Медові коржі для торта
Існує безліч варіацій улюбленого всіма «Медовика» і смак кожної з них визначається не тільки обраним для просочення кремом, але і самим тестом, з якого випікають коржі. Кілька рецептів медових коржів для торта ми наведемо далі.
Почнемо з звичних тонких і тануть від сметанного крему медових коржів. Готуються такі коржі з великою кількістю масла, яєць і невеликою кількістю молока, а від того виходять дуже ніжними і добре утримують форму.
Інгредієнти:
молоко - 45 мл;
мед - 85 мл;
вершкове масло - 170 г;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.;
борошно - 555 мл.
Приготування
Перед тим, як зробити медові коржі для торта, поставте воду для водяній лазні доходити до кипіння. Змішайте мед з розтопленим маслом і молоком. Додайте суміш над киплячою водою і, помішуючи, дочекайтеся, коли всі інгредієнти подогреются і зміщуються разом. Всипте соду. Основа тесту для коржів відразу ж спіниться, а вам залишиться лише помішувати її і варити ще близько 10-12 хвилин. Коли суміш придбає більш насичений колір, зніміть її з лазні і злегка остудіть. Яйця збийте і обережно додайте до медовій основі, постійно перемішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер настала черга борошна. Після її додавання тісто стане настільки густим, що його легко можна буде взяти в руки. Охолодіть ком не менше півгодини, розділіть на 12 порцій, кожну розкачайте. Випікайте 5 хвилин при 190 градусах.
В цілях економії часу такі медові коржі для торта можна зробити і на сковороді, просто добре розжарте чавунну сковороду і подрумянивайте на ній пласти тесту як млинці.
Інгредієнти:
мед - 85 мл;
сода - 2 ч. ложки;
цукор - 165 г;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 225 г;
борошно - 275 г;
мак - 1/2 ст.
Приготування
Змішайте мед з содою і витримайте суміш на слабкому вогні до карамельного кольору. До медової карамелі додайте масло і дочекайтеся його розплавлення. Окремо збийте цукор і яйця, поки ті не запіняться. Змішайте мак і борошно разом. До медової карамелі додайте яєчну суміш, перемішайте, всипте борошно і перемішайте ще раз. В результаті у вас повинно вийти однорідне тісто, за своєю консистенцією нагадує бісквітне. Покрийте пергаментом пару форм і наповніть їх тестом. Поставте все запікати при 175 градусах на 20 хвилин. Бісквітні медові коржі по цьому рецепту першим ділом охолоджують, а потім ділять навпіл і промащують кремом.
Рецепт медових коржів для торта
Почнемо з звичних тонких і тануть від сметанного крему медових коржів. Готуються такі коржі з великою кількістю масла, яєць і невеликою кількістю молока, а від того виходять дуже ніжними і добре утримують форму.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити медові коржі для торта, поставте воду для водяній лазні доходити до кипіння. Змішайте мед з розтопленим маслом і молоком. Додайте суміш над киплячою водою і, помішуючи, дочекайтеся, коли всі інгредієнти подогреются і зміщуються разом. Всипте соду. Основа тесту для коржів відразу ж спіниться, а вам залишиться лише помішувати її і варити ще близько 10-12 хвилин. Коли суміш придбає більш насичений колір, зніміть її з лазні і злегка остудіть. Яйця збийте і обережно додайте до медовій основі, постійно перемішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер настала черга борошна. Після її додавання тісто стане настільки густим, що його легко можна буде взяти в руки. Охолодіть ком не менше півгодини, розділіть на 12 порцій, кожну розкачайте. Випікайте 5 хвилин при 190 градусах.
В цілях економії часу такі медові коржі для торта можна зробити і на сковороді, просто добре розжарте чавунну сковороду і подрумянивайте на ній пласти тесту як млинці.
М'які медові коржі для торта – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте мед з содою і витримайте суміш на слабкому вогні до карамельного кольору. До медової карамелі додайте масло і дочекайтеся його розплавлення. Окремо збийте цукор і яйця, поки ті не запіняться. Змішайте мак і борошно разом. До медової карамелі додайте яєчну суміш, перемішайте, всипте борошно і перемішайте ще раз. В результаті у вас повинно вийти однорідне тісто, за своєю консистенцією нагадує бісквітне. Покрийте пергаментом пару форм і наповніть їх тестом. Поставте все запікати при 175 градусах на 20 хвилин. Бісквітні медові коржі по цьому рецепту першим ділом охолоджують, а потім ділять навпіл і промащують кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржі для торта – рецепт
Основу будь-якого торта завжди складають різноманітні коржі. Варіантів таких існує багато і ми опишемо найбільш популярні і нескладні. Пропонуємо
Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
Коржі для торта на сковороді
Кожна господиня знає, наскільки клопіткою може бути випічка основи для майбутнього домашнього десерту. У цій статті зібрані рецепти, в яких детально
Медові коржі
Для приготування відмінного торта, необхідно передбачити всі основні нюанси. Наприклад основа, яка задасть основний настрій вашого десерту. Сьогодні
Медовий торт - класичний рецепт
Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
Медовий торт зі сметанним кремом
«Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує