Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах
Товстий шар повітряного об'ємного суфле в поєднанні з ніжним, м'яким бісквітом і шалено смачну шоколадною глазур'ю Як ви вже здогадалися все це опис пречудової торта «Пташине молоко», який можна частенько побачити на прилавках багатьох магазинів і супермаркетів. Але «Пташине молоко» буде в десятки разів смачніше, якщо приготування цього торта зробити самим в домашніх умовах. До того ж, ми підібрали кілька кращих рецептів десерту.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яєчні жовтки – 7 шт.;
цукровий пісок – 130 г;
ванільний цукор – 2 ч. ложки;
борошно (вищий сорт) – 270 г;
масло вершкове (825%) – 120 г;
розпушувач – 15 ч. ложки;
Для суфле:
харчовий желатин – 20 г;
тепла вода – 120 мл;
згущене молоко – 230 г;
масло вершкове (825%) – 180 г;
цукровий пісок – 240 г;
яєчні білки – 7 шт.;
лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки;
ванільний цукор – 1 ч. ложка;
Для глазурі:
гіркий шоколад – 120 г;
масло вершкове (825%) – 60 р.
Приготування
Яєчні жовтки з'єднуємо з дрібним цукром і з ваніллю. До однорідності розбиваємо все міксером, вводимо м'яке масло і збиваємо до невеликого збільшення в об'ємі. Висипаємо сюди розпушувач, вищого ґатунку, борошно і замішуємо тісто для бісквіту. Для його випічки беремо роз'ємну (бажано круглу форму, дно якої ми покриваємо пергаментом. Переміщаємо сюди тісто і ставимо все в прогрітий духовку (200 градусів). Випікаємо корж 18 хвилин.
Набряклий у теплій воді желатин, переміщаємо в металевий кухлик. Додаємо до нього половину цукру призначеного для суфле і виставляємо всі на слабкий вогонь. Помішуючи, нагріваємо до розчинення цукрового піску, а після ставимо остуджувати.
З'єднуємо м'яке масло зі згущеним молоком і збиваємо міксером до придбання білого кольору. До охолодженим білків додаємо ванільний цукор, лимонку і другу частину цукру. Знову беремо міксер і збиваємо ці інгредієнти в пишну, білосніжну піну. Додаємо сюди масляний крем, слідом желатин і збиваємо всю масу до отримання однорідного суфле.
Остиглий корж поздовжньо поділяємо гострим довгим ножем. Один корж розміщуємо на дно тієї ж форми і рівномірно покриваємо його 12 частиною суфле. Кладемо другий бісквіт, на якому розподіляємо залишився суфле і відправляємо всю цю красу на пару годин в холодильник.
Шоколад з маслом повністю розтоплюємо в режимі маленького вогню. З торта знімаємо кільце, переміщаємо на блюдо, а після покриваємо всю його поверхню постигла шоколадною глазур'ю.
Не думайте що рецепт цього смачного домашнього до божевілля торта «Пташине молоко» складний у приготуванні. Почавши його готувати, ви переконаєтеся, як все просто і дуже-дуже швидко!
Інгредієнти:
Для бісквіта:
вершкове масло (825%) – 125 г;
ванілін – 05 ч. ложки;
яйця – 4 шт.;
цукор – 240 г;
пшеничне борошно – 240 г;
какао – 15 десертної ложки;
розпушувач – 1 ч. ложка;
Для крему:
вершкове масло (825%) – 280 м;
цукрова пудра – 260 г;
молоко – 450 мл;
манка – 2 ст. ложки;
лимон (середній) – 2 шт.;
яблучне повидло – 1 ст. ложка;
Для заливки:
чорний шоколад – 1 плитка.
Приготування
Свіжі курячі яйця розтираємо з додаванням ваніліну і дрібного цукру. Потім викладаємо сюди шматок дуже мягенького вершкового масла, хорошу пшеничне борошно разом з розпушувачем і вручну (розминаючи масло) замішуємо тісто. Відбираємо 1/2 його частина в іншу ємність і, перемішуючи з'єднуємо його з темним какао. Отримане тісто різних кольорів викладаємо за формами з однаковим діаметром і випікаємо їх при 185 градусах в духовці, кожен корж за 20 хвилин.
Ставимо молоко на плиту і звичайним способом варимо манну кашу. У остиглу манку перекручуємо через м'ясорубку лимони. Талое масло збиваємо міксером, з додаванням до нього цукрової пудри. В цей масляний крем вводимо кашу з лимонами і остаточно все збиваємо.
