Відмінною допомогою для початківців сироварів стануть наші рецепти домашнього сиру з сиру і молока.
Домашній твердий сир з сиру і молока
Цей традиційний рецепт домашнього сиру твердих сортів користується неймовірною популярністю у багатьох господинь. Причиною тому є не тільки простота самого рецепту, але і можливість варіювати твердість готового продукту шляхом зміни часу його варіння.
Інгредієнти: сир – 680 г; молоко – 940 мл; сода – 5 г; сіль – 10 г; вершкове масло – 35 г; яйця – 2 шт. Приготування Зварити сир з сиру і молока куди простіше, якщо пускати в хід м'який домашній сир, який значно охочіше плавиться. Затока сир молоком, поставте посуд з сумішшю на середній вогонь і залиште проваритися, поки не відійде зайва сироватка. Сам же сир в цей час вже почне плавитися і збиратися великими грудками. Як тільки це відбудеться, відкиньте сир і підготуйте посуд для варіння сиру. Такий посуд має бути антипригарній і мати товсте дно і стінки.
У підготовлену каструльку киньте масло, покладіть сир і всі інші компоненти зі списку. Змішавши всі разом, уваривайте пластичну масу на середньому вогні, поки вона не стане однорідною. Готовий сир з сиру і молока викладіть в будь-яку підходящу форму і залиште до застигання.
Рецепт домашнього сиру з молока і сиру
Додавання додаткових молочних продуктів, на зразок сметани, допомагає збільшити жирність готового сиру і сприятливо позначається на його смаку і консистенції.
Цей сир виходить помітно м'якше попереднього і більше нагадує адигейський.
Інгредієнти: молоко – 11 л; сир – 430 г; сметана – 210 г; жменю зеленої цибулі; яйця – 2 шт.; соєвий соус – 25 мл; щіпка меленого кмину. Приготування Перед тим, як зробити сир з сиру і молока, поставте молоко підігрітися, але не доводите до кипіння. Збивши сметану з яйцем і соєвим соусом, обережно додайте її до гарячого молока разом з сиром. Сметанна маса моментально згорнеться і після цього вам необхідно буде засікти приблизно 4-5 хвилин. По закінченні часу відкиньте масу і залиште, поки всі надлишки рідини не стечуть повністю.
Сир з молока і сиру в мультиварці
Низькотемпературні режими дозволяють готувати величезну кількість молочних продуктів з допомогою мультиварки. Приклад тому – приголомшливий домашній сир, про який піде мова далі.
Інгредієнти: молоко – 310 мл; яйце – 1 шт.; вершкове масло – 65 г; сир – 280 м; щіпка соди. Приготування Підігрійте молоко в режимі «Каша». Додавши сир, виставте «Підігрів» і залиште все проваритися ще на 15 хвилин. Отриману масу залиште на марлі, щоб та встигла стекти зайвої сироватки. Густий молочний згусток поверніть в мультиварочную чашу, додайте збите з содою і маслом яйце і встановіть режим «Мультиповар» (температура 80 градусів) на 10 хвилин. При цьому масу постійно
перемішують. По досягненні однорідності сир перекладають у форми і залишають до застигання.
Домашній плавлений сир з молока і сиру
Інгредієнти: сир – 380 г; молоко – 65 мл; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 110 г; сода – 5 р. Приготування Збийте всі компоненти зі списку блендером. Перекладіть отриману масу у посуд з антипригарним покриттям і залиште на середньому вогні при постійному помішуванні до повного розплавлення, приблизно на 15 хвилин.