Олександрійське тісто для пасок
![Олександрійське тісто для пасок Олександрійське тісто для пасок](/uploads/posts/2016-04/oleksandryske-tsto-dlya-pasok_151.jpeg)
В оригіналі олександрійське тісто замішують на топленому молоці але якщо вам не подобається специфічний аромат даного продукту, його можна замінити звичайним цільним молоком.
Олександрійське тісто для паски - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування олександрійського тесту для пасок збиваємо за допомогою міксера яйця, поступово підсипаючи цукор-пісок, потім змішати отриману масу з теплим топленим молоком, в якому попередньо розпустимо живі дріжджі. Додаємо жовтки і м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Тепер залишаємо отриману суміш на десять годин, а в ідеалі на ніч.
По закінченні часу додаємо до настоявшейся основі сіль, ванільний цукор або інший ароматизатор на свій смак, а також коньяк, попередньо розпарений і обсушенный трохи родзинки. Після цього просіюємо в миску борошно пшеничне. Її знадобиться приблизно два з половиною кілограми або трохи більше, залежно від розміру використовуваних яєць та якості самої борошна. Вимішуємо вміст посуду руками, домагаючись консистенції дуже густої сметани. Текстура готового тіста повинна вийти в'язкою і липкою, тому для того щоб спростити процес замісу, періодично змащуємо поверхню долонь рафінованим рослинним маслом.
Коли тісто прийме необхідний однорідний вид, залишаємо його в теплі приблизно на півтора-дві години для збільшення в об'ємі і підходу. Після цього можна розкладати його по підготовленим формочках для пасок, заповнюючи їх на одну третину, і після расстойки відправляти для випікання в духову шафу.
Рецепт олександрійського тесту для паски на сухих дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку олександрійське тісто ми будемо готувати з застосуванням сухих дріжджів з невеликими змінами в самому технологічному процесі. Для цього спочатку ретельно промиваємо і просушуємо родзинки, трохи збиваємо яйця, масло, розм'якшене злегка при кімнатній температурі, розрізаємо на шматочки. Після цього змішуємо в ємності відповідного розміру яєчну масу, підготовлений родзинки і масло, додаємо цукровий пісок і дріжджі і заливаємо все, не перемішуючи, тепленьким молоком. Після цього затягуємо посудину з вмістом харчовою плівкою
![Олександрійське тісто для пасок Олександрійське тісто для пасок](/uploads/posts/2016-04/oleksandryske-tsto-dlya-pasok_372.jpeg)
По закінченні часу кидаємо в суміш ванільний цукор або ароматизатор на свій смак, просіваємо туди ж борошно вищого сорту і виробляємо заміс. Тісто по текстурі повинно вийти в'язким і по консистенції трохи густіше, ніж на оладки, але не повинна стікати з руки. Після цього дамо тісту піднятися в теплі протягом приблизно півтора-двох годин, а потім обминаємо і розкладаємо по підготовленим промасленим формах, заповнюючи їх трохи більше, ніж на одну третину.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Дріжджове тісто на молоці](/uploads/posts/2016-04/drzhdzhove-tsto-na-moloc_141.jpeg)
Дріжджове тісто на молоці
Не секрет, що найбільш вдалим тісто виходить саме на молоці. Будь-які вироби з такої основи вийдуть ніжними, м'якими і довго збережуть свою свіжість.
![Оладки на воді без яєць](/uploads/posts/2016-04/oladki-na-vod-bez-yayec_101.jpeg)
Оладки на воді без яєць
Пишними і смачними звичайні оладки можна спорудити навіть без додавання в склад яєць і кисломолочних компонентів. Такі вироби можна сміливо вживати в
![Товсті млинці](/uploads/posts/2016-04/tovst-mlinc_111.jpeg)
Товсті млинці
Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
![Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт](/uploads/posts/2016-02/tovst-pishn-mlinc-na-kefr-recept_781.jpeg)
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
![Тісто для пасок](/uploads/posts/2015-03/tsto-dlya-pasok_781.jpeg)
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
![Італійська паска панеттоне - рецепт](/uploads/posts/2015-01/talyskiy-pasku-panettone-recept_981.jpeg)
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю