Шаверма - рецепт
Для фанатів шаверми пропонуємо рецепти смачної закуски в домашніх умовах. Приготувавши ласощі у себе на кухні, ви будете абсолютно впевнені в його безпеці і поза всяких сумнівів отримаєте справжню насолоду від його дегустації.
Інгредієнти:
майонез – 245 г;
кефір – 190 мл;
сметана – 95 г;
зубці часнику – 3-4 шт.;
каррі – 10 г;
хмелі-сунелі – 5 г;
мелена солодка паприка – 5 г;
сіль велика – за смаком.
Приготування
У мисочці змішуємо майонез, кефір і сметану, вводимо в суміш очищені і продавлені через прес часникові зубці, додаємо карі, хмелі-сунелі і мелену солодку паприку і при необхідності підсолюємо масу. Прибираємо ємність з соусом на пару годин на полицю холодильника.
Інгредієнти:
вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.;
соус для шаверми – 240 г;
курячі ніжки – 380 г;
сметана 70 г;
помідори – 150 г;
огірки – 150 г;
капуста білокачанна – 180 г;
спеції для курки – 40 г;
перець мелений чорний, сіль – за смаком;
олія соняшникова без запаху – 55 мл
Приготування
Першим ділом приготуємо соус для домашньої шаверми за запропонованим вище рецептом, і поки він настоюється в холодильнику, замаринуем курятину. Для цього відокремлюємо м'якоть курячих ніжок від кісток, розрізаємо її на шматочки середнього розміру і вкладаємо їх у мисочку. Туди ж викладаємо сметану, щедро приправляємо м'ясо спеціями для курки, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах години на два-три.
Прогріваємо грунтовно в чавунній сковороді соняшникова без аромату масло, викладаємо в нього невеликими порціями по черзі курку і смажимо шматки на сильному вогні до насиченого рум'яного кольору з обох сторін. Тепер прямо в сковороді розрізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо курятину ще пару хвилин і перекладаємо на тарілку.
В якості овочевого наповнення традиційно використовують для шаверми дрібненько нашатковану капусту і нарізані на невеликі шматочки огірки і помідори. Підготуємо належним чином овочеву масу і можемо приступати до оформлення закуски. Розстилаємо лаваш на столі, промазуємо його по центру двома столовими ложками соусу, викладаємо гіркою капусту, помідори і огірочки і розподіляємо половину всього м'яса. Поливаємо композицію ще такою ж кількістю соусу, загортаємо виріб, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету, і викладаємо на суху сковороду. Підрум'янюємо і прогріваємо шаверму з двох сторін і насолоджуємося.
Із зазначеної кількості компонентів виходить дві великих апетитних шаверми.
Інгредієнти:
вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.;
соус для шаверми – 240 г;
курячі ніжки – 320 г;
майонез – 70 г;
помідори – 120 г;
огірки – 150 г;
капуста білокачанна – 130 г;
печериці – 140 г;
масло вершкове – 20 г;
твердий сир – 80 г;
спеції для курки – 40 г;
перець мелений чорний, сіль – за смаком;
олія соняшникова без запаху – 55 мл
Приготування
Принцип приготування королівської шаверми ідентичний описаному вище рецептом з невеликими змінами і доповненнями. Для приготування такої закуски робимо соус і готуємо м'ясо тим же методом, використовуючи для маринування курятини замість сметани майонез. Додатково обсмажуємо до випаровування вологи дрібно нарізані шампіньйони і натираємо на тертці твердий сир.
Оформляючи шаверму, викладаємо на промазанный соусом лаваш трохи сирної стружки, після чого маємо на неї овочеву подушку, половину грибів і м'яса. Поливаємо компоненти соусом, притрушиваем сиром і звертаємо лаваш рулетом. Прогріваємо виріб на сковороді до рум'яності і тут же пробуємо.
Соус для шаверми - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У мисочці змішуємо майонез, кефір і сметану, вводимо в суміш очищені і продавлені через прес часникові зубці, додаємо карі, хмелі-сунелі і мелену солодку паприку і при необхідності підсолюємо масу. Прибираємо ємність з соусом на пару годин на полицю холодильника.
Класичний рецепт домашньої шаверми з куркою в лаваші
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо соус для домашньої шаверми за запропонованим вище рецептом, і поки він настоюється в холодильнику, замаринуем курятину. Для цього відокремлюємо м'якоть курячих ніжок від кісток, розрізаємо її на шматочки середнього розміру і вкладаємо їх у мисочку. Туди ж викладаємо сметану, щедро приправляємо м'ясо спеціями для курки, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах години на два-три.
Прогріваємо грунтовно в чавунній сковороді соняшникова без аромату масло, викладаємо в нього невеликими порціями по черзі курку і смажимо шматки на сильному вогні до насиченого рум'яного кольору з обох сторін. Тепер прямо в сковороді розрізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо курятину ще пару хвилин і перекладаємо на тарілку.
В якості овочевого наповнення традиційно використовують для шаверми дрібненько нашатковану капусту і нарізані на невеликі шматочки огірки і помідори. Підготуємо належним чином овочеву масу і можемо приступати до оформлення закуски. Розстилаємо лаваш на столі, промазуємо його по центру двома столовими ложками соусу, викладаємо гіркою капусту, помідори і огірочки і розподіляємо половину всього м'яса. Поливаємо композицію ще такою ж кількістю соусу, загортаємо виріб, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету, і викладаємо на суху сковороду. Підрум'янюємо і прогріваємо шаверму з двох сторін і насолоджуємося.
Із зазначеної кількості компонентів виходить дві великих апетитних шаверми.
Справжня королівська шаверма в домашніх умовах з куркою, грибами і сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Принцип приготування королівської шаверми ідентичний описаному вище рецептом з невеликими змінами і доповненнями. Для приготування такої закуски робимо соус і готуємо м'ясо тим же методом, використовуючи для маринування курятини замість сметани майонез. Додатково обсмажуємо до випаровування вологи дрібно нарізані шампіньйони і натираємо на тертці твердий сир.
Оформляючи шаверму, викладаємо на промазанный соусом лаваш трохи сирної стружки, після чого маємо на неї овочеву подушку, половину грибів і м'яса. Поливаємо компоненти соусом, притрушиваем сиром і звертаємо лаваш рулетом. Прогріваємо виріб на сковороді до рум'яності і тут же пробуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня шаверма
Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
Шаверма в домашніх умовах
Шаверма давно зарекомендувала себе як прекрасний варіант швидкого перекусу. Проте все ж її краще робити вдома, на своїй кухні, щоб закуска вийшла
Як зробити шаверму в лаваші будинку?
Зручний спосіб швидко перекусити, не забруднивши півкухні – зробити дивовижно смачну шаверму. Така закуска точно сподобається тим, хто поспішає і
Рецепт шавермы в лаваші
Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
Шаурма в домашніх умовах
Побалуйте себе і домашніх прекрасним перекусом, за яким не потрібно йти в найближчу крамницю фаст-фуду. Далі представлені рецепти створення чудовою,
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо