Для фанатів шаверми пропонуємо рецепти смачної закуски в домашніх умовах. Приготувавши ласощі у себе на кухні, ви будете абсолютно впевнені в його безпеці і поза всяких сумнівів отримаєте справжню насолоду від його дегустації.
Соус для шаверми - рецепт
Інгредієнти: майонез – 245 г; кефір – 190 мл; сметана – 95 г; зубці часнику – 3-4 шт.; каррі – 10 г; хмелі-сунелі – 5 г; мелена солодка паприка – 5 г; сіль велика – за смаком. Приготування У мисочці змішуємо майонез, кефір і сметану, вводимо в суміш очищені і продавлені через прес часникові зубці, додаємо карі, хмелі-сунелі і мелену солодку паприку і при необхідності підсолюємо масу. Прибираємо ємність з соусом на пару годин на полицю холодильника.
Класичний рецепт домашньої шаверми з куркою в лаваші
Інгредієнти: вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.; соус для шаверми – 240 г; курячі ніжки – 380 г; сметана 70 г; помідори – 150 г; огірки – 150 г; капуста білокачанна – 180 г; спеції для курки – 40 г; перець мелений чорний, сіль – за смаком; олія соняшникова без запаху – 55 мл Приготування Першим ділом приготуємо соус для домашньої шаверми за запропонованим вище рецептом, і поки він настоюється в холодильнику, замаринуем курятину. Для цього відокремлюємо м'якоть курячих ніжок від кісток, розрізаємо її на шматочки середнього розміру і вкладаємо їх у мисочку. Туди ж викладаємо сметану, щедро приправляємо м'ясо спеціями для курки, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах години на два-три.
Прогріваємо грунтовно в чавунній сковороді соняшникова без аромату масло, викладаємо в нього невеликими порціями по черзі курку і смажимо шматки на сильному вогні до насиченого рум'яного кольору з обох сторін. Тепер прямо в сковороді розрізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо курятину ще пару хвилин і перекладаємо на тарілку.
В якості овочевого наповнення традиційно використовують для шаверми дрібненько нашатковану капусту і нарізані на невеликі шматочки огірки і помідори. Підготуємо належним чином овочеву масу і можемо приступати до оформлення закуски. Розстилаємо лаваш на столі, промазуємо його по центру двома столовими ложками соусу, викладаємо гіркою капусту, помідори і огірочки і розподіляємо половину всього м'яса. Поливаємо композицію ще такою ж кількістю соусу, загортаємо виріб, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету, і викладаємо на суху сковороду. Підрум'янюємо і прогріваємо шаверму з двох сторін і насолоджуємося.
Із зазначеної кількості компонентів виходить дві великих апетитних шаверми.
Справжня королівська шаверма в домашніх умовах з куркою, грибами і сиром - рецепт
Інгредієнти: вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.; соус для шаверми – 240 г; курячі ніжки – 320 г; майонез – 70 г; помідори – 120 г; огірки – 150 г; капуста білокачанна – 130 г; печериці – 140 г; масло вершкове – 20 г; твердий сир – 80 г; спеції для курки – 40 г; перець мелений чорний, сіль – за смаком; олія соняшникова без запаху – 55 мл Приготування Принцип приготування королівської шаверми ідентичний описаному
вище рецептом з невеликими змінами і доповненнями. Для приготування такої закуски робимо соус і готуємо м'ясо тим же методом, використовуючи для маринування курятини замість сметани майонез. Додатково обсмажуємо до випаровування вологи дрібно нарізані шампіньйони і натираємо на тертці твердий сир.
Оформляючи шаверму, викладаємо на промазанный соусом лаваш трохи сирної стружки, після чого маємо на неї овочеву подушку, половину грибів і м'яса. Поливаємо компоненти соусом, притрушиваем сиром і звертаємо лаваш рулетом. Прогріваємо виріб на сковороді до рум'яності і тут же пробуємо.