Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як запекти скумбрію?

Як запекти скумбрію?

28-05-2016, 09:56
689
Як запекти скумбрію?
Будучи досить щільною і жирною рибою, скумбрія з легкістю переносить всі можливі способи приготування, зберігаючи свою форму і смак. Крім іншого, ця риба доступна, а її смак нейтральний, а тому поєднується з широким асортиментом гарнірів. У рецептах далі ми докладно поговоримо про те, як запекти скумбрію за оригінальними рецептами.

Рецепт запеченої скумбрії в духовці з картоплею


Ми звикли, що картопля з будь-яким основним блюдом, навіть тієї ж рибою, як правило запікають окремо, викладаючи навколо основного компонента. У цьому рецепті ми відступимо від застарілої сервірування та нафаршируємо рибу картопляним пюре, змішаним з ароматним соусом песто.
Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 4 шт. (по 300 г);

  • соус песто - 115 г;

  • картопля - 345 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • зелена цибуля - 6 пір'я.


  • Приготування
    Ми вже не раз обговорювали найрізноманітніші рецепти приготування соусу песто, тому ви можете повторити будь-який вподобаний у разі, якщо не знайдете баночку готового в супермаркеті.
    Підготуйте тушки скумбрії, попатравши їх, ретельно промивши і зробивши надрізи на м'якоті. Відкладіть близько столової ложки соусу песто для пюре, а залишився соус розподіліть по рибі, а також в її черевної порожнини. Посоліть всі гарненько і залиште трохи промаринуватися.
    Тепер до картоплі. Відваріть нарізані картоплю в підсоленій воді і пюрируйте їх з вершковим маслом. Змішайте пюре з песто і зеленою цибулею, приправити. Наповніть охолодженим пюре черевні порожнини риби і зафіксуйте стінки черевця зубочистками. Фарширована скумбрія, запечена в духовці при 200 градусах, буде готова через 25 хвилин.

    Скумбрія, запечена в духовці з лимоном і овочами


    Ще один варіант корисного гарнір до риби – запечені овочі. Якщо вам не доводилося запікати скумбрію раніше і ви не знаєте, які спеції будуть максимально поєднуватися з нею, то зробіть вибір на користь соусу-маринаду з цього рецепту.
    Інгредієнти:
    Для риби і гарніру:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • пучок спаржі.


  • Для соусу:

  • цукор, паприка, суха гірчиця - по 1 ч. ложці;

  • щіпка кайенского перцю;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • винний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Приготуйте маринад для риби, змішавши всі компоненти зі списку разом до розчинення цукрових кристалів. Розподіліть маринад з виснаженою тушці і наповніть черевну порожнину травами і скибочками лимона. Слідом покладіть та кілька розчавлених часникових зубков. Решті часник залиште в оболонці і викладіть на деко разом з іншими овочами. По сусідству розмістіть тушку скумбрії.
    Запікайте все при 200 градусах протягом 20 хвилин. Якщо ви вирішите готувати запечену скумбрію в мультиварці по цій техніці, то виставте режим «Випічка» приблизно на півгодини.

    Скумбрія, запечена на мангалі


    У літню пору було б нерозумно упустити шанс приготувати рибу на мангалі. Апетитна рум'яна скумбрія з хрусткою шкіркою і просоченої димком м'якоттю стане одним з кращих, а разом з тим і корисних, страв вашого літнього меню.
    Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 4 шт.;

  • цедра і сік одного лайма;

  • соєвий соус - 35 мл;
  • Як запекти скумбрію?

  • гострий перець чилі - 1 шт.;

  • корінь імбиру - 3 см;

  • цукор - 15 р.


  • Приготування
    Приготуйте легку глазур, якою ми будемо покривати рибу протягом запікання. Для глазурі змішайте соєвий соус, цедру лайма, тертий імбир, чилі (за смаком) і цукор. Коли кристали останнього розчиняться, а соус почне загусати, охолодіть його.
    Перевірте наявність кісток, на філе і видалити їх при необхідності. Приправте рибу, збризніть її цитрусовим соком і додайте над вугіллям шкірою вниз. Покрийте рибу соусом, а через 5 хвилин переверніть і повторіть змазування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Скумбрія, запечена в духовці
    Скумбрія, запечена в духовці
    У цій статті ви знайдете кілька досить оригінальних варіантів запеченої скумбрії. Пропонуємо рецепт пікантною риби з прянощами: мускатом, імбиром і
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
    Скумбрія на решітці на мангалі
    Скумбрія на решітці на мангалі
    До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.