Смачна піца
Без піци не обходиться в даний час жодна сімейне меню. Хтось замовляє її в піцеріях, а хтось готує улюблене блюдо самостійно у себе вдома. Пропонуємо швидко і смачно зробити піцу самостійно і вам, а рецепти, викладені нижче, допоможуть впоратися із завданням.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная борошно – 360-390 г;
олія без запаху оливкова – 110 мл;
свіжі дріжджі – 20 г;
вода – 50 мл;
цукор – 30 г;
сіль – щіпка;
Для начинки:
листочки свіжого базиліка – 5-7 шт.;
моцарелла – 320 г;
свіжі помідори – 340 г;
часникові зубці – 1-2 шт.;
олія оливкова – 35 мл;
перець і сіль – по щіпці;
сухі італійські трави ароматні (мікс) – 1 щіпка.
Приготування
Від того наскільки вдалим ви зробите тісто для піци, залежить кінцевий результат і загальне враження від улюбленої закуски. Щоб все вийшло як треба, обов'язково просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю.
В окремій мисці розчиняємо в тепленькій водичці цукор і дріжджі, вводимо отриману суміш разом з оливковою олією в борошно і виробляємо заміс. Тісто повинне вийти спершу в'язким і зовсім трохи липким. Викладаємо його тепер на припыленный борошном стіл і добиваємося еластичною, м'якою і пружною його текстури. Покласти тісто в миску і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять-сорок, щоб підійшло.
Після підходу розкачуємо тісто до товщини приблизно п'ять міліметрів, і маємо пласт на деко. Відправляємо заготовку на десять хвилин в прогріту до 215 градусів духовку. По закінченні часу, розподіляємо на поверхні трохи пропеченного тесту очищені від шкірки і нарізані кружечками помідори, розкладаємо тонкі скибочки моцарели, приправляємо поверхню піци сухими італійськими травами і поливаємо оливковою олією, попередньо змішавши його з очищеними і пропущеними через прес часниковими зубчиками, сіллю і перцем.
Знову ставимо форму в духовку, даємо їй запектися протягом десяти хвилин, після чого прикрашаємо листочками базиліку і подаємо до столу, розрізавши на порції.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная борошно – 260-280 г;
олія без запаху оливкова або соняшникова – 40 мл;
дріжджі сухі – 10 г;
вода фільтрована – 185 мл;
сіль – щіпка;
Для начинки:
шинка – 215 г;
солодкий болгарський перець – 80 г;
помідори свіжі – 215 г;
моцарелла – 140 г;
базилік свіжий (листочки) – 7-9 шт.;
часникові зубці – 3-4 шт.;
соус томатний чи кетчуп – 80 г;
пармезан тертий – 2 ст. ложки;
олія оливкова – 40 мл;
сіль і спеції – по щіпці.
Приготування
В даному випадку ми приготуємо тісто з сухими дріжджами. Для цього згідно інструкції, змішуємо їх з просіяним борошном або теплою водою, після чого додаємо сіль, олія оливкова або соняшникова без аромату і вимішуємо все ретельно протягом десяти хвилин. Тепер поміщаємо ком в миску і розташовуємо в теплі до збільшення його обсягу як мінімум удвічі. Залежно від температурних умов для цього може знадобитися від одного до двох годин.
За цей час готуємо всі компоненти начинки. Шаткуємо кубиками або брусочками шинку нарізаємо аналогічним чином моцарелу і очищений болгарський перець. Часникові зубчики очищаємо і дуже дрібненько подрібнюємо за допомогою гострого ножа. Свіжі томати ошпарюємо окропом, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками.
Тісто тонко розкачуємо і викладаємо на деко. Промазуємо його по всьому периметру кетчупом або соусом томатним і розкладаємо половину скибочок моцарелли. Слідом розподіляємо гуртки томатів, скибочки шинки і перцю, викладаємо залишилися кубики моцарели і присмачую компоненти оливковою олією, сіллю і спеціями. Притрушиваем виріб зверху натертим пармезаном і відправляємо запікатися при температурі 215 градусів вже добре прогріту духовку хвилин на п'ятнадцять-двадцять.
