Заварне тісто для вареників з вишнею
Заварне тісто – оригінальний і цікавий вид тесту, який робиться з простих і доступних продуктів. Сьогодні ми розповімо вам рецепт заварного тіста для вареників з вишнею.
Рецепт заварного тіста для вареників
Інгредієнти:
борошно – 650-750 г;
окріп – 315 мл;
яйце – 1 шт.;
масло рослинне – 40 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати заварне тісто для вареників, борошно ретельно просіваємо. Потім робимо в ній поглиблення посередині і акуратно вливаємо олію. Слідом вводимо крутий окріп і обережно перемішуємо масу ложкою, щоб не обпектися. В іншій мисці збиваємо яйце і переливаємо суміш в борошняну масу. При необхідності додаємо борошно і вимішуємо його вручну до пластичного і ніжного стану. Далі прикриваємо його серветкою і залишаємо на 35 хвилин відпочивати. Після закінчення вказаного проміжку часу, відщипуємо від невеликий шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт і склянкою вирізаємо рівні круглі заготовки для вареників. Після цього готуємо вишневу начинку і переходимо до формування вареників.
Пісне заварне тісто для вареників
Інгредієнти:
окріп – 205 мл;
борошно – 415 г;
сіль – щіпка;
масло рослинне – 20 мл
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю гіркою, робимо зверху невелике поглиблення і акуратно вливаємо олію і крутий окріп. Швиденько розмішуємо масу ложкою, а як тільки тісто почне застигати, вимішуємо його руками, підсипаючи при необхідності борошно. Накриваємо тісто мокрим рушником і вже через 30 хвилин воно готове до приготування вареників.
Заварне тісто на молоці для вареників
Інгредієнти:
масло вершкове – 55 г;
молоко – 255 мл;
борошно – 505 г;
яйця – 3 шт.;
сіль дрібна.
Приготування
З'єднуємо в широкій мисці молоко, масло і додаємо дрібку дрібної солі. Доводимо вміст до закипання і знімаємо посуд з вогню. Потім додаємо трохи борошна і розбиваємо по одному яйця. Перемішуємо тісто до однорідної консистенції, а потім підсипаємо ще борошна і замішуємо еластичне тісто щільне. Перед роботою даємо йому настоятися під рушником близько півгодини.
Як замісити заварне тісто для вареників на сироватці?
Інгредієнти:
вода фільтрована – 55 мл;
борошно – 605 г;
сода – щіпка;
сіль – щіпка;
сироватка – 180 мл
Приготування
В гранований склянку наливаємо сироватку і додаємо води, щоб він став повним. Борошно просіваємо на стіл разом з сіллю і содою. Далі невеликими порціями вливаємо в суху суміш сироватку і перемішуємо швиденько ложкою. В кінці вимішуємо тісто чистими руками протягом 5 хвилин, і використовуємо його для приготування вареників з вишнею.
Заварне тісто для вареників на сметані
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 205 г;
сметана – 25 мл;
масло вершкове – 10 г;
окріп – 55 мл;
сіль.
Приготування
У мисці змішаємо сметану з борошном і додаємо за смаком сіль. Вершкове масло викладаємо в тарілку, заливаємо окропом і перемішуємо. Потім акуратно виливаємо отриману суміш до борошна і замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім вимішуємо чистими руками. Накриваємо його вологим рушником і залишаємо хвилин на 5.
Вареники з вишнею з заварного тіста
Інгредієнти:
заварне тісто;
вишня без кісточок – 755 г;
цукор – 205 р.
Приготування
Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього свіжу ягоду промиваємо, виймаємо кісточки і засипаємо цукром. Тісто розгортаємо в тоненький пласт, склянкою вирізаємо заготовки і на кожну викладаємо трохи вишневої начинки. Потім закріплюємо протилежні кінці, надаємо варенику форму півмісяця і викладаємо на обробну дошку. Точно також чинимо з усіма виробами, а потім відварюємо їх в киплячій воді.
Рецепт заварного тіста для вареників
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати заварне тісто для вареників, борошно ретельно просіваємо. Потім робимо в ній поглиблення посередині і акуратно вливаємо олію. Слідом вводимо крутий окріп і обережно перемішуємо масу ложкою, щоб не обпектися. В іншій мисці збиваємо яйце і переливаємо суміш в борошняну масу. При необхідності додаємо борошно і вимішуємо його вручну до пластичного і ніжного стану. Далі прикриваємо його серветкою і залишаємо на 35 хвилин відпочивати. Після закінчення вказаного проміжку часу, відщипуємо від невеликий шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт і склянкою вирізаємо рівні круглі заготовки для вареників. Після цього готуємо вишневу начинку і переходимо до формування вареників.
Пісне заварне тісто для вареників
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю гіркою, робимо зверху невелике поглиблення і акуратно вливаємо олію і крутий окріп. Швиденько розмішуємо масу ложкою, а як тільки тісто почне застигати, вимішуємо його руками, підсипаючи при необхідності борошно. Накриваємо тісто мокрим рушником і вже через 30 хвилин воно готове до приготування вареників.
Заварне тісто на молоці для вареників
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо в широкій мисці молоко, масло і додаємо дрібку дрібної солі. Доводимо вміст до закипання і знімаємо посуд з вогню. Потім додаємо трохи борошна і розбиваємо по одному яйця. Перемішуємо тісто до однорідної консистенції, а потім підсипаємо ще борошна і замішуємо еластичне тісто щільне. Перед роботою даємо йому настоятися під рушником близько півгодини.
Як замісити заварне тісто для вареників на сироватці?
Інгредієнти:
Приготування
В гранований склянку наливаємо сироватку і додаємо води, щоб він став повним. Борошно просіваємо на стіл разом з сіллю і содою. Далі невеликими порціями вливаємо в суху суміш сироватку і перемішуємо швиденько ложкою. В кінці вимішуємо тісто чистими руками протягом 5 хвилин, і використовуємо його для приготування вареників з вишнею.
Заварне тісто для вареників на сметані
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішаємо сметану з борошном і додаємо за смаком сіль. Вершкове масло викладаємо в тарілку, заливаємо окропом і перемішуємо. Потім акуратно виливаємо отриману суміш до борошна і замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім вимішуємо чистими руками. Накриваємо його вологим рушником і залишаємо хвилин на 5.
Вареники з вишнею з заварного тіста
Інгредієнти:
Приготування
Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього свіжу ягоду промиваємо, виймаємо кісточки і засипаємо цукром. Тісто розгортаємо в тоненький пласт, склянкою вирізаємо заготовки і на кожну викладаємо трохи вишневої начинки. Потім закріплюємо протилежні кінці, надаємо варенику форму півмісяця і викладаємо на обробну дошку. Точно також чинимо з усіма виробами, а потім відварюємо їх в киплячій воді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на воді на вареники з вишнею
Завдяки рецептами, які описані в статті, тісто на вареники можна готувати взагалі не заморочуючись в процесі. Вироби з вишнею в оболонці на основі
Вареники з вишнею на воді - рецепт
Важливо в приготуванні вареників з ягідним наповненням зробити правильну основу. Тобто тісто має бути м'яким, ніжним, але досить міцним, здатним
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Тісто на вареники з картоплею
Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
Як зробити тісто для вареників?
Приготувати смачні вареники - дуже відповідальне заняття. Підібрати наповнення для страви нескладно - все залежить лише від ваших побажань. А з
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне