Вернуться назад Распечатать

Шаверма - рецепт

Шаверма - рецепт
Для фанатів шаверми пропонуємо рецепти смачної закуски в домашніх умовах. Приготувавши ласощі у себе на кухні, ви будете абсолютно впевнені в його безпеці і поза всяких сумнівів отримаєте справжню насолоду від його дегустації.

Соус для шаверми - рецепт


Інгредієнти:

  • майонез – 245 г;

  • кефір – 190 мл;

  • сметана – 95 г;

  • зубці часнику – 3-4 шт.;

  • каррі – 10 г;

  • хмелі-сунелі – 5 г;

  • мелена солодка паприка – 5 г;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    У мисочці змішуємо майонез, кефір і сметану, вводимо в суміш очищені і продавлені через прес часникові зубці, додаємо карі, хмелі-сунелі і мелену солодку паприку і при необхідності підсолюємо масу. Прибираємо ємність з соусом на пару годин на полицю холодильника.

    Класичний рецепт домашньої шаверми з куркою в лаваші


    Інгредієнти:

  • вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.;

  • соус для шаверми – 240 г;

  • курячі ніжки – 380 г;

  • сметана 70 г;

  • помідори – 150 г;

  • огірки – 150 г;

  • капуста білокачанна – 180 г;

  • спеції для курки – 40 г;

  • перець мелений чорний, сіль – за смаком;

  • олія соняшникова без запаху – 55 мл


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо соус для домашньої шаверми за запропонованим вище рецептом, і поки він настоюється в холодильнику, замаринуем курятину. Для цього відокремлюємо м'якоть курячих ніжок від кісток, розрізаємо її на шматочки середнього розміру і вкладаємо їх у мисочку. Туди ж викладаємо сметану, щедро приправляємо м'ясо спеціями для курки, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах години на два-три.
    Прогріваємо грунтовно в чавунній сковороді соняшникова без аромату масло, викладаємо в нього невеликими порціями по черзі курку і смажимо шматки на сильному вогні до насиченого рум'яного кольору з обох сторін. Тепер прямо в сковороді розрізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо курятину ще пару хвилин і перекладаємо на тарілку.
    В якості овочевого наповнення традиційно використовують для шаверми дрібненько нашатковану капусту і нарізані на невеликі шматочки огірки і помідори. Підготуємо належним чином овочеву масу і можемо приступати до оформлення закуски. Розстилаємо лаваш на столі, промазуємо його по центру двома столовими ложками соусу, викладаємо гіркою капусту, помідори і огірочки і розподіляємо половину всього м'яса. Поливаємо композицію ще такою ж кількістю соусу, загортаємо виріб, підвернувши лаваш знизу, а потім збоку і звернувши після цього його у вигляді рулету, і викладаємо на суху сковороду. Підрум'янюємо і прогріваємо шаверму з двох сторін і насолоджуємося.
    Із зазначеної кількості компонентів виходить дві великих апетитних шаверми.

    Справжня королівська шаверма в домашніх умовах з куркою, грибами і сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • вірменський тонкий невеликий лаваш – 2 шт.;

  • соус для шаверми – 240 г;

  • курячі ніжки – 320 г;

  • майонез – 70 г;

  • помідори – 120 г;

  • огірки – 150 г;

  • капуста білокачанна – 130 г;

  • печериці – 140 г;

  • масло вершкове – 20 г;

  • твердий сир – 80 г;

  • спеції для курки – 40 г;

  • перець мелений чорний, сіль – за смаком;

  • олія соняшникова без запаху – 55 мл


  • Приготування
    Принцип приготування королівської шаверми ідентичний описаному
    Шаверма - рецепт
    вище рецептом з невеликими змінами і доповненнями. Для приготування такої закуски робимо соус і готуємо м'ясо тим же методом, використовуючи для маринування курятини замість сметани майонез. Додатково обсмажуємо до випаровування вологи дрібно нарізані шампіньйони і натираємо на тертці твердий сир.
    Оформляючи шаверму, викладаємо на промазанный соусом лаваш трохи сирної стружки, після чого маємо на неї овочеву подушку, половину грибів і м'яса. Поливаємо компоненти соусом, притрушиваем сиром і звертаємо лаваш рулетом. Прогріваємо виріб на сковороді до рум'яності і тут же пробуємо.