Як приготувати смачну піцу в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Від того наскільки вдалим ви зробите тісто для піци, залежить кінцевий результат і загальне враження від улюбленої закуски. Щоб все вийшло як треба, обов'язково просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю.
В окремій мисці розчиняємо в тепленькій водичці цукор і дріжджі, вводимо отриману суміш разом з оливковою олією в борошно і виробляємо заміс. Тісто повинне вийти спершу в'язким і зовсім трохи липким. Викладаємо його тепер на припыленный борошном стіл і добиваємося еластичною, м'якою і пружною його текстури. Покласти тісто в миску і розташовуємо в теплі хвилин на тридцять-сорок, щоб підійшло.
Після підходу розкачуємо тісто до товщини приблизно п'ять міліметрів, і маємо пласт на деко. Відправляємо заготовку на десять хвилин в прогріту до 215 градусів духовку. По закінченні часу, розподіляємо на поверхні трохи пропеченного тесту очищені від шкірки і нарізані кружечками помідори, розкладаємо тонкі скибочки моцарели, приправляємо поверхню піци сухими італійськими травами і поливаємо оливковою олією, попередньо змішавши його з очищеними і пропущеними через прес часниковими зубчиками, сіллю і перцем.
Знову ставимо форму в духовку, даємо їй запектися протягом десяти хвилин, після чого прикрашаємо листочками базиліку і подаємо до столу, розрізавши на порції.
Сама смачна і проста домашня піца в духовці - рецепт з шинкою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
В даному випадку ми приготуємо тісто з сухими дріжджами. Для цього згідно інструкції, змішуємо їх з просіяним борошном або теплою водою, після чого додаємо сіль, олія оливкова або соняшникова без аромату і вимішуємо все ретельно протягом десяти хвилин. Тепер поміщаємо ком в миску і розташовуємо в теплі до збільшення його обсягу як мінімум удвічі. Залежно від температурних умов для цього може знадобитися від одного до двох годин.
За цей час готуємо всі компоненти начинки. Шаткуємо кубиками або брусочками шинку нарізаємо аналогічним чином моцарелу і очищений болгарський перець. Часникові зубчики очищаємо і дуже дрібненько подрібнюємо за допомогою гострого ножа. Свіжі томати ошпарюємо окропом, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками.
Тісто тонко розкачуємо і викладаємо на деко. Промазуємо його по всьому периметру кетчупом або соусом томатним і розкладаємо половину скибочок моцарелли. Слідом розподіляємо гуртки томатів, скибочки шинки і перцю, викладаємо залишилися кубики моцарели і присмачую компоненти оливковою олією, сіллю і спеціями. Притрушиваем виріб зверху натертим пармезаном і відправляємо запікатися при температурі 215 градусів вже добре прогріту духовку хвилин на п'ятнадцять-двадцять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца на сковороді
Навіть не маючи у розпорядженні духовки можна творити шалено смачні страви. Наприклад, піцу в сковороді можна не тільки по-старому розігрівати, але і
М'ясна піца
Домашню піцу багато люблять саме за те, що її можна приготувати з складових, що є в холодильнику. Задумавши порадувати рідних таким блюдом,
Овочева піца
Іноді буває, що хочеться приготувати смачну піцу, але без м'ясних продуктів. Із звичайних овочів може вийти надзвичайно смачна і красива піца. Про
Піца з салямі
Піца з салямі - смачне ласощі, яке люблять абсолютно всі. Саме тому ми пропонуємо вам приготувати її в домашніх умовах - і дешевше, ніж заязикати, і
Піца з морепродуктами
Хоч піца - це італійське блюдо, але в нашій країні вона вже давно полюбилася багатьом. Її можна готувати з найрізноманітнішими начинками: з ковбасою,
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.