Існує безліч варіацій улюбленого всіма «Медовика» і смак кожної з них визначається не тільки обраним для просочення кремом, але і самим тестом, з якого випікають коржі. Кілька рецептів медових коржів для торта ми наведемо далі.
Рецепт медових коржів для торта
Почнемо з звичних тонких і тануть від сметанного крему медових коржів. Готуються такі коржі з великою кількістю масла, яєць і невеликою кількістю молока, а від того виходять дуже ніжними і добре утримують форму.
Інгредієнти: молоко - 45 мл; мед - 85 мл; вершкове масло - 170 г; сода - 1 ч. ложка; яйця - 3 шт.; борошно - 555 мл. Приготування Перед тим, як зробити медові коржі для торта, поставте воду для водяній лазні доходити до кипіння. Змішайте мед з розтопленим маслом і молоком. Додайте суміш над киплячою водою і, помішуючи, дочекайтеся, коли всі інгредієнти подогреются і зміщуються разом. Всипте соду. Основа тесту для коржів відразу ж спіниться, а вам залишиться лише помішувати її і варити ще близько 10-12 хвилин. Коли суміш придбає більш насичений колір, зніміть її з лазні і злегка остудіть. Яйця збийте і обережно додайте до медовій основі, постійно перемішуючи, щоб білок не згорнувся. Тепер настала черга борошна. Після її додавання тісто стане настільки густим, що його легко можна буде взяти в руки. Охолодіть ком не менше півгодини, розділіть на 12 порцій, кожну розкачайте. Випікайте 5 хвилин при 190 градусах.
В цілях економії часу такі медові коржі для торта можна зробити і на сковороді, просто добре розжарте чавунну сковороду і подрумянивайте на ній пласти тесту як млинці.
М'які медові коржі для торта – рецепт
Інгредієнти: мед - 85 мл; сода - 2 ч. ложки; цукор - 165 г; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 225 г; борошно - 275 г; мак - 1/2 ст. Приготування Змішайте мед з содою і витримайте суміш на слабкому вогні до карамельного кольору. До медової карамелі додайте масло і дочекайтеся його розплавлення. Окремо збийте цукор і яйця, поки ті не запіняться. Змішайте мак і борошно разом. До медової карамелі додайте яєчну суміш, перемішайте, всипте борошно і перемішайте ще раз. В результаті у вас повинно вийти однорідне тісто, за своєю консистенцією нагадує бісквітне. Покрийте пергаментом пару форм і наповніть їх тестом. Поставте все запікати при 175 градусах на 20 хвилин. Бісквітні медові коржі по цьому рецепту першим ділом охолоджують, а потім ділять навпіл і промащують кремом.