Печериці — улюблений багатьма продукт. Ці грибочки здатні поліпшити смак будь-якої страви, будь то картопля, суп або навіть макарони . Як зробити грибний соус з печериць, читайте нижче.
Рецепт вершково-грибного соусу з печериць
Інгредієнти: печериці свіжі — 150 г; цибуля — 90 г; вершки 10% — 200 мл; натуральне масло вершкове — 50 г; мускатний горіх тертий — щіпка; часник — 1 зубчик; сир твердих сортів, тертий — 30 г; сіль; свіжовичавлений сік лимона — 20 мл; перець. Приготування На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тим часом дрібненько шаткуємо цибулю. Коли масло розтопиться, викладаємо в нього цибулька, солимо, перчимо і пасеруємо до прозорого стану. Вимиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками. Якщо хочеться отримати більш однорідний соус, то грибочки можна нарізати і дрібненько. Обсмажуємо печериці з цибулею до рум'яності. Потім вливаємо вершки, підсолюємо і перчимо за смаком. Також кладемо подрібнений часник і тертий мускатний горіх. Вміст сковороди перемішуємо, витримуємо на плиті хвилин 15 щоб вершково-грибний соус з печериць трохи загус. Потім додаємо тертий сир, швидко розмішуємо, вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь.
Соус з печерицями і сметаною
Інгредієнти: печериці — 200 г; цибуля — 90 г; борошно — 20 г; сметана 15% — 110 мл; сіль — щіпка; олія рафінована рослинна — 40 мл Приготування Печериці ретельно миємо й обсушуємо. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Розігріваємо олію в сковороді. Кладемо в нього цибулю і обсмажуємо до прозорого стану. Гриби нарізаємо скибочками і додаємо в сковороду. Як тільки вони зарум'яняться, притрушиваем зверху борошном і ретельно розмішуємо. Додаємо сметану, підсолюємо, перемішуємо і тушкуємо близько хвилини. Якщо отримана маса вийшла занадто густий, вливаємо трохи води. Потім гриби в сметані перекладаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Отриманий соус з печериць відмінно підійде для макаронів, відварної картоплі і навіть гречки.
Соус з беконом і печерицями
Інгредієнти: печериці — 400 г; бекон — 100 г; борошно — 1/2 ст. ложки; вершки 15% — 100 мл; сіль; свіжовичавлений сік лимона — 20 мл; перець. Приготування Вимиті гриби нарізаємо пластинками. Дрібненько ріжемо бекон і поміщаємо його на сковороду. Обсмажуємо до витоплювання сала на сильному вогні. Після цього шкварки виймаємо, кладемо в цю ж сковороду гриби і смажимо хвилини 3. Частина грибочків відкладаємо, інші поміщаємо в блендер, вливаємо вершки, сік лимона, кладемо борошно і все це збиваємо. Отриману масу знову повертаємо на сковороду. При постійному помішуванні уварюють до загусання. Потім додаємо відстрочені грибочки, шкварки і подаємо з улюбленим гарніром.