Як запекти качку?
Красиво і багато виглядає на будь-якому святковому столі правильно запечена качка. Але, щоб вона була м'якою, та ще й неймовірно смачною, потрібно знати такі тонкощі: як і головне, скільки запікати цілу качку в духовці. Все це ви можете дізнатися, якщо приготуєте цю чудову птицю за нашими рецептами.
Інгредієнти:
качка – 1 тушка;
яблука (з кислинкою) – 4-5 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
рідкий мед – 70 мл;
лимон – 1 шт.;
приправа для страв із птиці – 1 ст. ложка.
Приготування
Шкірка качки буде набагато смачніше і м'якше, якщо її осмолить над відкритим вогнем газового пальника. Після цього ретельно омываем її холодною водою і обов'язково просушуємо з усіх боків. Натираємо її відносно свого смаку кухонною сіллю. Розрізаємо м'ясистий лимон навпіл і видавлюємо в піалу сік. В цю ж ємність додаємо рідкого меду і за допомогою чайної ложечки все розмішуємо. Пару столових ложок цієї суміші ми залишаємо, а всім іншим добренько, у всіх доступних місцях обмазуємо нашу качечку. Також ретельно натираємо її спеціальної приправою призначеної для страв з птиці.
Тонко зрізаємо з яблук непотрібну нам шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо ножем сім'ядолі. Потім нарізаємо їх у вигляді не дуже товстих часточок і збризкуємо їх залишеної сумішшю з меду з соком лимона. Поміщаємо в тушку яблучка до упору, залишивши лише трохи місця, щоб добре зашити качку. Відразу після цього занурюємо пташку в відміряний рукав, але робимо це акуратно, над листом, на який потім її і укладаємо. Перед тим, як закрити рукав, ми ще обкладаємо качечку залишилися часточками яблук. Відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку, а через 1 годину 45 хвилин дістаємо, розпорюємо рукав і хоча б на 15 хвилин ставимо птицю підрум'янитися.
Інгредієнти:
тушка качки – 1 шт.;
солоний соєвий соус – 40 мл;
жирний майонез – 60 мл;
варена крупа гречки – 15-2 ст.;
соняшникова олія – 15 ст. ложки.
Приготування
Готуємо качку до подальшого її приготування. Далі дуже добре (рясно) намазуємо тушку птиці солоним соєвим соусом, у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону десь на 60 хвилин. Після, таким же чином наносимо на неї (розмазуючи) жирний майонез. Заздалегідь зварену крупу гречки щільно накладаємо в порожнину качки і укладаємо її в добре змащену олією форму. Щільно закриваємо по краях, відміреною за розміром форми листом фольги.
Виставляємо блюдо в центр прогрітій до 200 градусної температури духовки і терпляче чекаємо 15 години. Після акуратно знімаємо фольгу і даємо качечка підрум'янитися до апетитною, золотої скоринки ще 12-15 хвилин. Подавайте готову страву на подушці із зелені і часточками свіжих яблук.
Тепер знаючи, як правильно і смачно запекти качку ви залишите своїх гостей в повному захваті!
Качка, запечена в рукаві з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Шкірка качки буде набагато смачніше і м'якше, якщо її осмолить над відкритим вогнем газового пальника. Після цього ретельно омываем її холодною водою і обов'язково просушуємо з усіх боків. Натираємо її відносно свого смаку кухонною сіллю. Розрізаємо м'ясистий лимон навпіл і видавлюємо в піалу сік. В цю ж ємність додаємо рідкого меду і за допомогою чайної ложечки все розмішуємо. Пару столових ложок цієї суміші ми залишаємо, а всім іншим добренько, у всіх доступних місцях обмазуємо нашу качечку. Також ретельно натираємо її спеціальної приправою призначеної для страв з птиці.
Тонко зрізаємо з яблук непотрібну нам шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо ножем сім'ядолі. Потім нарізаємо їх у вигляді не дуже товстих часточок і збризкуємо їх залишеної сумішшю з меду з соком лимона. Поміщаємо в тушку яблучка до упору, залишивши лише трохи місця, щоб добре зашити качку. Відразу після цього занурюємо пташку в відміряний рукав, але робимо це акуратно, над листом, на який потім її і укладаємо. Перед тим, як закрити рукав, ми ще обкладаємо качечку залишилися часточками яблук. Відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку, а через 1 годину 45 хвилин дістаємо, розпорюємо рукав і хоча б на 15 хвилин ставимо птицю підрум'янитися.
Качка з гречкою, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо качку до подальшого її приготування. Далі дуже добре (рясно) намазуємо тушку птиці солоним соєвим соусом, у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону десь на 60 хвилин. Після, таким же чином наносимо на неї (розмазуючи) жирний майонез. Заздалегідь зварену крупу гречки щільно накладаємо в порожнину качки і укладаємо її в добре змащену олією форму. Щільно закриваємо по краях, відміреною за розміром форми листом фольги.
Виставляємо блюдо в центр прогрітій до 200 градусної температури духовки і терпляче чекаємо 15 години. Після акуратно знімаємо фольгу і даємо качечка підрум'янитися до апетитною, золотої скоринки ще 12-15 хвилин. Подавайте готову страву на подушці із зелені і часточками свіжих яблук.
Тепер знаючи, як правильно і смачно запекти качку ви залишите своїх гостей в повному захваті!
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
Страви з качки в духовці – прості рецепти
Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і