Торт «Прага» – класичний рецепт
Незважаючи на свою назву, торт «Прага» та його класичний рецепт жодним чином не пов'язані з Чехією. Шоколадне ласощі – радянська варіація на тему «Захера», яка здобула популярність за кордоном союзу. Зараз про витоки рецепта вже ніхто і не згадує, але в цьому й немає потреби, адже тепер цей розкішний шоколадний торт став всесвітньо улюбленим ласощами.
Так як це ласощі народилося в радянський час, ніякого старовинного рецепту у торта «Прага» немає, але зате є радянський ГОСТ – визнаний еталон з безпомилковим смаком. До нього ми й вирішили звернутися в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для коржів:
яйця - 6 шт.;
борошно - 115 г;
цукор - 135 г;
какао - 25 г;
вершкове масло - 45 р.
Для крему:
жовток одного яйця;
вода - 20 мл;
згущене молоко - 115 мл;
вершкове масло - 210 г;
какао - 15 р.
Для декору:
абрикосовий джем - 65 г;
жирні вершки - 105 мл;
чорний шоколад - 110 р.
Приготування
Почніть з приготування коржів, для них спершу між собою з'єднують всі сухі компоненти зі списку. Окремо перетворіть в піну яєчні білки, жовтки також збийте з цукром. Обережно, щоб зберегти максимум повітря, білки змішайте з жовтками і влийте їх до сухих компонентів. Коли отримаєте готове тісто, змішайте його з розтопленим маслом, вилийте в 20-см форму і залиште випікатися при 180 градусах на 35 хвилин.
Для крему збийте жовток з водою і згущеним молоком. Проваріть суміш на мінімальному спеці до загустіння, а потім охолодіть. М'яке масло збийте добела і почніть порціями вливати до нього охолоджену згущену суміш. У фіналі додайте какао і відправте крем охолоджуватися.
Розділіть коржі натроє і змажте готовим кремом. Зібравши торт разом, покрийте його шаром абрикосового джему. Розігрійте вершки, залийте ними шоколад, а через пару хвилин перемішайте і залийте ганашем поверхню коржів. Справжній торт «Прага» готовий, залишається лише охолодити його і доповнити декор по своєму смаку.
Інгредієнти:
Для коржів:
згущене молоко - 390 мл;
какао - 35 г;
яйця - 4 шт.;
сметана - 390 г;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 420 г;
цукор - 210 р.
Для крему:
вершкове масло - 310 г;
згущене молоко - 1 банка;
какао - 55 р.
Приготування
Змішайте какао разом зі згущеним молоком і сметаною. Почніть додавати до основі тесту для коржів яйця, постійно збиваючи, щоб додати коржам обсягу. По черзі з яйцями всипайте до тесту і цукор, а коли інгредієнти з'єднаються разом, а кристали цукру розчиняться, почніть поступово підсипати муку. У фіналі змішайте всі з гашеного содою.
Розділіть тісто між парою промасленных форм для випікання, а потім відправте в духовку на 35 хвилин при 185 градусах. Охолодіть коржі.
Для крему збийте м'яке масло разом зі згущеним молоком і какао, а потім покрийте отриманої повітряною масою кожен корж і бічні частини торта.
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 175 г;
какао - 55 г;
яєчні білки - 8 шт.;
яєчні жовтки - 5 шт;
розпушувач - 2 ч. ложки;
цукор - 185 г;
вода - 145 мл;
рослинне масло - 115 мл
Для крему:
вершкове масло - 390 г;
згущене молоко - 115 мл;
вершки - 65 мл;
какао - 10 р.
Приготування
З'єднайте сухі компоненти коржів разом. Яєчні жовтки збийте з цукром і маслом, влийте до них воду, а потім і додайте суху суміш інгредієнтів. Білки перетворіть в піну і обережно змішайте цю піну з тестом. Перелийте все в 22 см форму і залиште запектися при 160 градусах 45-55 хвилин. Корж остудіть і розділіть навпіл.
Збийте компоненти крему разом. Змастіть кремом кожен корж і поверхня вже готового торта.
Торт «Прага» – класичний рецепт по ГОСТу
Так як це ласощі народилося в радянський час, ніякого старовинного рецепту у торта «Прага» немає, але зате є радянський ГОСТ – визнаний еталон з безпомилковим смаком. До нього ми й вирішили звернутися в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для декору:
Приготування
Почніть з приготування коржів, для них спершу між собою з'єднують всі сухі компоненти зі списку. Окремо перетворіть в піну яєчні білки, жовтки також збийте з цукром. Обережно, щоб зберегти максимум повітря, білки змішайте з жовтками і влийте їх до сухих компонентів. Коли отримаєте готове тісто, змішайте його з розтопленим маслом, вилийте в 20-см форму і залиште випікатися при 180 градусах на 35 хвилин.
Для крему збийте жовток з водою і згущеним молоком. Проваріть суміш на мінімальному спеці до загустіння, а потім охолодіть. М'яке масло збийте добела і почніть порціями вливати до нього охолоджену згущену суміш. У фіналі додайте какао і відправте крем охолоджуватися.
Розділіть коржі натроє і змажте готовим кремом. Зібравши торт разом, покрийте його шаром абрикосового джему. Розігрійте вершки, залийте ними шоколад, а через пару хвилин перемішайте і залийте ганашем поверхню коржів. Справжній торт «Прага» готовий, залишається лише охолодити його і доповнити декор по своєму смаку.
Торт «Прага» – класичний рецепт зі сметаною
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Змішайте какао разом зі згущеним молоком і сметаною. Почніть додавати до основі тесту для коржів яйця, постійно збиваючи, щоб додати коржам обсягу. По черзі з яйцями всипайте до тесту і цукор, а коли інгредієнти з'єднаються разом, а кристали цукру розчиняться, почніть поступово підсипати муку. У фіналі змішайте всі з гашеного содою.
Розділіть тісто між парою промасленных форм для випікання, а потім відправте в духовку на 35 хвилин при 185 градусах. Охолодіть коржі.
Для крему збийте м'яке масло разом зі згущеним молоком і какао, а потім покрийте отриманої повітряною масою кожен корж і бічні частини торта.
Класичний рецепт торта «Прага» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
З'єднайте сухі компоненти коржів разом. Яєчні жовтки збийте з цукром і маслом, влийте до них воду, а потім і додайте суху суміш інгредієнтів. Білки перетворіть в піну і обережно змішайте цю піну з тестом. Перелийте все в 22 см форму і залиште запектися при 160 градусах 45-55 хвилин. Корж остудіть і розділіть навпіл.
Збийте компоненти крему разом. Змастіть кремом кожен корж і поверхня вже готового торта.
Рекомендуємо добрі рецепти
Празький торт – класичний рецепт
Незабутній смак чудового празького торта можна відродити, скориставшись запропонованими далі рецептами. Розповімо, як спорудити той самий класичний
Торт «Санчо Панчо»
Торт «Санчо Панчо» - чудовий десерт, який надзвичайно просто приготувати і ще простіше декорувати. Далі опишемо три найпоширеніші варіанти цього
Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
Празький торт – рецепт
Чудовий шоколадний бісквіт, ніжний вершковий крем і ароматний абрикосова просочення - в цьому весь класичний празький торт! Пропонуємо два
Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця