Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Черепаха» - класичний рецепт

Торт «Черепаха» - класичний рецепт

18-04-2016, 22:19
382
Торт «Черепаха» - класичний рецепт
Напевно, немає людини, яка жодного разу в житті не пробував цей тортик. Особливо в дитинстві, коли мами або бабусі хотіли порадувати - пекли це ласощі. Зараз звичайно безліч можливостей замовити торт у вигляді машинки або будь-якого мультяшного героя, а можна приготувати цікавий і смачний десерт будинку, зараз ми навчимо як.

Класичний рецепт торта «Черепаха» зі сметаною


У цьому рецепті всі тонкощі того, як правильно приготувати торт «Черепаха» в домашніх умовах. Дуже важливо вибрати свіжі яйця, оскільки вони є основою бісквітних коржів. І чим свіже будуть яйця, тим пишніше вийдуть коржі, а відповідно і торт буде об'ємним і красивим.
Інгредієнти:
Тісто:

  • яйце – 7 шт;

  • цукор – 210 г;

  • борошно – 240 г;

  • розпушувач – 20 р.


  • Крем:

  • лимонний сік – 10 мл;

  • сметана – 420 мл;

  • цукор – 210 г;

  • масло – 190 р.


  • Глазур:

  • масло – 75 г;

  • молоко – 110 мл;

  • цукор – 175 г;

  • какао – 35 р.


  • Приготування
    Яйця поділяємо, нам знадобляться всі білки і 5 жовтків. У білки цукру піде 130 г, жовтки – весь інший. Спочатку збиваємо жовтки, потім білки, оскільки саме вони найшвидше осідають. Потім з'єднуємо їх і додаємо борошно, попередньо змішаємо її з розпушувачем. Дуже акуратно замешаем повітряне тісто рухами знизу вгору, щоб білки не встигли осісти. Накриваємо пергаментом деко і щедро посипаємо борошном, щоб коржики не розтеклися при запіканні. Викладаємо ложкою, залишаючи відстань 2 див. Печемо швидко, десяти хвилин вистачить. Важливо спекти, але залишити верхівки світлими. Для цього вистачить 180 градусів.
    В м'яке вершкове масло додаємо половину цукру, а в сметану залишився цукор і лимонний сік. Збиваємо їх окремо, а потім сметану висипаємо в масло і вимішуємо.
    Для глазурі перемішаємо цукор з какао, додати холодне молоко і варимо на маленькому температурі, поки цукор повністю розчиниться. Потім додаємо масло і відставляємо охолонути.
    Охолоджені коржики потім по черзі в крем, щоб він повністю покрив їх. Перший кладемо в цент страви, а решта викладаємо навколо, формуючи купол. Залишимо 4 коржі для оформлення торта «Черепаха». Поставимо в холодильник хвилин на 30 щоб крем схопився і застиг. Потім зверху поллємо постигла глазур'ю.
    Дві печеньки разрежем навпіл, це будуть ніжки, ще дві скріпити кремом – це голова, з останньої зробимо хвостик трикутничком. Звичайно, тортик повинен постояти і просочитися нічку, але якщо сильно хочеться, то можна і через годину почати пробувати.

    Класичний рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком


    Простий рецепт, але дивовижний результат, який сподобається і дітям і дорослим. До речі, якщо десерт призначається тільки для дорослих, можна зробити просочення з коньяком і надати незвичайний смак.
    Інгредієнти:

  • горіхи – 80 г;

  • борошно – 260 г;

  • цукор – 270 г;

  • яйце – 6 шт.;

  • розпушувач – 20 г;

  • шоколадна глазур .


  • Крем:

  • сметана – 400 мл;

  • згущене молоко варене – 220 г;

  • цукор – 90 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Для більшої пишності яйця відокремлюємо і збиваємо з цукром окремо. Цукор ділимо навпіл в жовтки і білки. Муку змішаємо з розпушувачем і гарненько просіваємо, поступово втручається в жовтки, а потім туди ж білки. Акуратно
    Торт «Черепаха» - класичний рецепт
    столовою ложкою викладаємо рівними порціями на лист, застелений пергаментом, щоб вийшли круглі печеньки. Лапки і хвостик можна зробити овальні. Випікаємо дуже швидко 6-7 хвилин, у духовці на 190 градусах. Важливо не перепекти, щоб коржики залишилися м'якими.
    Для крему сметану збиваємо з цукром, вона спочатку стане рідкою, коли цукор розчиниться, а потім знову загусне. Потім кожен пряник в крем і викладаємо на блюдо у формі черепашки, не забуваємо про лапки, голову і хвостик. Покриваємо глазур'ю панцир, а також можна намалювати очі і носик. Зверху посипаємо подрібненими горіхами і залишаємо просочитися хоча б годинки на три.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Класичний торт «Медовик»
    Класичний торт «Медовик»
    «Медовик» - всім відомий десерт, який напевно готувала хоча б одного разу кожна господиня. Далі запропонуємо рецепт цього популярного торта в його
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Торт «Черепаха» зі сметаною
    Торт «Черепаха» зі сметаною
    Домашнім тортом вже нікого не здивуєш, а купівельними - і поготів. Доводиться включати фантазію, щоб тортик був не тільки смачним, але ще й
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з
    Торт з ківі
    Торт з ківі
    Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів