Якщо ви любите білий хліб, але вам доводиться сидіти на дієті за станом здоров'я або щоб схуднути, спробуйте лаваш з сиром на сковороді. Це страва родом з Кавказу не тільки замінить вам хлібобулочні вироби, але і виявиться повноцінної закускою, приготувати яку вам вдасться без особливих витрат часу і зусиль. Крім того, цей прісний білий хліб здатний відмінно регулювати вуглеводний баланс в організмі.
Лаваш з сиром і яйцем на сковороді
На сніданок не обов'язково робити традиційний омлет. Його прекрасним замінником, який сміливо можна давати навіть дітям, стане вірменський лаваш з сиром і начинкою з яйця, приготований на сковороді. Це блюдо відрізняє дивно ніжний і делікатний смак.
Інгредієнти: лаваш тонкий – 3 аркуша; яйце – 3 шт.; крабові палички – 95 г; сир – 75 г; вершкове масло. Приготування Наріжте лаваш шматочками такого розміру, щоб вони вміщалися на сковороду. У глибоку миску налийте трохи води і трохи підсолити її. Розтопити шматочок масла на сковорідці на середньому вогні. Занурте лаваш в підсолену воду, дайте їй стекти і викладіть цей прісний хліб на сковорідку з олією. Коли нижня частина лаваша злегка підрум'яниться, розбийте на нього яйце і розподіліть його ложкою по поверхні аркуша.
Після того, як білок побіліє, посипте блюдо тертим сиром і дрібно порізаними крабовими паличками і підсмажуйте 5-10 хвилин. Акуратно переверніть лаваш сиром вниз і залиште на вогні хвилин п'ять – тоді страва буде особливо пишним. Коли сир повністю не розплавиться, а яйце буде готове, зніміть закуску з вогню і скрутіть рулетиком або конвертом. Дуже добре у такому лаваші на сковороді вийде сир сулугуні.
Лаваш з ковбасою і сиром на сковороді
Є один лаваш корисно, але не дуже калорійно. Якщо ви віддаєте перевагу ситну поживну їжу, таку страву доведеться до двору і в якості смачного сніданку, і як корисний перекус на протязі дня. Однак пам'ятайте, що ковбасу слід брати якісну.
Інгредієнти: лаваш – 2 шт.; петрушка – 1 пучок; варена ковбаса вищого ґатунку – 200 г; твердий сир – 175 г; оливкова олія – 35 мл; спеції. Приготування Кожен лист лавашу наріжте 3-4 смужками уздовж. Вони повинні бути досить довгими. Натріть твердий сир з допомогою великої терки, а ковбасу порізати дрібними кубиками. Зелень (петрушку) також дрібно подрібніть. На смужці лаваша, відступивши від краю 1 см, розкладіть тонким шаром ковбасу, тертий сир і петрушку. Присипте всі будь-якими спеціями, які вам до смаку. Зробіть із смужки лаваша рулетик, загорнувши його край на дно. Даний рецепт лаваша з сиром на сковороді дуже простий, так що все, що вам тепер залишиться, - це обсмажити рулетики з обох сторін на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом. Не забудьте закрити сковороду кришкою. На приготування піде не більше 5-10 хвилин.
Лаваш з сиром і зеленню на сковороді
Завжди можна поєднати смачне з корисним, і така закуска доводить це. Таке блюдо не тільки додасть вам енергії на весь день, але і допоможе наситити організм корисними речовинами завдяки наявності зелені – петрушки, кропу, фенхеля і т. д.
Інгредієнти: вірменський лаваш – 3 шт.; зелень – 45 г; вершкове масло; часник – 2 зубці; рослинна олія – 25 р.; сир сулугуні – 90 г; сіль, спеції; чорний мелений перець. Приготування Вимийте і дрібно нарубаєте зелень. Почистіть часник, видаліть середину і пропустіть через прес. Охолоджене масло і сир натираємо на тертці. Якщо ж масло м'яке, його можна просто змішати з тертим сиром. Підсолити суміш і додайте спеції (паприку, каррі, коріандр, зіру і ін). Вони додадуть лавашу з сиром, смаженого на сковороді, особливий неповторний смак.
Викладіть начинку на лист лаваша, попередньо нарізаний квадратиками. Згорніть їх конвертиками або трикутниками і змастіть зверху рослинним маслом. Обсмажте вірменський лаваш на сковорідці з обох сторін протягом 5-10 хвилин, періодично перевертаючи його.