Розрізаємо обидва остиглі коржі навпіл і викладаємо по черзі (світлий-темний) у форму, промазуючи кожен з них отриманим кремом (верхівку не мажемо). Виставляємо торт холодильник не менше ніж на два, а то й три години. Після витягуємо його з форми, промазуємо верхівку яблучним повидлом, а слідом покриваємо його весь розтопленим чорним шоколадом.
Чудовий домашній торт з манкою «Пташине молоко» готовий і можна приступати до його поїдання!
Класичний рецепт торта «Пташине молоко» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для суфле:
Для глазурі:
Приготування
Яєчні жовтки з'єднуємо з дрібним цукром і з ваніллю. До однорідності розбиваємо все міксером, вводимо м'яке масло і збиваємо до невеликого збільшення в об'ємі. Висипаємо сюди розпушувач, вищого ґатунку, борошно і замішуємо тісто для бісквіту. Для його випічки беремо роз'ємну (бажано круглу форму, дно якої ми покриваємо пергаментом. Переміщаємо сюди тісто і ставимо все в прогрітий духовку (200 градусів). Випікаємо корж 18 хвилин.
Набряклий у теплій воді желатин, переміщаємо в металевий кухлик. Додаємо до нього половину цукру призначеного для суфле і виставляємо всі на слабкий вогонь. Помішуючи, нагріваємо до розчинення цукрового піску, а після ставимо остуджувати.
З'єднуємо м'яке масло зі згущеним молоком і збиваємо міксером до придбання білого кольору. До охолодженим білків додаємо ванільний цукор, лимонку і другу частину цукру. Знову беремо міксер і збиваємо ці інгредієнти в пишну, білосніжну піну. Додаємо сюди масляний крем, слідом желатин і збиваємо всю масу до отримання однорідного суфле.
Остиглий корж поздовжньо поділяємо гострим довгим ножем. Один корж розміщуємо на дно тієї ж форми і рівномірно покриваємо його 12 частиною суфле. Кладемо другий бісквіт, на якому розподіляємо залишився суфле і відправляємо всю цю красу на пару годин в холодильник.
Шоколад з маслом повністю розтоплюємо в режимі маленького вогню. З торта знімаємо кільце, переміщаємо на блюдо, а після покриваємо всю його поверхню постигла шоколадною глазур'ю.
Не думайте що рецепт цього смачного домашнього до божевілля торта «Пташине молоко» складний у приготуванні. Почавши його готувати, ви переконаєтеся, як все просто і дуже-дуже швидко!
Рецепт домашнього торта «Пташине молоко» з манкою
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для заливки:
Приготування
Свіжі курячі яйця розтираємо з додаванням ваніліну і дрібного цукру. Потім викладаємо сюди шматок дуже мягенького вершкового масла, хорошу пшеничне борошно разом з розпушувачем і вручну (розминаючи масло) замішуємо тісто. Відбираємо 1/2 його частина в іншу ємність і, перемішуючи з'єднуємо його з темним какао. Отримане тісто різних кольорів викладаємо за формами з однаковим діаметром і випікаємо їх при 185 градусах в духовці, кожен корж за 20 хвилин.
Ставимо молоко на плиту і звичайним способом варимо манну кашу. У остиглу манку перекручуємо через м'ясорубку лимони. Талое масло збиваємо міксером, з додаванням до нього цукрової пудри. В цей масляний крем вводимо кашу з лимонами і остаточно все збиваємо.
Розрізаємо обидва остиглі коржі навпіл і викладаємо по черзі (світлий-темний) у форму, промазуючи кожен з них отриманим кремом (верхівку не мажемо). Виставляємо торт холодильник не менше ніж на два, а то й три години. Після витягуємо його з форми, промазуємо верхівку яблучним повидлом, а слідом покриваємо його весь розтопленим чорним шоколадом.
Чудовий домашній торт з манкою «Пташине молоко» готовий і можна приступати до його поїдання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном
Чудова варіація відомого ласощі представлена далі. Розповімо, як легко спорудити торт «Пташине молоко» на основі манки з додаванням лимона. Такий
Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт
Неймовірно популярний і чудово смачний десерт «Червоний оксамит», напевно, відомий кожному. Далі пропонуємо створити цей мальовничий бісквіт за
Пташине молоко - рецепт
Пташине молоко - дуже улюблене ласощі, відоме кожному. Однак не всім вдається відтворити його власноруч. Тому далі розповімо, як зробити десерт у
Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
Знамениту кондитерську класику рекомендуємо відтворити за описаним рецептом. Далі докладно розповімо, як спорудити чудовий цей торт «Пташине молоко»
Торт «Пташине молоко» - рецепт
Напевно багато хто люблять чудове ласощі «Пташине молоко» і можливо навіть пробували його відтворити самостійно. Однак не у всіх десерт виходить
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак