Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня шаверма

Домашня шаверма

9-08-2016, 20:23
642
Домашня шаверма
Справжня шаверма (або шаурма) має мало спільного з тим, що ми звикли спостерігати повсюдно на лотках з фаст-фудом або серед найбільш популярних рецептів в інтернеті. Про тонкощі цієї домашньої шаверми в рецептах далі.

Домашня шаверма в піті в домашніх умовах – рецепт


Шаверма, яку прийнято готувати на Сході, як правило, подається не в лаваші, а в куди більш поширеною в тих краях піті. Основним м'ясним інгредієнтом часто виступає курятина, яку перед обсмаженням неодмінно маринують в йогурті.
Інгредієнти:
Для курки:

  • курячі стегна – 890 м;

  • яблучний оцет – 55 мл;

  • йогурт – 75 мл;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • мелений кардамон – щіпка.


  • Для соусу:

  • тахін – 65 г;

  • йогурт – 65 мл;

  • лимонний сік – 35 мл;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • петрушка – 3 гілочки.


  • Для шаверми:

  • томати – 390 г;

  • червоний цибуля – 35 г;

  • головка салату латук;

  • піта – 8 шт.


  • Приготування
    Приготуйте маринад, змішавши яблучний оцет з йогуртом, маслом і кардамоном. Додайте щедру пучку солі і з'єднайте маринад з птахом. Залиште курятину маринуватися в холоді не менше ніж на 4 години. Після маринування стегна можна нарізати і обсмажити або запекти цілком, а потім розібрати.
    Рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах ні краплі не складніше того, що вважається традиційним в наших краях. Змішайте всі компоненти зі списку, поки не отримаєте гладку емульсію. Приправте за смаком.
    Наріжте салат і овочі викладіть їх у піту разом з курятиною і полийте готовим соусом.

    Домашня шаверма з куркою в лаваші


    Якщо можливості придбати піту немає, то прекрасною альтернативою може стати тонкий листовий лаваш, який без проблем можна знайти в будь-якому з магазинів.
    Інгредієнти:
    Для курки:

  • лимонний сік – 35 мл;

  • каррі – 1 ч. ложка;

  • оливкова масло – 10 мл;

  • щіпка меленого куміна;

  • часник – 3 зубки;

  • курятина – 470 р.


  • Для соусу:

  • сметана – 115 г;

  • цедра 1/2 лимона;

  • зубок часнику.


  • Для шаурми:

  • солодкий цибуля – 45 г;

  • огірок – 115 г;

  • томати – 135 г;

  • листи лаваша.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати шаверму в домашніх умовах, необхідно підготувати курятину. Птицю очищають від надлишків шкіри і жиру, а після нарізки маринують в суміші інгредієнтів зі списку «для курки». Якщо поспішаєте, то залиште м'ясо маринуватися при кімнатній температурі 20 хвилин, в іншому випадку ємність можна розмістити в холодильнику і залишити хоч на всю ніч.
    Замариновану птицю приготуйте в сковороді або над грилем.
    З'єднайте компоненти для соусу.
    Розділіть овочі на шматочки довільної форми, але невеликого розміру. Покладіть овочі в лаваш, поверх розмістіть курятину і залийте все соусом. Поверніть лаваш будь-яким зручним чином.

    Приготування шаверми в домашніх умовах


    Таку шаверму зручно подавати на вечірці в розібраному вигляді. Вона зручніше в поїданні і кожен з гостей зможе зібрати страву за лічені хвилини.
    Інгредієнти:
    Для курки:

  • філе – 12 кг;

  • мелений кумін, коріандр, кардамон – по 1 ч. ложці;

  • паприка – 2 ч. ложки;

  • сік лимона – 25 мл


  • Для соусу:

  • йогурт – 210 г;

  • часник – 1 зубок;

  • кумін – 1 ч. ложка.


  • Для салату:

  • капуста червонокачанна – 1 шт.;

  • морква – 145 г;

  • жменя зелені м'яти;
  • Домашня шаверма

  • лимонний сік – 25 мл;

  • лаваш або піта.


  • Приготування
    Замаринуйте нарізане куряче філе з прянощами і соком лимона. Обсмажте птицю до повної готовності.
    Змішайте компоненти соусу.
    Наріжте моркву і капусту, з'єднайте їх з зеленню м'яти і полийте лимонним соком. Викладіть салат на шматок піти або лавашу, полийте соусом, покладіть курку зверху і скрутіть.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шаверма - рецепт
    Шаверма - рецепт
    Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
    Шаверма в домашніх умовах
    Шаверма в домашніх умовах
    Шаверма давно зарекомендувала себе як прекрасний варіант швидкого перекусу. Проте все ж її краще робити вдома, на своїй кухні, щоб закуска вийшла
    Як зробити шаверму в лаваші будинку?
    Як зробити шаверму в лаваші будинку?
    Зручний спосіб швидко перекусити, не забруднивши півкухні – зробити дивовижно смачну шаверму. Така закуска точно сподобається тим, хто поспішає і
    Рецепт шавермы в лаваші
    Рецепт шавермы в лаваші
    Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
    Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
    Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
    Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо