страви, будь то картопля, суп або навіть макарони . Як зробити грибний соус з печериць, читайте нижче.
Інгредієнти:
печериці свіжі — 150 г;
цибуля — 90 г;
вершки 10% — 200 мл;
натуральне масло вершкове — 50 г;
мускатний горіх тертий — щіпка;
часник — 1 зубчик;
сир твердих сортів, тертий — 30 г;
сіль;
свіжовичавлений сік лимона — 20 мл;
перець.
Приготування
На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тим часом дрібненько шаткуємо цибулю. Коли масло розтопиться, викладаємо в нього цибулька, солимо, перчимо і пасеруємо до прозорого стану. Вимиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками. Якщо хочеться отримати більш однорідний соус, то грибочки можна нарізати і дрібненько. Обсмажуємо печериці з цибулею до рум'яності. Потім вливаємо вершки, підсолюємо і перчимо за смаком. Також кладемо подрібнений часник і тертий мускатний горіх. Вміст сковороди перемішуємо, витримуємо на плиті хвилин 15 щоб вершково-грибний соус з печериць трохи загус. Потім додаємо тертий сир, швидко розмішуємо, вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь.
Інгредієнти:
печериці — 200 г;
цибуля — 90 г;
борошно — 20 г;
сметана 15% — 110 мл;
сіль — щіпка;
олія рафінована рослинна — 40 мл
Приготування
Печериці ретельно миємо й обсушуємо. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Розігріваємо олію в сковороді. Кладемо в нього цибулю і обсмажуємо до прозорого стану. Гриби нарізаємо скибочками і додаємо в сковороду. Як тільки вони зарум'яняться, притрушиваем зверху борошном і ретельно розмішуємо. Додаємо сметану, підсолюємо, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини. Якщо отримана маса вийшла занадто густий, вливаємо трохи води. Потім гриби в сметані перекладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Отриманий соус з печериць відмінно підійде для макаронів, відварної картоплі і навіть гречки.
Інгредієнти:
печериці — 400 г;
бекон — 100 г;
борошно — 1/2 ст. ложки;
вершки 15% — 100 мл;
сіль;
свіжовичавлений сік лимона — 20 мл;
перець.
Приготування
Вимиті гриби нарізаємо пластинками. Дрібненько ріжемо бекон і поміщаємо його на сковороду. Обсмажуємо до витоплювання сала на сильному вогні. Після цього шкварки виймаємо, кладемо в цю ж сковороду гриби і смажимо хвилини 3. Частина грибочків відкладаємо, інші поміщаємо в блендер, вливаємо вершки, сік лимона, кладемо борошно і все це збиваємо. Отриману масу знову повертаємо на сковороду. При постійному помішуванні уварюють до загусання. Потім додаємо відстрочені грибочки, шкварки і подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт вершково-грибного соусу з печериць
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тим часом дрібненько шаткуємо цибулю. Коли масло розтопиться, викладаємо в нього цибулька, солимо, перчимо і пасеруємо до прозорого стану. Вимиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками. Якщо хочеться отримати більш однорідний соус, то грибочки можна нарізати і дрібненько. Обсмажуємо печериці з цибулею до рум'яності. Потім вливаємо вершки, підсолюємо і перчимо за смаком. Також кладемо подрібнений часник і тертий мускатний горіх. Вміст сковороди перемішуємо, витримуємо на плиті хвилин 15 щоб вершково-грибний соус з печериць трохи загус. Потім додаємо тертий сир, швидко розмішуємо, вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь.
Соус з печерицями і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Печериці ретельно миємо й обсушуємо. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Розігріваємо олію в сковороді. Кладемо в нього цибулю і обсмажуємо до прозорого стану. Гриби нарізаємо скибочками і додаємо в сковороду. Як тільки вони зарум'яняться, притрушиваем зверху борошном і ретельно розмішуємо. Додаємо сметану, підсолюємо, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини. Якщо отримана маса вийшла занадто густий, вливаємо трохи води. Потім гриби в сметані перекладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Отриманий соус з печериць відмінно підійде для макаронів, відварної картоплі і навіть гречки.
Соус з беконом і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті гриби нарізаємо пластинками. Дрібненько ріжемо бекон і поміщаємо його на сковороду. Обсмажуємо до витоплювання сала на сильному вогні. Після цього шкварки виймаємо, кладемо в цю ж сковороду гриби і смажимо хвилини 3. Частина грибочків відкладаємо, інші поміщаємо в блендер, вливаємо вершки, сік лимона, кладемо борошно і все це збиваємо. Отриману масу знову повертаємо на сковороду. При постійному помішуванні уварюють до загусання. Потім додаємо відстрочені грибочки, шкварки і подаємо з улюбленим гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти

Грибний крем-суп з шампіньйонів
Будь грибний суп відрізняється неперевершеним ароматом і насиченим смаком. Пропонуємо кілька найбільш цікавих ідей приготування такого першого страви

Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та

Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам

Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Вони чудово поєднуються з м'ясними, овочевими стравами, а також сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам

Закуска з печериць
Печериці - смачні і доступні гриби, з яких можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про дивовижних закуски з цих популярних

Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене