На відміну від звичайного кексу , мафіни набагато більш м'які і ніжні, а все завдяки високому вмісту рідких інгредієнтів в тісті. Крім цього великої різниці немає. Як і кекси, мафіни можна легко доповнити різноманітними фруктами, сухофруктами і горіхами, додати барвники та ароматизатори, шоколад і какао – чим ми і маємо намір зайнятися, розбираючи рецепти мафінів з цієї статті.
Мафіни з шоколадом і бананом – рецепт
Одними з найпопулярніших вважаються шоколадні мафіни. Компанію шоколаду або какао в них може становити арахісове масло або банани. Ми вирішили зупинитися на останньому варіанті, завдяки якому мафіни вийдуть більш ароматними і вологими.
Якщо ви захочете випробувати рецепт пісних мафінів, то просто приберіть з рецепту яйця (банани чудово зв'яжуть компоненти разом) і замініть йогурт будь-яким рослинним молоком.
Інгредієнти: борошно - 165 г; какао - 55 г; цукор - 75 г; йогурт - 85 мл; банани - 3 шт.; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 75 мл; сода - 2 ч. ложки. Приготування Банани для даного рецепта краще всього брати переспілі. Саме вони у підсумку легко пюрируются і зможуть віддати максимум аромату і солодощі. Розітріть банани в пюре і збийте це пюре з яйцями, йогуртом і цукром. Влийте рослинне масло слідом. Окремо з'єднайте залишилися сухі компоненти. Змішайте сухі компоненти разом з рідинами. Дуже старатися з вимішуванням не варто, можна навіть залишити в суміші кілька невеликих борошняних грудочок, оскільки чим менше ви будете вимішувати тісто, тим більш м'яким воно вийде в підсумку. Розподіліть тісто по формах для мафінів, попередньо промаслив їх або виклавши на дно спеціальні паперові підставки.
Випікання займе близько півгодини при 180 градусах.
Мафіни з вишнею на кефірі – рецепт
Якщо під рукою не виявилося йогурту, то його можна замінити жирним кефіром, причому останньому навіть не обов'язково бути першої свіжості, так як зайва кислинка в готовому продукті не відчується.
Інгредієнти: борошно - 295 г; розпушувач - 1 ст. ложка; вершкове масло - 75 г; цукор - 115 г; яйця - 2 шт.; кефір - 185 мл; ваніль - 1/4 ч. ложки; вишня - 3/4 ст. Приготування Підготуйте ягоди, видаливши з них кісточку. Краще використовувати свіжу вишню, оскільки заморожена ягода дає неприємний синьо-зелений відтінок м'якушці, хоча, якщо зовнішній вигляд не так принциповий, то можете використовувати і заморожений продукт, різниця смаку не відчується.
Першу пару інгредієнтів змішайте разом. М'яке масло перетворіть в крем, попередньо всипати до нього цукор. Коли крем з масла буде готовий, вбийте до нього пару яєць, продовжуючи збивання. Тепер доповніть масляну суміш ваніллю і влийте кефір. З'єднайте всі з сухою сумішшю і доповніть очищеними вишнями. Розподіліть всі в 12 клітинках форми для маффінів і відправте все запікати при 190 градусах близько 20-25 хвилин.
Простий рецепт сирних мафінів
Сирні маффіни виходять щільніше своїх родичів, описаних вище, а все завдяки сиру, який робить тісто більш вологим, а разом з тим і важкою.
Інгредієнти: борошно - 215 г; цукор - 135 г; розпушувач - 10 г; сир - 110 г; вода - 115 мл; рослинне масло - 65 мл; цедра одного лимона; яйце - 1 шт. Приготування Першу трійку інгредієнти змішайте в одній ємності. В інший збийте сир з яйцем і цитрусової цедрою, туди ж додайте масло і воду. Отриману рідку суміш змішайте з сухою до формування більш-менш однорідного тіста. Розподіливши тісто в 12 клітинках форми для мафінів, випікайте їх 15 хвилин при 190 градусах.