Домашній сир з сиру і молока
Відмінною допомогою для початківців сироварів стануть наші рецепти домашнього сиру з сиру і молока.
Цей традиційний рецепт домашнього сиру твердих сортів користується неймовірною популярністю у багатьох господинь. Причиною тому є не тільки простота самого рецепту, але і можливість варіювати твердість готового продукту шляхом зміни часу його варіння.
Інгредієнти:
сир – 680 г;
молоко – 940 мл;
сода – 5 г;
сіль – 10 г;
вершкове масло – 35 г;
яйця – 2 шт.
Приготування
Зварити сир з сиру і молока куди простіше, якщо пускати в хід м'який домашній сир, який значно охочіше плавиться. Затока сир молоком, поставте посуд з сумішшю на середній вогонь і залиште проваритися, поки не відійде зайва сироватка. Сам же сир в цей час вже почне плавитися і збиратися великими грудками. Як тільки це відбудеться, відкиньте сир і підготуйте посуд для варіння сиру. Такий посуд має бути антипригарній і мати товсте дно і стінки.
У підготовлену каструльку киньте масло, покладіть сир і всі інші компоненти зі списку. Змішавши всі разом, уваривайте пластичну масу на середньому вогні, поки вона не стане однорідною. Готовий сир з сиру і молока викладіть в будь-яку підходящу форму і залиште до застигання.
Додавання додаткових молочних продуктів, на зразок сметани, допомагає збільшити жирність готового сиру і сприятливо позначається на його смаку і консистенції.
Цей сир виходить помітно м'якше попереднього і більше нагадує адигейський.
Інгредієнти:
молоко – 11 л;
сир – 430 г;
сметана – 210 г;
жменю зеленої цибулі;
яйця – 2 шт.;
соєвий соус – 25 мл;
щіпка меленого кмину.
Приготування
Перед тим, як зробити сир з сиру і молока, поставте молоко підігрітися, але не доводите до кипіння. Збивши сметану з яйцем і соєвим соусом, обережно додайте її до гарячого молока разом з сиром. Сметанна маса моментально згорнеться і після цього вам необхідно буде засікти приблизно 4-5 хвилин. По закінченні часу відкиньте масу і залиште, поки всі надлишки рідини не стечуть повністю.
Низькотемпературні режими дозволяють готувати величезну кількість молочних продуктів з допомогою мультиварки. Приклад тому – приголомшливий домашній сир, про який піде мова далі.
Інгредієнти:
молоко – 310 мл;
яйце – 1 шт.;
вершкове масло – 65 г;
сир – 280 м;
щіпка соди.
Приготування
Підігрійте молоко в режимі «Каша». Додавши сир, виставте «Підігрів» і залиште все проваритися ще на 15 хвилин. Отриману масу залиште на марлі, щоб та встигла стекти зайвої сироватки. Густий молочний згусток поверніть в мультиварочную чашу, додайте збите з содою і маслом яйце і встановіть режим «Мультиповар» (температура 80 градусів) на 10 хвилин. При цьому масу постійно перемішують. По досягненні однорідності сир перекладають у форми і залишають до застигання.
Інгредієнти:
сир – 380 г;
молоко – 65 мл;
яйця – 2 шт.;
вершкове масло – 110 г;
сода – 5 р.
Приготування
Збийте всі компоненти зі списку блендером. Перекладіть отриману масу у посуд з антипригарним покриттям і залиште на середньому вогні при постійному помішуванні до повного розплавлення, приблизно на 15 хвилин.
Домашній твердий сир з сиру і молока
Цей традиційний рецепт домашнього сиру твердих сортів користується неймовірною популярністю у багатьох господинь. Причиною тому є не тільки простота самого рецепту, але і можливість варіювати твердість готового продукту шляхом зміни часу його варіння.
Інгредієнти:
Приготування
Зварити сир з сиру і молока куди простіше, якщо пускати в хід м'який домашній сир, який значно охочіше плавиться. Затока сир молоком, поставте посуд з сумішшю на середній вогонь і залиште проваритися, поки не відійде зайва сироватка. Сам же сир в цей час вже почне плавитися і збиратися великими грудками. Як тільки це відбудеться, відкиньте сир і підготуйте посуд для варіння сиру. Такий посуд має бути антипригарній і мати товсте дно і стінки.
У підготовлену каструльку киньте масло, покладіть сир і всі інші компоненти зі списку. Змішавши всі разом, уваривайте пластичну масу на середньому вогні, поки вона не стане однорідною. Готовий сир з сиру і молока викладіть в будь-яку підходящу форму і залиште до застигання.
Рецепт домашнього сиру з молока і сиру
Додавання додаткових молочних продуктів, на зразок сметани, допомагає збільшити жирність готового сиру і сприятливо позначається на його смаку і консистенції.
Цей сир виходить помітно м'якше попереднього і більше нагадує адигейський.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити сир з сиру і молока, поставте молоко підігрітися, але не доводите до кипіння. Збивши сметану з яйцем і соєвим соусом, обережно додайте її до гарячого молока разом з сиром. Сметанна маса моментально згорнеться і після цього вам необхідно буде засікти приблизно 4-5 хвилин. По закінченні часу відкиньте масу і залиште, поки всі надлишки рідини не стечуть повністю.
Сир з молока і сиру в мультиварці
Низькотемпературні режими дозволяють готувати величезну кількість молочних продуктів з допомогою мультиварки. Приклад тому – приголомшливий домашній сир, про який піде мова далі.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте молоко в режимі «Каша». Додавши сир, виставте «Підігрів» і залиште все проваритися ще на 15 хвилин. Отриману масу залиште на марлі, щоб та встигла стекти зайвої сироватки. Густий молочний згусток поверніть в мультиварочную чашу, додайте збите з содою і маслом яйце і встановіть режим «Мультиповар» (температура 80 градусів) на 10 хвилин. При цьому масу постійно перемішують. По досягненні однорідності сир перекладають у форми і залишають до застигання.
Домашній плавлений сир з молока і сиру
Інгредієнти:
Приготування
Збийте всі компоненти зі списку блендером. Перекладіть отриману масу у посуд з антипригарним покриттям і залиште на середньому вогні при постійному помішуванні до повного розплавлення, приблизно на 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сир з козячого молока в домашніх умовах
Не обов'язково бути досвідченим домашнім сыроваром для того, щоб знати, наскільки специфічними є сири, приготовані з козячого молока. Далі розповімо,
Твердий сир в домашніх умовах
Зробити справжній твердий сир власноруч - цілком посильне завдання. Скористайтеся детальними рекомендаціями, зібраними в цьому матеріалі і точно не
Домашній сир з молока і сметани
Для початківців домашніх сироварів далі описані найпростіші рецепти виготовлення цього простого блюда. Розповімо, як вразити гостей по-справжньому
Як зробити сир в домашніх умовах?
Якщо вас бентежить натуральність покупних сирів, то навіть відсутність навичок сироваріння не зможе стати перешкодою на шляху до приготування
Домашній сир з молока і кефіру
Спробуйте приготувати самостійно домашній сир на основі молока, кефіру та інших цілком доступних компонентів. Далі запропонуємо кілька варіантів
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього