Мафіни – рецепт
На відміну від звичайного кексу , мафіни набагато більш м'які і ніжні, а все завдяки високому вмісту рідких інгредієнтів в тісті. Крім цього великої різниці немає. Як і кекси, мафіни можна легко доповнити різноманітними фруктами, сухофруктами і горіхами, додати барвники та ароматизатори, шоколад і какао – чим ми і маємо намір зайнятися, розбираючи рецепти мафінів з цієї статті.
Одними з найпопулярніших вважаються шоколадні мафіни. Компанію шоколаду або какао в них може становити арахісове масло або банани. Ми вирішили зупинитися на останньому варіанті, завдяки якому мафіни вийдуть більш ароматними і вологими.
Якщо ви захочете випробувати рецепт пісних мафінів, то просто приберіть з рецепту яйця (банани чудово зв'яжуть компоненти разом) і замініть йогурт будь-яким рослинним молоком.
Інгредієнти:
борошно - 165 г;
какао - 55 г;
цукор - 75 г;
йогурт - 85 мл;
банани - 3 шт.;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 75 мл;
сода - 2 ч. ложки.
Приготування
Банани для даного рецепта краще всього брати переспілі. Саме вони у підсумку легко пюрируются і зможуть віддати максимум аромату і солодощі. Розітріть банани в пюре і збийте це пюре з яйцями, йогуртом і цукром. Влийте рослинне масло слідом. Окремо з'єднайте залишилися сухі компоненти. Змішайте сухі компоненти разом з рідинами. Дуже старатися з вимішуванням не варто, можна навіть залишити в суміші кілька невеликих борошняних грудочок, оскільки чим менше ви будете вимішувати тісто, тим більш м'яким воно вийде в підсумку. Розподіліть тісто по формах для мафінів, попередньо промаслив їх або виклавши на дно спеціальні паперові підставки.
Випікання займе близько півгодини при 180 градусах.
Якщо під рукою не виявилося йогурту, то його можна замінити жирним кефіром, причому останньому навіть не обов'язково бути першої свіжості, так як зайва кислинка в готовому продукті не відчується.
Інгредієнти:
борошно - 295 г;
розпушувач - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 75 г;
цукор - 115 г;
яйця - 2 шт.;
кефір - 185 мл;
ваніль - 1/4 ч. ложки;
вишня - 3/4 ст.
Приготування
Підготуйте ягоди, видаливши з них кісточку. Краще використовувати свіжу вишню, оскільки заморожена ягода дає неприємний синьо-зелений відтінок м'якушці, хоча, якщо зовнішній вигляд не так принциповий, то можете використовувати і заморожений продукт, різниця смаку не відчується.
Першу пару інгредієнтів змішайте разом. М'яке масло перетворіть в крем, попередньо всипати до нього цукор. Коли крем з масла буде готовий, вбийте до нього пару яєць, продовжуючи збивання. Тепер доповніть масляну суміш ваніллю і влийте кефір. З'єднайте всі з сухою сумішшю і доповніть очищеними вишнями. Розподіліть всі в 12 клітинках форми для маффінів і відправте все запікати при 190 градусах близько 20-25 хвилин.
Сирні маффіни виходять щільніше своїх родичів, описаних вище, а все завдяки сиру, який робить тісто більш вологим, а разом з тим і важкою.
Інгредієнти:
борошно - 215 г;
цукор - 135 г;
розпушувач - 10 г;
сир - 110 г;
вода - 115 мл;
рослинне масло - 65 мл;
цедра одного лимона;
яйце - 1 шт.
Приготування
Першу трійку інгредієнти змішайте в одній ємності. В інший збийте сир з яйцем і цитрусової цедрою, туди ж додайте масло і воду. Отриману рідку суміш змішайте з сухою до формування більш-менш однорідного тіста. Розподіливши тісто в 12 клітинках форми для мафінів, випікайте їх 15 хвилин при 190 градусах.
Мафіни з шоколадом і бананом – рецепт
Одними з найпопулярніших вважаються шоколадні мафіни. Компанію шоколаду або какао в них може становити арахісове масло або банани. Ми вирішили зупинитися на останньому варіанті, завдяки якому мафіни вийдуть більш ароматними і вологими.
Якщо ви захочете випробувати рецепт пісних мафінів, то просто приберіть з рецепту яйця (банани чудово зв'яжуть компоненти разом) і замініть йогурт будь-яким рослинним молоком.
Інгредієнти:
Приготування
Банани для даного рецепта краще всього брати переспілі. Саме вони у підсумку легко пюрируются і зможуть віддати максимум аромату і солодощі. Розітріть банани в пюре і збийте це пюре з яйцями, йогуртом і цукром. Влийте рослинне масло слідом. Окремо з'єднайте залишилися сухі компоненти. Змішайте сухі компоненти разом з рідинами. Дуже старатися з вимішуванням не варто, можна навіть залишити в суміші кілька невеликих борошняних грудочок, оскільки чим менше ви будете вимішувати тісто, тим більш м'яким воно вийде в підсумку. Розподіліть тісто по формах для мафінів, попередньо промаслив їх або виклавши на дно спеціальні паперові підставки.
Випікання займе близько півгодини при 180 градусах.
Мафіни з вишнею на кефірі – рецепт
Якщо під рукою не виявилося йогурту, то його можна замінити жирним кефіром, причому останньому навіть не обов'язково бути першої свіжості, так як зайва кислинка в готовому продукті не відчується.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте ягоди, видаливши з них кісточку. Краще використовувати свіжу вишню, оскільки заморожена ягода дає неприємний синьо-зелений відтінок м'якушці, хоча, якщо зовнішній вигляд не так принциповий, то можете використовувати і заморожений продукт, різниця смаку не відчується.
Першу пару інгредієнтів змішайте разом. М'яке масло перетворіть в крем, попередньо всипати до нього цукор. Коли крем з масла буде готовий, вбийте до нього пару яєць, продовжуючи збивання. Тепер доповніть масляну суміш ваніллю і влийте кефір. З'єднайте всі з сухою сумішшю і доповніть очищеними вишнями. Розподіліть всі в 12 клітинках форми для маффінів і відправте все запікати при 190 градусах близько 20-25 хвилин.
Простий рецепт сирних мафінів
Сирні маффіни виходять щільніше своїх родичів, описаних вище, а все завдяки сиру, який робить тісто більш вологим, а разом з тим і важкою.
Інгредієнти:
Приготування
Першу трійку інгредієнти змішайте в одній ємності. В інший збийте сир з яйцем і цитрусової цедрою, туди ж додайте масло і воду. Отриману рідку суміш змішайте з сухою до формування більш-менш однорідного тіста. Розподіливши тісто в 12 клітинках форми для мафінів, випікайте їх 15 хвилин при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні мафіни
Відчуваючи спрагу солодкого довгі тижні посту, господині змагаються з різноманітними рецептами десертів. Найбільш яскравими представниками домашніх
Мафіни з згущеним молоком
Неперевершене ласощі у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими рецептами. Мафіни, з додаванням згущеного молока в тісто або наповнення,
Мафіни з фруктами
Чудове ласощі - мафіни дуже просто приготувати. Рецептів їх багато, але ідеальними вони виходять з фруктами в складі. Далі опишемо кілька варіантів,
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька