Лаваш з сиром на сковороді
Якщо ви любите білий хліб, але вам доводиться сидіти на дієті за станом здоров'я або щоб схуднути, спробуйте лаваш з сиром на сковороді. Це страва родом з Кавказу не тільки замінить вам хлібобулочні вироби, але і виявиться повноцінної закускою, приготувати яку вам вдасться без особливих витрат часу і зусиль. Крім того, цей прісний білий хліб здатний відмінно регулювати вуглеводний баланс в організмі.
На сніданок не обов'язково робити традиційний омлет. Його прекрасним замінником, який сміливо можна давати навіть дітям, стане вірменський лаваш з сиром і начинкою з яйця, приготований на сковороді. Це блюдо відрізняє дивно ніжний і делікатний смак.
Інгредієнти:
лаваш тонкий – 3 аркуша;
яйце – 3 шт.;
крабові палички – 95 г;
сир – 75 г;
вершкове масло.
Приготування
Наріжте лаваш шматочками такого розміру, щоб вони вміщалися на сковороду. У глибоку миску налийте трохи води і трохи підсолити її. Розтопити шматочок масла на сковорідці на середньому вогні. Занурте лаваш в підсолену воду, дайте їй стекти і викладіть цей прісний хліб на сковорідку з олією. Коли нижня частина лаваша злегка підрум'яниться, розбийте на нього яйце і розподіліть його ложкою по поверхні аркуша.
Після того, як білок побіліє, посипте блюдо тертим сиром і дрібно порізаними крабовими паличками і підсмажуйте 5-10 хвилин. Акуратно переверніть лаваш сиром вниз і залиште на вогні хвилин п'ять – тоді страва буде особливо пишним. Коли сир повністю не розплавиться, а яйце буде готове, зніміть закуску з вогню і скрутіть рулетиком або конвертом. Дуже добре у такому лаваші на сковороді вийде сир сулугуні.
Є один лаваш корисно, але не дуже калорійно. Якщо ви віддаєте перевагу ситну поживну їжу, таку страву доведеться до двору і в якості смачного сніданку, і як корисний перекус на протязі дня. Однак пам'ятайте, що ковбасу слід брати якісну.
Інгредієнти:
лаваш – 2 шт.;
петрушка – 1 пучок;
варена ковбаса вищого ґатунку – 200 г;
твердий сир – 175 г;
оливкова олія – 35 мл;
спеції.
Приготування
Кожен лист лавашу наріжте 3-4 смужками уздовж. Вони повинні бути досить довгими. Натріть твердий сир з допомогою великої терки, а ковбасу порізати дрібними кубиками. Зелень (петрушку) також дрібно подрібніть. На смужці лаваша, відступивши від краю 1 см, розкладіть тонким шаром ковбасу, тертий сир і петрушку. Присипте всі будь-якими спеціями, які вам до смаку. Зробіть із смужки лаваша рулетик, загорнувши його край на дно. Даний рецепт лаваша з сиром на сковороді дуже простий, так що все, що вам тепер залишиться, - це обсмажити рулетики з обох сторін на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом. Не забудьте закрити сковороду кришкою. На приготування піде не більше 5-10 хвилин.
Завжди можна поєднати смачне з корисним, і така закуска доводить це. Таке блюдо не тільки додасть вам енергії на весь день, але і допоможе наситити організм корисними речовинами завдяки наявності зелені – петрушки, кропу, фенхеля і т. д.
Інгредієнти:
вірменський лаваш – 3 шт.;
зелень – 45 г;
вершкове масло;
часник – 2 зубці;
рослинна олія – 25 р.;
сир сулугуні – 90 г;
сіль, спеції;
чорний мелений перець.
Приготування
Вимийте і дрібно нарубаєте зелень. Почистіть часник, видаліть середину і пропустіть через прес. Охолоджене масло і сир натираємо на тертці. Якщо ж масло м'яке, його можна просто змішати з тертим сиром. Підсолити суміш і додайте спеції (паприку, каррі, коріандр, зіру і ін). Вони додадуть лавашу з сиром, смаженого на сковороді, особливий неповторний смак.
Викладіть начинку на лист лаваша, попередньо нарізаний квадратиками. Згорніть їх конвертиками або трикутниками і змастіть зверху рослинним маслом. Обсмажте вірменський лаваш на сковорідці з обох сторін протягом 5-10 хвилин, періодично перевертаючи його.
Лаваш з сиром і яйцем на сковороді
На сніданок не обов'язково робити традиційний омлет. Його прекрасним замінником, який сміливо можна давати навіть дітям, стане вірменський лаваш з сиром і начинкою з яйця, приготований на сковороді. Це блюдо відрізняє дивно ніжний і делікатний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте лаваш шматочками такого розміру, щоб вони вміщалися на сковороду. У глибоку миску налийте трохи води і трохи підсолити її. Розтопити шматочок масла на сковорідці на середньому вогні. Занурте лаваш в підсолену воду, дайте їй стекти і викладіть цей прісний хліб на сковорідку з олією. Коли нижня частина лаваша злегка підрум'яниться, розбийте на нього яйце і розподіліть його ложкою по поверхні аркуша.
Після того, як білок побіліє, посипте блюдо тертим сиром і дрібно порізаними крабовими паличками і підсмажуйте 5-10 хвилин. Акуратно переверніть лаваш сиром вниз і залиште на вогні хвилин п'ять – тоді страва буде особливо пишним. Коли сир повністю не розплавиться, а яйце буде готове, зніміть закуску з вогню і скрутіть рулетиком або конвертом. Дуже добре у такому лаваші на сковороді вийде сир сулугуні.
Лаваш з ковбасою і сиром на сковороді
Є один лаваш корисно, але не дуже калорійно. Якщо ви віддаєте перевагу ситну поживну їжу, таку страву доведеться до двору і в якості смачного сніданку, і як корисний перекус на протязі дня. Однак пам'ятайте, що ковбасу слід брати якісну.
Інгредієнти:
Приготування
Кожен лист лавашу наріжте 3-4 смужками уздовж. Вони повинні бути досить довгими. Натріть твердий сир з допомогою великої терки, а ковбасу порізати дрібними кубиками. Зелень (петрушку) також дрібно подрібніть. На смужці лаваша, відступивши від краю 1 см, розкладіть тонким шаром ковбасу, тертий сир і петрушку. Присипте всі будь-якими спеціями, які вам до смаку. Зробіть із смужки лаваша рулетик, загорнувши його край на дно. Даний рецепт лаваша з сиром на сковороді дуже простий, так що все, що вам тепер залишиться, - це обсмажити рулетики з обох сторін на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом. Не забудьте закрити сковороду кришкою. На приготування піде не більше 5-10 хвилин.
Лаваш з сиром і зеленню на сковороді
Завжди можна поєднати смачне з корисним, і така закуска доводить це. Таке блюдо не тільки додасть вам енергії на весь день, але і допоможе наситити організм корисними речовинами завдяки наявності зелені – петрушки, кропу, фенхеля і т. д.
Інгредієнти:
Приготування
Вимийте і дрібно нарубаєте зелень. Почистіть часник, видаліть середину і пропустіть через прес. Охолоджене масло і сир натираємо на тертці. Якщо ж масло м'яке, його можна просто змішати з тертим сиром. Підсолити суміш і додайте спеції (паприку, каррі, коріандр, зіру і ін). Вони додадуть лавашу з сиром, смаженого на сковороді, особливий неповторний смак.
Викладіть начинку на лист лаваша, попередньо нарізаний квадратиками. Згорніть їх конвертиками або трикутниками і змастіть зверху рослинним маслом. Обсмажте вірменський лаваш на сковорідці з обох сторін протягом 5-10 хвилин, періодично перевертаючи його.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вірменський лаваш з начинкою - рецепти
Рулетики з тонкого лаваша давно підкорили багатьох господинь своєю універсальністю. І це абсолютно виправдано, адже їм можна швиденько і досить ситно
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося