Класичний рататуй в духовці – рецепт
Рататуй – дуже смачне овочеве страву, а як приготувати його в духовці за класичним рецептом, дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
молоді кабачки – 2 шт.;
томати – 3 шт.;
баклажани середні – 3 шт.;
червоний гострий перчик – половинка;
часник – 1 зубчик;
зелень петрушки – 3 шт.;
перець;
сіль;
олія оливкова – 50 мл
Для соусу:
болгарський перець – 1 шт.;
м'ясисті стиглі томати – 500 г;
цукровий пісок;
перець;
цибуля – 1 шт.;
сіль;
оливкова олія – 50 мл.
Приготування
Вимиті баклажани нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 3 мм Притрушиваем їх сіллю і півгодинки даємо постояти. Потім сіль змиваємо, а синенькі обсушуємо. Такими ж ріжемо кружальцями і молоденькі кабачки. Помідори теж ріжемо кружальцями. Але якщо вони занадто великі, то краще їх ще додатково розрізати навпіл. Тепер готуємо соус: подрібнюємо цибулю, дрібненькими кубиками нарізаємо болгарський перець. У помідорах з боку плодоніжки робимо надріз хрест-навхрест, обдаємо окропом, чистимо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Кладемо цибулю у розігріту сковороду, злегка його присаливаем і пасеруємо до м'якості, додаємо перець, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Додаємо м'якоть помідорів, солимо, перчимо, кладемо цукор і перемішуємо. На слабкому вогні тушкуємо, періодично помішуючи близько 15 хвилин. На дно форми покласти половину соусу і укладаємо овочі, чергуючи баклажани, кабачки і помідори. Вимитий гострий перчик ріжемо дрібненькими кубиками, подрібнюємо гілочки петрушки і часник. Змішуємо дані інгредієнти, притрушиваем сумішшю овочі у формі і скроплюємо маслом. Накриваємо форму пергаментом і випікаємо при помірній температурі близько години. Готового блюда даємо настоятися хвилин 10 а потім рататуй, запечений в духовці, подаємо з залишками томатного соусу.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.;
томати – 4 шт.;
паста томатна – 50 г;
невеликий кабачок – 1 шт.;
прованські трави;
сіль;
часник – 2-3 зубчики;
гаряча вода – 150 мл;
олія рафінована рослинна – 50 мл
Приготування
Всі овочі ріжемо тонкими кружками. Вертикально в рядок поміщаємо їх у форму, чергуючи кабачок, баклажан і помідор.
Робимо соус: гарячу воду змішуємо з томатною пастою і прованськими травами, туди ж додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо і вливаємо олію. Отриманою сумішшю заливаємо овочі. Закриваємо форму і запікаємо при 200 градусах овочевий рататуй в духовці близько 1 години.
Рататуй – рецепт в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Вимиті баклажани нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 3 мм Притрушиваем їх сіллю і півгодинки даємо постояти. Потім сіль змиваємо, а синенькі обсушуємо. Такими ж ріжемо кружальцями і молоденькі кабачки. Помідори теж ріжемо кружальцями. Але якщо вони занадто великі, то краще їх ще додатково розрізати навпіл. Тепер готуємо соус: подрібнюємо цибулю, дрібненькими кубиками нарізаємо болгарський перець. У помідорах з боку плодоніжки робимо надріз хрест-навхрест, обдаємо окропом, чистимо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Кладемо цибулю у розігріту сковороду, злегка його присаливаем і пасеруємо до м'якості, додаємо перець, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Додаємо м'якоть помідорів, солимо, перчимо, кладемо цукор і перемішуємо. На слабкому вогні тушкуємо, періодично помішуючи близько 15 хвилин. На дно форми покласти половину соусу і укладаємо овочі, чергуючи баклажани, кабачки і помідори. Вимитий гострий перчик ріжемо дрібненькими кубиками, подрібнюємо гілочки петрушки і часник. Змішуємо дані інгредієнти, притрушиваем сумішшю овочі у формі і скроплюємо маслом. Накриваємо форму пергаментом і випікаємо при помірній температурі близько години. Готового блюда даємо настоятися хвилин 10 а потім рататуй, запечений в духовці, подаємо з залишками томатного соусу.
Рататуй – класичний рецепт приготування в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі ріжемо тонкими кружками. Вертикально в рядок поміщаємо їх у форму, чергуючи кабачок, баклажан і помідор.
Робимо соус: гарячу воду змішуємо з томатною пастою і прованськими травами, туди ж додаємо подрібнений часник, солимо, перчимо і вливаємо олію. Отриманою сумішшю заливаємо овочі. Закриваємо форму і запікаємо при 200 градусах овочевий рататуй в духовці близько 1 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рататуй - рецепт
Незрівнянне овочеве блюдо можна створити тільки з молоденьких овочів. Далі детально опишемо, як приготувати чудово смачний рататуй і запропонуємо
Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
Приготування рататуя - досить нехлопотное заняття. Вам потрібно лише завчасно підготувати необхідні овочі, визначити їх у форму для запікання і трохи
Овочевий рататуй
Справжній рататуй - ніщо інше, як звичайне рагу, приготоване лише з овочів. Далі опишемо, як створити таке надзвичайно смачне і легке страву,
Рататуй - класичний рецепт
Рататуй - прекрасне, ароматне блюдо, спочатку мало не зовсім презентабельний вигляд. Знаменитий кухар Томас Келлер вирішив виправити цей недолік і
Як загасити кабачки?
З появою на прилавках молоденьких овочів хочеться побалувати себе вітамінним стравою. Пропонуємо кілька незвичайних рецептів приготування кабачків і
Баклажани тушковані з овочами - рецепт
Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу